Vliegen naar South Dakota

De beste deals voor tickets South Dakota? Check de South Dakota aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Luchthavens in South Dakota

Kaart South Dakota

Lees meer over reizen en vliegtickets naar South Dakota

Voordelig vliegen naar South Dakota 
Ondanks dat Sioux Falls niet de hoofdstad is van deze staat is het verreweg wel de grootste stad. Het is dan ook niet vreemd dat deze stad beschikt over een eigen luchthaven genaamd Sioux Falls Regional Airport. Jammer genoeg gaan er geen directe vluchten vanuit Amsterdam naar deze airport en zul je altijd minimaal 1 overstap moeten maken. Maar als je goedkope vliegtickets South Dakota zoekt dan bieden de luchthavens van Sioux Falls en Rapid City je wel verreweg de beste kansen!

Meer vliegvelden in South Dakota
Rapid City is de tweede stad van South Dakota in omvang en haar Regional Airport (RAP) ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de binnenstad zelf. Ook bij deze vliegreis naar South Dakota ontkom je niet aan een overstap. Doorgaans vinden deze tussenlandingen plaats in Chicago en Minneapolis.

Welke luchthaven voor Mount Rushmore?
Als je Mount Rushmore wil bezoeken dan is Rapid City Airport in South Dakota de meest nabij gelegen luchthaven. In veel gevallen is echter vliegen naar Denver een goed alternatief. Want hoewel deze stad een kleine 500 kilometer verderop ligt is het een prachtige route waarbij je onderweg langs schitterende uitkijkpunten komt. Zo zie je meteen veel meer van South Dakota terwijl je tegelijk een 300,- a 400,- kunt besparen op je vliegticket! 

Wat is de hoofdstad van South Dakota?
Pierre, hoofdstad van South Dakota is een klein plaatsje gelegen aan Lake Sharpe. Met ongeveer 14.000 inwoners is deze stad de op één na kleinste hoofdstad van een staat van de VS. Pierre heeft een eigen vliegveld genaamd Pierre Regional Airport. Vanuit Nederland vertrekken er enkel vluchten met meerde tussenstops naar deze luchthaven, waardoor de reis erg prijzig wordt. Je kunt daarom beter overwegen om naar een van de omliggende luchthavens te vliegen, zoals bijvoorbeeld Rapid City Regional Airport. Vanaf hier is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Pierre.

Spot de goedkoopste vliegtickets South Dakota
Op zoek bent naar de laagste prijs voor een vliegticket naar South Dakota? Maak dan gebruik van onze gratis South Dakota flight alert service. Je krijgt dan geheel gratis een bericht zodra er een ticket naar een luchthaven in South Dakota gevonden is dat binnen jou budget valt.

Activiteiten
South Dakota is een paradijs voor vissers. De vis sport wordt hier gretig beoefend en de natuur met veel meren is er ook naar. De staat is ook geliefd onder golfers en jagers. In de zomer zijn de temperaturen tussen de 25-30 graden, maar ook in de winter wanneer het sneeuwt is er van alles te beleven. Denk aan hiken, sneeuwscooter rijden, sleeën en ijsvissen. September is de maand wanneer er de meeste festiviteiten worden georganiseerd, zoals het SD Film Festival in Aberdeen. In het noorden van South Dakota ligt het kleine stadje Watertown dat leuk is om te bezoeken. Voor een kleine plaats heeft het relatief veel bezienswaardigheden waaronder het Redlin art Center, the Bramble Park Zoo en the Coddington County Heritage Museum. In de nabije omgeving van Watertown vind je, hoe kan het ook anders, twee grote meren, Lake Kampeska en Pelican Lake. Dat is ook de belangrijkste reden dat mensen dit deel van South Dakota graag bezoeken. Tip: wil je naar het noorden van South Dakota vliegen? Overweeg dan om vliegtickets Ottawa te boeken. Deze 150 kilometer verderop gelegen stad in Canada heeft een grote luchthaven waarvoor je regelmatig aantrekkelijke deals kunt vinden. 

Goedkoop naar South Dakota vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets South Dakota? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht South Dakota te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar South Dakota? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe South Dakota vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets South Dakota deals. Tip: voor een last minute South Dakota vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste South Dakota Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd South Dakota 

Hoe lang is het vliegen naar South Dakota? De vluchtduur bedraagt ruim 11,5 uur. Dit is inclusief een tussenstop van 1 uur en 45 minuten

Bijkomende kosten bij vluchten South Dakota

Aanbieder
Reserveringskosten

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket South Dakota aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets South Dakota zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024