Goedkoop vliegen naar Middenwesten Amerika

Mid west rondreis Amerika? Ontdek hier de beste vliegtickets deals voor jouw roadtrip door de USA!

Goedkope vliegtickets Middenwesten Amerika : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Chicago
bestemming Chicago

Een midwest USA roadtrip maken? Vanuit Nederland zijn de voordeligste vliegtickets naar het Middenwesten van de VS meestal naar Chicago. En The Wind City is bovendien ook zeer strategisch gelegen voor rondreizen door de deel van Amerika. Tot slot heeft de stad een ongelofelijke rijke en diverse cultuur waar je van zal smullen! Bezoek de befaamde Comedyclubs, Jazz bars en Blues Cafés en ga langs de White Sox of Red Bulls voor een sportwedstrijd op het allerhoogste niveau!

Vliegtickets Middenwesten Amerika : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Detroit
bestemming Detroit

Detroit, ookwel Motown of D Town genoemd, is een grote Amerikaanse stad in de staat Michigan. De grootste luchthaven van Detroit is het Metropolitan Wayne County Airport.

Luchthavens in Middenwesten Amerika

Kaart Middenwesten Amerika

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Middenwesten Amerika

 

Rondreis Midwest Amerika

 

Voor een mid west rondreis Amerika heb je de keuze uit meerdere internationale luchthavens. Het Middenwesten van de Verenigde Staten van Amerika beslaat een aantal geweldige bestemmingen, denk aan Chicago Illinois, Columbus Ohio, Minneapolis in Minnesota en Detroit Michigan. Ontdek dit grootse "echte" Amerika, het hart van het Noord Amerikaanse land. Het grootste gedeelte van de regio ligt noordelijk centraal gelegen, heeft een grootste land en watergrens met Canada en herbergt bijzondere bezienswaardigheden zoals Mount Rushmore. Voor een roadtrip door dit deel van de regio is een vlucht Amsterdam Chicago meestal de gunstigste optie. 

Heet de regio Midwest Amerika, Middenwesten of Midden Westen Amerika?

 

De regio valt op verscheidene wijze te schrijven en te benoemen. Het varieert van Midwest of Mid west Amerika, Middenwesten Amerika tot Midden Westen Amerika, afhankelijk van welke vertaling je volgt. In het Amerikaans wordt het veelal aangeduid als Midwestern United States.


Midwest USA hotspots: Illinois

Illinois is een centraal noordelijk gelegen Amerikaanse staat voornamelijk bekend van de derde stad van de Verenigde Staten van Amerika: Chicago. Het is doorgaans het goedkoopste om op Chicago O'Hare airport te vliegen vanwege het grote aanbod. Met bijna 13 miljoen inwoners staat Illinois op de vijfde plaats van meest dichtbevolkte staten in de VS. Bijna 9 miljoen inwoners van Illinois zijn woonachtige in de derde stad van de VS namelijk Chicago. Deze stad is tevens het vertrekpunt van de legendarische Route 66 die loopt van Chicago naar Los Angeles. Verder is Chicago bekend om haar musea, wolkenkrabbers, architectuur en het Michiganmeer. Mei, juni of september zijn de beste reistijden voor Chicago. Dit omdat de temperatuur het meest aangenaam is en je het hoogseizoen vermijd.

Indianapolis
De Amerikaanse staat Indiana staat voornamelijk bekend door de grootste en tevens de hoofdstad van de staat Indianapolis, vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners. Het is veelal het meest aantrekkelijke en gunstigste om op Indianapolis International Airport te vliegen vanaf Amsterdam. Indiana is een van de staten van de Verenigde Staten die is gelegen rond de grote meren. De staat heeft ongeveer 6.5 miljoen inwoners en daarvan wonen er rond de 800.000 in Indianapolis. De stad staat bekend als zeer vlak en heeft enkel een paar zachte heuvels. Indianapolis kent een landklimaat wat betekend dat er een koude winter is en een warme zomer. Een van de grootste publiekstrekkers is de jaarlijkse Indianapolis 500 autorace. Deze race op een ovale baan wordt verreden over een afstand van 500 mijl dat ongeveer 800 km is.

Iowa
De naam Iowa is afkomstig van de Indianenstammen die hier van oudsher woonde, oorspronkelijk de  Ioway geheten. De hoofdstad en tevens de grootste stad van de Hawkeye State is Des Moines, wat ongeveer centraal in de staat ligt. Des Moines werd tevens zowel in 2010 als 2013 door het zakelijke blad Forbes uitgeroepen tot de stad met het beste zakelijke klimaat. Het is doorgaans het gemakkelijkste en goedkoopste om op Des Moines International airport te vliegen vanwege het grotere aanbod dan in de andere plaatsjes, echter het vliegveld van Cedar Rapids genaamd Quad City International Airport is tevens een goed alternatief.

Michigan
Michigan is de enige Amerikaanse staat die in twee gedeeltes verdeeld is, in een zuidelijk en noordelijk deel om precies te zijn, om het grote Michigan meer. De hoofdstad van de staat is de kleine stad Lansing, terwijl de grootste plaats toch echt het bekende Detroit is. Detroit staat bekend als Motown, voor de befaamde platenmaatschappij die er ooit begon en natuurlijk de zeer belangrijke auto industrie die er gevestigd is. Het grootste vliegveld van de staat is Detroit metropolitan airport. Twee schiereilanden vormen samen de staat Michigan namelijk het boven en beneden schiereiland. De staat heeft ongeveer 9,9 miljoen inwoners en de staat bestaat uit 41,3% water. De staat grenst dan ook aan vier van de vijf grote meren en heeft de langste zoetwater kustlijn van de wereld. Het beneden schiereiland vertegenwoordigd 70% van de grote van de staat en huisvest 97% van de staat. De hoofdstad van de staat die tevens zich in het beneden schiereiland ligt is Detroit. De stad staat vooral bekend omdat het de thuishaven is van d e drie grote Amerikaanse automerken Ford, General Motors en Chrysler. Daarnaast was Detroit de bakermat van de ‘’Motown’’-muziek, genoemd naar het gelijkmatige platenlabel.

Minnesota
Minneapolis is de hoofdstad van de Noord Amerikaanse staat Minnesota, de "Staat van 10.000 meren" zoals de bijnaam luidt. De staat is daarnaast ook bekend om zijn bizarre klimaat. Het kan er extreem koud zijn en daarnaast weer extreem hete zomerdagen. De staat telt net geen 5 miljoen inwoners waarvan 70% in stedelijke gebieden woont. De belangrijkste luchthaven van de staat is Minneapolis-St.Paul International Airport, het vliegveld dient de twee grootste steden van Minnesota.  

Missouri
Het 4e grootste stedelijke gebied van geheel Amerika bevindt zich in Missouri rond de steden St.Louis, Kansas City, Springfield en Columbia. Missouri heeft twee grote internationale vliegvelden genaamd Lambert-St. Louis International Airport en Kansas City International Airport. De staat Missouri is geografisch gezien het centrum van Amerika. In de staat komen de twee grote rivieren van het land, de Missouri en de Mississippi samen. De hoofdstad van de staat is Jefferson City vernoemd naar de derde president Thomas Jefferson. De staat heeft ongeveer 40.000 inwoners. De grootste stad van Missouri is echter Saint Louis met meer dan 318.000 inwoners. In het stedelijk gebied om Saint Louis wonen meer dan 2.8 miljoen mensen. De staat is bekend om de ‘’Gateway Arch’’ het boogvormige monument is wel 192 meter hoog.

Nebraska
Nebraska heeft als staat in de VS ruim 1 miljoen inwoners. De staat ligt in de Great Plains, wat een gebied is van vele steppes en prairies. Nebraska betekent vlak water, deze naam is verzonnen door de indianen. De grootste stad van de staat Nebraska is Omaha, terwijl de zegel van de hoofdstad in Lincoln ligt. De belangrijkste luchthaven ligt dan ook in Omaha genaamd Eppley Airfield. De beroemdste inwoner is de zakenman Warren Buffet die de derde plaats bezit in de rijkste mensen ter wereld. Hoofdstad Lincoln heeft iets meer dan 225.000 inwoners en is gelegen in het zuidoosten van de staat. De winters in Nebraska zijn vaak streng met temperaturen van -5 tot -14. De zomers zijn overwegend warm en zonnig.

North Dakota
North Dakota is de 47e staat van Amerika met een inwoneraantal van circa 900.000. North Dakota kent een lange geschiedenis omtrent Duits-Russische immigranten, die gedurende de 19e eeuw naar Amerika verhuisde naar aanleiding van financiële malaise in het thuisland. Deze groep immigranten heeft een belangrijke en blijvende indruk achtergelaten, dit is bijvoorbeeld merkbaar in de naam van de hoofdstad; Bismarck, een groot staatsman van toenmalig Duitsland. De grootste stad van North Dakota is Fargo, de stad waar de befaamde en bizarre gelijknamige film Fargo zich afspeelt.

Ohio
De hoofdstad van het in het Middenwesten gelegen Ohio is de bekende universiteitsstad Columbus, uiteraard vernoemd naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger. De hoofdstad heeft ongeveer 835.000 inwoners. De stad is bekend door haar multiculturele verleden en diversiteit aan wijken. In het verleden vestigde  er veel Duitsers, Italianen en Ieren. Ohio State University is gevestigd in Columbus en is de tee na grootste campus van de VS. De universiteit staat bekend om haar hoog aangeschreven wetenschappelijk aanbod en haar goede sportieve prestaties. Columbus heeft een combinatie tussen een vochtig landklimaat en vochtig subtropisch klimaat. De zomers zijn heet en in de winter is het koud en droog. Ohio is de zevende staat van Amerika op basis van inwoners met grote steden zoals Cleveland en Cincinnati.  

South Dakota
De Amerikaanse staat heeft haar naam te danken aan de twee indianen stammen genaamd de Lakota en de Dakota, samengaand met eht feit dat South Dakota het zuidelijke gedeelte van de Dakota staten is. De hoofdstad is het relatief kleine plaatsje Pierre, terwijl de grootste stad met afstand Sioux Falls is.

Wisconsin
De hoofdstad van de noordelijke gelegen staat, gedeeltelijk grenzend met de Canadese grens, is Madison, echter dit is niet de grootste stad van de staat. De meest bekende stad, met wellicht als uitzondering Green Bay door haar Amerikaanse Footballteam de Greenbay Packers, is Milwaukee. Milwaukee is een grootse bierstad, met meerdere producenten. Een grappig weetje is dat de meeste bierbrouwers afstammelingen zijn van de Duitse migranten die zich in de 19e eeuw vestigde in de stad gelegen aan de westoever van het grote Lake Michigan. De "tweede" stad Milwaukee heeft bijna drie maal zoveel inwoners als de hoofdstad Madison. Milwaukee heeft bijna 600.000 inwoners waar Madison er net meer heeft dan 200.000. Het wereldberoemde motorfietsmerk Harley Davidson is gevestigd in Milwaukee. De hoofdstad Madison is vernoemd naar de vierde president van de VS James Madison. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur in Madison op ongeveer -9 en in de zomer is dit 21.7 graden.

Goedkoop naar Middenwesten Amerika vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Middenwesten Amerika? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Middenwesten Amerika te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Middenwesten Amerika? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Middenwesten Amerika vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Middenwesten Amerika deals. Tip: voor een last minute Middenwesten Amerika vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Middenwesten Amerika Deals als 1e ontvangen?


Bijkomende kosten bij vluchten Middenwesten Amerika

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
KLM
 € 10,-
United Airlines
- *
Cheaptickets.nl
 € 29,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Middenwesten Amerika aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Middenwesten Amerika zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024