antwerpen-naar-schiphol.jpg

Ticket KLM vanuit Belgie goedkoper

Waarom is een rail and fly ticket KLM via Antwerpen Centraal naar Schiphol goedkoper?

Gepubliceerd op 22 juli 2020

Heb je je wel eens afgevraagd waarom vliegen vanuit Brussel goedkoper is? Met een rail and fly ticket van KLM via Antwerpen of vanaf Brussel kan je bij KLM veel geld besparen.
Met KLM kun je vanaf Schiphol bijna overal in de wereld naar toe vliegen. Maar wist je dat je met een KLM rail and fly ticket vanaf Antwerpen waar je dan de trein naar Schiphol neemt, zo maar een paar honderd euro goedkoper uit kan zijn? En om zo'n rail and fly ticket bij KLM te boeken hoef je niet in België te wonen. Ook Hollanders kunnen profiteren van de vaak super lage tarieven die soms zelfs onder het prijsniveau van de KLM Werelddeal Weken zakken.

Geld besparen vanaf Antwerpen met KLM: trein verplicht

Goedkoop vliegen? Op veel vluchten van KLM is het mogelijk om eerst naar Antwerpen te gaan en daar een speciale trein naar de luchthaven Schiphol te nemen. Met die omweg kan je soms honderden euro's besparen. Daarom zie je bij de resultaten op Vliegennaar.nl deze prijzen er bij staan. Als je de mogelijkheid hebt, is het zeker de moeite waard om daar over na te denken. Het kan je immers veel voordeel opleveren en het treinkaartje is inclusief!

Lagere prijzen KLM vluchten via Belgie
Vanwege verschillende maatschappijen die vanaf het Brusselse vliegveld Zaventem vertrekken, zijn veel vluchten van KLM in België goedkoper om zo reizigers te binden. Omdat KLM met Thalys en NS Internationaal een overeenkomst heeft, is het voor de maatschappij heel eenvoudig om reizigers naar Schiphol te vervoeren. Aangezien je met Thalys vanaf Antwerpen binnen een uur op de luchthaven staat, is dat een goed alternatief.


Hoe werkt reizen vanaf Antwerpen Centraal Station of Station Brussel Zuid?
Het boeken van de tickets gaat op dezelfde manier als alle andere tickets op vliegennaar.nl. Maar er zitten wel een aantal voorwaarden aan. Zo kun je niet de tickets met treinkaartje kopen en dan het treinkaartje niet gebruiken. Je moet kunnen aantonen dat je de trein gebruikt hebt. Anders zul je alsnog een duurder ‘Nederlands’ ticket moeten kopen. KLM geeft een uitstekende uitleg over de voorwaarden van reizen vanaf Antwerpen, maar vliegen vanaf Schiphol: Vliegen met KLM inclusief traject per bus of trein vanuit Belgie  

Als je de tickets eenmaal geboekt hebt, reis je op eigen gelegenheid naar het Centraal Station van Antwerpen of treinstation Brussel-Zuid. Zeker als je in steden als Rotterdam, Breda of Eindhoven woont, ben je met een uurtje in Antwerpen. Ga met je ticket naar de Internationale ticketbalie op Centraal Station Antwerpen. Daar ligt de treinreservering voor je klaar. Met je ticket en een identiteitsbewijs kun je je reservering vanaf twee uur voor vertrek van je trein ophalen.

In Brussel ga je naar de aparte Air France KLM Air & Rail Terminal of de NMBS International Ticket desk op treinstation Brussel-Zuid om je goedkope reis via Schiphol of Parijs te vervolgen.

Thalys KLM deals
Stoelen op Thalys boek je voor een specifieke trein met een specifieke vertrektijd. Als je dus een reservering hebt voor de trein van bijvoorbeeld 12.00 uur, dan kun je niet een trein eerder of trein later nemen. Zorg dus dat je op tijd bent en de juiste trein hebt. Er kunnen namelijk rijen bij de balie staan. De internationale treinen naar Amsterdam vertrekken vanaf de onderste sporen van het Centraal Station van Antwerpen.

Heb je een eerste- of businessclass ticket, dan reis je in de trein ook eerste klas. Laat hoe dan ook de conducteur je kaartje knippen tijdens de rit. Komt hij niet langs, zoek hem dan vlak voor aankomst op. Dit is namelijk bewijs dat je nodig hebt op Schiphol. Heb je geen geknipt vervoersbewijs, dan voldoe je niet aan de voorwaarden van KLM en moet je alsnog een nieuw ticket kopen.

Met de trein naar Schiphol vanuit Belgie
Een uurtje na vertrek van Antwerpen, komt je trein aan op Schiphol. Vanaf het station is het een korte wandeling naar de eerste verdieping, naar de vertrekhallen. Daar check je op de normale wijze in en kan je ook nog gewoon lekker shoppen, met als enig verschil dat je je geknipte treinkaartje laat zien aan de balie. Vervolgens stap je op je vliegtuig naar je eindbestemming.

Ben je dus in de gelegenheid om eerst naar Antwerpen te reizen en daar de trein naar Schiphol te nemen, dan is dat zeker de moeite waard om over na te denken. Want die treinreis kan je zo maar een paar honderd euro opleveren. Op Vliegennaar.nl kun je zien hoeveel het per ticket verschilt. en doorklikken naar de juiste KLM url om de tickets met vertrek uit Belgie of Nederland te boeken.


Update redactie juli 2020: blijf kritisch en blijf vergelijken! Niet op alle bestemmingen is de besparing elke dag even groot: Curacao tickets zijn bij KLM vaak een paar tientjes voordeliger met vertrek vanuit België maar zelden meer dan dat. Als je wil vliegen naar Mombasa Kenia kan je zo maar 100,- besparen met vertrek vanuit Antwerpen. En KLM New York tickets zijn regelmatig zelfs duurder met vertrek vanuit Belgie. Maar bij de iets minder bekende bestemmingen kan het soms heel veel schelen. Zo spotten we vorig jaar een KLM ticket naar Washington met vertrek vanuit Brussel met maar liefst 212,- korting ten opzichte van het tarief vanaf Schiphol!

Interesse wat je kan besparen mer KLM rail en fly? Lees ook de volgende tips:

- Gratis kortingsvoucher See Buy Fly 5 euro 

- Wanneer kan je het beste KLM tickets kopen?

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen