vliegvelden-berlijn.jpg

Vliegvelden Berlijn: 2 opties vlakbij centrum

Berlijn luchthaven overzicht: Tegel vs Schönefeld

Gepubliceerd op 21 januari 2020

Luchthavens in Berlijn, welke keuzes heb je? Het wordt door de jaren heen steeds makkelijker om een vliegveld bij Berlijn te kiezen. Waren er tot 2008 nog drie, zijn er nu nog twee. Als alles volgens plan loopt heb je eind 2020 nog maar de keuze uit een luchthaven. In dit artikel vertellen we over de oude en nieuwe luchthavens Berlijn Tegel, Schonefeld, Brandenburg en Tempelhof.

 

  

Luchthavens Berlijn kaart


Vliegvelden Berlijn kaart met de afstand van luchthaven Berlijn naar centrum.

 

 

Vliegveld Berlijn Tegel

Op zo’n 10 kilometer ten westen van het centrum van Berlijn ligt luchthaven Tegel. Dit was ooit de luchthaven van West-Berlijn. Nu is het de drukste luchthaven van Berlijn met meer dan 34 miljoen passagiers per jaar.

 

Tegel wordt vanuit Nederland aangevlogen door KLM. Je kunt vanuit Amsterdam direct vliegen of vanuit Eindhoven een combinatieticket voor de KLM bus en vliegtuig boeken. Zo reis je eerst per bus naar Schiphol om vervolgens per vliegtuig door te vliegen naar Berlijn.

 

Meer weten over deze service? Wij schreven een artikel over de KLM bus.  

 

Luchthaven Berlijn Tegel naar centrum

Om de 10 km tussen de luchthaven en het centrum te overbruggen pak je de bus vanaf Tegel. Deze doet er 40 minuten over en kost slechts €3 enkele reis. Overdag gaat de bus iedere 6 tot 10 minuten. Eenmaal in Berlijn kan je verder reizen met de metro. De taxi is ook een optie, voor €25 brengt deze je in 25 minuten in hartje Berlijn.

 

Bekijk direct de beste aanbiedingen voor vliegtickets Berlijn Tegel.

 

 

Vliegveld Berlijn Schönefeld

Luchthaven Berlijn Schonefeld, ook wel geschreven als Schoenefeld of Berlin Schönefeld, is het vliegveld van het voormalige Oost-Berlijn. Nu is het het budget vliegveld van Berlijn. Het ligt op zo’n 20 kilometer ten zuiden van de stad. Je vliegt er vanuit Amsterdam naartoe met lowcostairline EasyJet.

 

Luchthaven Berlijn Schönefeld naar centrum

De snelste manier om van vliegveld Schönefeld naar centrum Berlijn te komen is met de trein. Vanaf het vliegveld kan je ieder half uur de regionale trein RE7 of RB14 pakken. Deze brengt je in 30 minuten voor €3,50 naar de stad. Met de metrolijnen (S Bahn) S9 of S45 kan ook. Deze vertrekken elke 10 minuten. Ze doen er iets langer over dan de trein, maar je kan dan meteen een dagkaart kopen voor €7,50. De taxi kost je rond de €35 voor 20 a 30 minuten rijden. 

 

Op zoek naar goedkope tickets naar Berlijn? Bekijk dan de vluchten naar Berlijn Schonefeld.Vliegveld Berlijn Brandenburg - nieuwe vliegveld Berlijn

De luchthaven Berlin Brandenburg gaat als het goed is oktober 2020 open. De opening van dit vliegveld zou eigenlijk al in 2012 moeten gebeuren maar vanwege tegenslagen is de bouw telkens uitgesteld. De nieuwe luchthaven heeft tot nu toe al meer dan 7 miljard euro gekost.

 

Berlijn Brandenburg airport wordt gebouwd bij Schonefeld. Wanneer Brandenburg open gaat zullen Tegel en Schonefeld vervallen en worden samengevoegd tot een nieuwe Berlijnse luchthaven. Dan zullen zowel KLM als EasyJet naar dezelfde luchthaven in Berlijn vliegen. Wel zo makkelijk!

 

 

Vliegveld Berlijn Tempelhof - gesloten luchthaven Berlijn

De oude luchthaven Berlijn Tempelhof is in 2008 gesloten. Het was ooit een van de grootste lichthavens in Europa. Voor sommige mensen was het dan ook moeilijk voor te stellen dat de luchthaven moest sluiten. Tegenwoordig is luchthaven Berlijn Tempelhof het grootste stadspark van Europa. In Park Tempelhof kan je ervaren hoe het is om over een landingsbaan te lopen. Aanrader dus tijdens je stedentrip Berlijn!

 

 

Welk vliegveld Berlijn kiezen voor je stedentrip?

De keuze voor vliegveld Tegel Berlijn of luchthaven Schonefeld is vrij makkelijk te maken als je kijkt naar je eigen wensen. Wil je graag goedkoop reizen, dan vlieg je naar Schonefeld met een lowbudget maatschappij. Wil je liever wat comfort, dan reis je met KLM naar Tegel. Ook als je liever vanaf Eindhoven reist dan Amsterdam zit je bij Tegel goed.

 

Als het goed is hoef jij vanaf 31 oktober 2020 niet meer te kiezen, dan zal Brandenburg openen. Houd dit artikel in de gaten voor de laatste updates.

 


 

Alternatief voor Berlijn luchthavens: Berlijn station

In plaats van te vliegen naar Berlijn is het ook een optie om met de trein te reizen. Dit doe je met een NS trein vanuit diverse steden in Nederland. De directe verbinding vertrekt in Amsterdam en onderweg kan je onder andere instappen op de stations Hilversum, Amersfoort en Deventer.


Ook vanuit Utrecht, Eindhoven en Rotterdam kan je met de trein naar Berlijn, maar houd dan rekening met een overstap. Reizen naar Berlijn per trein duurt tussen de 5,5 en 7 uur. Prijzen voor een enkele rit naar Berlijn beginnen bij €38.


Op onze vliegen naar Berlijn pagina vind je ook treintickets Berlijn

 


Altijd op de hoogte van goedkope vliegtickets naar Berlijn

Wil jij geen aanbieding voor Berlijn meer missen? Schrijf je dan in voor de Flight Alert Berlijn en bekijk gelijk welke aanbiedingen voor vliegen naar Berlijn nu live staan. 


Meer vliegveld tips

Misschien wil jij naast Berlijn nog wel meer grote steden in Europa bezoeken? Vergelijk dan ook eens de luchthavens in Londen, de grote vliegvelden rondom Rome,het beste vliegveld Barcelona en vliegvelden Istanboel.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen