vliegvelden-rome.jpg

Vliegvelden Rome overzicht: 2 luchthavens

Luchthaven Rome vergelijk: vliegveld Fiumicino vs vliegveld Ciampino

Gepubliceerd op 20 mei 2024

Ga jij naar de Italiaanse hoofdstad? En twijfel je welke luchthaven bij Rome je zal kiezen? Er zijn twee vliegvelden bij Rome: vliegveld Fiumicino, ook wel bekend als vliegveld Rome Leonardo da Vinci, en vliegveld Ciampino. Beide net iets anders gelegen ten opzicht van het centrum, met andere vervoersopties. Wij vertellen je welk vliegveld in Rome dichtbij het centrum ligt en hoe het zit met openbaar vervoer van Rome luchthaven naar het centrum.


Misschien ben je minder geïnteresseerd in de afstand tot het centrum en wil jij bijvoorbeeld graag vliegen naar Rome vanuit Eindhoven. Om je een goed overzicht te geven van de vliegvelden in Rome hebben we de luchthavens van Rome in kaart gebracht. Bekijk alle opties voor vliegen naar Rome met ons vliegtickets Rome vergelijk en boek gelijk je stedentrip!

Tip van de redactie: goedkoop naar Rome vliegen?  Nu in de vakantiegeld actie bij Transavia, Rome v.a. 72,- !  
Vliegvelden Rome kaart: welk vliegveld kies je?

Luchthaven Rome plattegrondRome luchthaven Fiumicino aka luchthaven Rome Leonardo Da Vinci

Luchthaven Rome Fiumicino is de grootste luchthaven van Rome. Hij ligt op zo’n 30 km ten zuidwesten van Rome. Dit is een fijne luchthaven als je met maatschappijen zoals KLM, Vueling en Alitalia wil vliegen vanuit Amsterdam. De budget airlines vliegen niet naar Fiumicino vanuit Amsterdam. Transavia vliegt naar luchthaven Rome FCO vanuit Rotterdam. Wil je liever met goedkopere airlines zoals Ryanair vliegen dan kan je vertrekken vanaf Brussel.

 

Rome Fiumicino naar centrum - vliegveld Fiumicino heeft goede transfer opties!

Van luchthaven Fiumicino naar Rome is ontzettend makkelijk. Deze luchthaven heeft een treinstation dat direct in verbinding staat met het centraal station Termini. Ieder half uur rijdt de Leonardo Express van Rome luchthaven Fiumicino naar het centrum. Dit kost je ongeveer €14 enkele reis en duurt een half uur. Een andere treinoptie is de goedkopere Sabina – Fiumicino lijn die €8 enkele reis kost maar wel meer stopt. De taxi is ook nog een optie. Reken van Fiumicino naar Rome centrum op €50 met twee personen. Voor elke extra persoon komt er €10 bij. Er is nog een andere transfer optie naar het centrum van Rome: de Airport bus van Rome Fiumicino. Deze shuttlebus service van Terravision brengt je in 40-70 minuten naar je hotel. De shuttlebus service kost €5 enkele reis. Luchthaven Rome Fiumicino heeft dus genoeg openbaar vervoer opties naar Rome centrum.

 

Boek je vlucht naar Rome vanuit Amsterdam voor een top tarief of bekijk de andere opties voor vluchten naar Rome Fiumicino. 

 

 

Het tweede vliegveld bij Rome: Ciampino

Luchthaven Rome Ciampino is de kleine van de twee luchthavens rondom Rome. Vliegveld Ciampino ligt op ongeveer 16 km ten zuiden van Rome. Dit is een fijne luchthaven bij Rome als je graag goedkoop wil vliegen en het niet erg vindt om met een budget airline te vliegen. Alleen Ryanair en Wizzair vliegen naar Ciampino. De goedkoopste tickets zijn vaak met een vertrek vanaf Eindhoven, Rotterdam, Brussel of Weeze. Soms vind je ook tickets voor een scherp tarief vanaf Amsterdam. Bekijk hier het aanbod van vluchten naar Rome vanaf Eindhoven.

  

Rome luchthaven Ciampino naar centrum: bus, metro of taxi

Van luchthaven Rome Ciampino naar het centrum is mogelijk op verschillende manieren. Er is geen treinstation en dus kan je alleen met de bus en de taxi. Er zijn twee bus opties. Eentje brengt je tot in het centrum en eentje brengt je naar metrostation Anagnina. Vanaf daar reis je verder naar Termini. Het buskaartje naar de metro kost je maar €1 en je kan gelijk een weekkaart kopen voor de metro. Daarom is de tweede busoptie naar onze mening het ideaalst. Iedere 20 minuten rijdt er een bus naar het metrostation. De totale reis van Luchthaven Rome Ciampino naar het centrum duurt dan ongeveer 30 minuten. Je kan ook met de taxi voor ongeveer €35 euro in 40 min naar termini reizen. Een extra persoon kost 10 euro. Je kunt net als bij Fiumicino gebruik maken van de Terravision shuttle bus die er 40 min over doet en €5 per persoon kost.Conclusie: Rome, welke luchthaven?

Het maakt weinig uit welke luchthaven je kiest. Vanuit beide luchthavens is er prima openbaar vervoer dat je in iets meer dan een halfuur naar het centrum brengt. Het zal er vooral aanliggen of je liever met luxere airlines reist (Fiumicino) of dat je op zoek bent naar een budget vakantie (Ciampino). Ook je vertrekluchthaven speelt mee. Reis je het liefst vanuit Eindhoven, Rotterdam of vanuit Belgie of Duitsland dan is Ciampino de beste optie. Voor vluchten vanuit Amsterdam moet je bij Fiumicino zijn.


Bekijk ook onze luchthaven gidsen voor andere wereldsteden:

- De luchthaven Venetie gids
-  Luchthavens Londen
Vliegvelden in New York 
- De beste luchthaven Milaan 
Vliegvelden rond Barcelona
- Airports Berlin
- Istanbul vliegveld vergelijk 

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen