vliegvelden-berlijn.jpg

Vliegvelden Berlijn: 2 luchthavens vlakbij centrum

Luchthavens Berlijn op kaart: Brandenburg vs Schönefeld

Gepubliceerd op 31 augustus 2022

Luchthavens in Berlijn, welke keuzes heb je? Het wordt door de jaren heen steeds makkelijker om een vliegveld bij Berlijn te kiezen. Waren er tien jaar terug nog drie, zijn er nu nog twee. In dit artikel vertellen we over de oude en nieuwe luchthavens Berlijn Brandenburg, Tegel, Schonefeld en Tempelhof.

 


Tip:  Comfortabel en goedkoop naar Berlijn? Als je de totale reistijd, inclusief incheck en reis naar de luchthaven meeneemt, reis je vaak sneller naar hartje Berlijn met de trein! NS International heeft nu, zelfs tijdens de schoolvakantie tickets Berlijn v.a.  38,- in de aanbieding.   

  

Luchthavens Berlijn kaart


Vliegvelden Berlijn kaart met de afstand van luchthaven Berlijn naar centrum. Het nieuwe vliegveld Berlijn Brandenburg ligt direct naast Schonefeld in het zuiden.

 

 

Vliegveld Berlijn Brandenburg (BER)

Vrijwel naast de oude luchthaven Berlin Schonefeld is vorig jaar het nieuwe vliegveld van Berlijn, de luchthaven Berlin Brandenburg, geopend. Het ligt op zo’n 20 kilometer ten zuiden van het centrum van Berlijn.  de Nu is het de drukste luchthaven van Berlijn met meer dan 34 miljoen passagiers per jaar.

 

Vliegveld Brandenburg wordt vanuit Nederland aangevlogen door KLM. Je kunt vanuit Amsterdam direct vliegen of vanuit Eindhoven een combinatieticket voor de KLM bus en vliegtuig boeken. Zo reis je eerst per bus naar Schiphol om vervolgens per vliegtuig door te vliegen naar Berlijn.


Hoe reis je van luchthaven Brandenburg Berlijn naar centrum Berlijn?
De verbinding van Berlin Brandenburg airport met het centrum is ideaal. Onder terminal 1 ligt een trein en metrostation dat je naar de stad brengt, maar ook naar steden n de regio zoals Dresden. Daarnaast zijn er diverse busverbindingen. Meer informatie over openbaar vevoer vanaf Berlin Brandenburg

 

 

Bekijk direct de beste aanbiedingen voor vliegtickets naar Berlijn v.a. 17,-!

 

 

Vliegveld Berlijn Schönefeld

Luchthaven Berlijn Schonefeld, ook wel geschreven als Schoenefeld of Berlin Schönefeld, is het vliegveld van het voormalige Oost-Berlijn. Het heeft altijd bekend gestaan als  het budget airline vliegveld van Berlijn, maar tegenwoordig staat het bekend als terminal 5 van vliegveld Brandenburg. 


Je vliegt vanuit Amsterdam naar Berlijn Schonefld met o.a. lowcostairline EasyJet. Bekijk alle luchtvaartmaatschappijen en aanbiedingen Berlijn v.a. 17,- 

 

Luchthaven Berlijn Schönefeld naar centrum

De snelste manier om van vliegveld Schönefeld naar centrum Berlijn te komen is met de trein. Vanaf het vliegveld kan je ieder half uur de regionale trein RE7 of RB14 pakken. Deze brengt je in 30 minuten voor €3,50 naar de stad. Met de metrolijnen (S Bahn) S9 of S45 kan ook. Deze vertrekken elke 10 minuten. Ze doen er iets langer over dan de trein, maar je kan dan meteen een dagkaart kopen voor €7,50. De taxi kost je rond de €35 voor 20 a 30 minuten rijden. 

 

Vliegveld Berlijn Tempelhof en Berlijn Tegel: gesloten luchthavens Berlijn

De oude luchthaven Berlijn Tempelhof is in 2008 gesloten. Het was ooit een van de grootste lichthavens in Europa. Voor sommige mensen was het dan ook moeilijk voor te stellen dat de luchthaven moest sluiten. Tegenwoordig is luchthaven Berlijn Tempelhof het grootste stadspark van Europa. In Park Tempelhof kan je ervaren hoe het is om over een landingsbaan te lopen. Aanrader dus tijdens je stedentrip Berlijn!

 

Berlijn Tegel

Op zo’n 10 kilometer ten westen van het centrum van Berlijn ligt luchthaven Tegel. Dit was ooit de luchthaven van West-Berlijn. 

 

Welk vliegveld Berlijn kiezen voor je stedentrip?

De keuze voor welk vliegveld in Berlijn is tegenwoordig makkelijk te maken nu luchthaven Schonefeld eigenlijk deel uitmaakt van het nieuwe vliegveld Brandenburg. Vergelijk je puur op prijs je vlucht naar Berlijn dan nog vlieg je in alle gevallen naar het zuiden van de stad met uitstekende verbinding met het centrum. Maar ... wellicht is er anno 2022 nog wel een ander vergelijk te maken op basis van duurzaamheid en comfort en dan is er wellicht een andere winnaar:

 

Alternatief voor Berlijn luchthavens: Berlijn station

In plaats van te vliegen naar Berlijn is het ook een optie om met de trein te reizen. Dit doe je met een NS trein vanuit diverse steden in Nederland. De directe verbinding vertrekt in Amsterdam en onderweg kan je onder andere instappen op de stations Hilversum, Amersfoort en Deventer.


Ook vanuit Utrecht, Eindhoven en Rotterdam kan je met de trein naar Berlijn, maar houd dan rekening met een overstap. Reizen naar Berlijn per trein duurt tussen de 5,5 en 7 uur. Prijzen voor een enkele rit naar Berlijn beginnen bij €38. Voor mer informatie: NSinternationaal.nl/berlijn


Op onze vliegen naar Berlijn pagina vind je ook trein tickets Berlijn

 


Altijd op de hoogte van goedkope vliegtickets naar Berlijn

Wil jij geen aanbieding voor Berlijn meer missen? Schrijf je dan in voor de Flight Alert Berlijn en bekijk gelijk welke aanbiedingen voor vliegen naar Berlijn nu live staan. 


Meer vliegveld tips

Misschien wil jij naast Berlijn nog wel meer grote steden in Europa bezoeken? Vergelijk dan ook eens de luchthavens in Londen, de grote vliegvelden rondom Rome,het beste vliegveld Barcelona en vliegvelden Istanboel.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen