venetie.jpg

Vliegvelden Venetie: 2 opties voor jouw stedentrip

Welke luchthaven in Venetië past bij jou reis: vliegveld Marco Polo of Treviso airport?

Gepubliceerd op 1 december 2020

Een romantisch weekend in Venetië? Per vliegtuig ben je razendsnel in wat door velen de mooiste stad op aarde is. Er liggen bovendien maar liefst twee vliegvelden rond Venetië om uit te kiezen. Wij zochten voor je uit wat de voor- en nadelen van beide zirports zijn. Tip: kijk ook op onze pagina vliegtickets naar Venetië voor de goedkoopste deals van dit moment.

 

Vliegveld Venetie Marco Polo Airport (VCE) 

Beginnend met de luchthaven Venetie Marco Polo Airport, het grootste vliegveld, gelegen nabij Venetie centrum. De luchthaven wordt door velen daarom ook wel Venetië Airport genoemd, maar Marco Polo is de officiële naam.


Deze airport ligt op slechts 12 kilometer van de stad. Met zo’n 10 miljoen passagiers per jaar is Venice Marco Polo Airport erg druk. Vanuit Schiphol vliegen er wekelijks 3 tot 4 KLM vluchten. Maar er zijn meer opties zoals EasyJet deze lowcost vliegmaatschappij vliegt vanaf Amsterdam naar VCE. Bovendien kun je vanaf Rotterdam ook vliegen naar VCE, met Transavia. Ryanair vliegt niet naar Marco Polo, wel naar Treviso (zie hieronder - of kijk hier voor aanbiedingen voor vliegen naar Venetie).

 

Van luchthaven Marco Polo naar centrum Venetie

Dit vliegveld ligt dichtbij het centrum. Vanaf Venetië Airport kun je bovendien op twee manieren de stad bereiken, over het land en over het water. Wil je van de airport naar de stad dan is de shuttlebus een goede optie. Met een klein half uur ben je dan in het centrum.


Wil je in stijl reizen? Kies dan voor de watertaxi. Over het water neem je de Alilaguna water shuttle, je kunt op verschillende plekken in de stad uitstappen.

 

 

Vliegveld Treviso Airport (luchthaven Venetie TSF)

Het tweede vliegveld van Venetië is Treviso Airport. Deze airport ligt 30 kilometer ten noorden van de stad. Jaarlijks bezoeken zo’n 3 miljoen passagiers Treviso. Vanuit Nederland is Ryanair de enige vliegtuigmaatschappij die naar Treviso vliegt. Vanaf Eindhoven Airport vliegt de maatschappij 3 keer per week naar vliegveld Treviso. Als je in het zuiden van Nederland woont, kun je er ook voor kiezen om vanuit Charleroi of Brussel te vertrekken. Beiden bieden een directe vlucht met Ryanair.

 

Van luchthaven Trevizo naar centrum Venetie

Eenmaal geland op Treviso Airport zijn er verschillende manieren om in het centrum van Venetië te komen. De bekendste manier is met de trein. Daarvoor moet je wel eerst met een bus naar het station. Je kan ook enkel met de bus, een prima verbinding van een kleine drie kwartier. Natuurlijk kun je ook altijd een taxi nemen vanaf het vliegveld. Eenmaal aangekomen in Venetie kan je de reis naar je hotel vervolgen per watertaxi of vaporetto (de waterbus).

 

Watertaxi Venetië

Zoals eerder genoemd is de watertaxi in Venetië een echt fenomeen. Maar wat niet zo duur is en ook een erg leuke manier om Venetie te zien is reizen per Vaporetto. Dat is de busdienst per boot door het centrum over de kanalen. Als je van de ene plek naar de andere plek moet, is dit een ideale en voordelige  optie. Je moet het zien als een lijnbus die langs verschillende haltes stopt.

 

Vliegveld Venetië naar Mestre

Mestre is een buitenwijk van Venetië. Tegelijkertijd is het verschil met Venetië heel groot. Het is vooral een stuk moderner maar ook een stuk goedkoper. Veel mensen kiezen ervoor een hotel in Mestre omdat de prijzen in Venetië aanzienlijk hoger ligger.


Het vliegveld dat het meest in de buurt ligt van Mestre is Marco Polo Airport. Het is een klein kwartiertje rijden vanaf de luchthaven en de bus is snelste en voordeligste optie. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een taxi te pakken maar ga er dan vanuit dat dit een stuk duurder zal zijn dan de bus. Vanaf Treviso is dat een stuk langer, namelijk zo’n 25-30 minuten.

Transfer vanaf Treviso
Vliegtickets naar Treviso geboekt? Geen probleem! Vanaf hier kun je de bus, trein en taxi pakken. De snelste optie is de taxi, dan de je er ongeveer 25 minuten over. De goedkoopste optie is de bus, hier betaal je tussen de €3,- en €6,-. De busdienst is overigens per comfortabele touringcar. Dus als je de tijd hebt is het een prima optie. Wil je meer van de omgeving zien? Dant kan je ook een auto huren.

 

Conclusie: welk vliegveld in Venetie is de beste keuze?

In principe zijn beide luchthavens een goede optie. Zowel Marco Polo Airport en Treviso Airport bieden een goede verbinding tussen de luchthaven en Venetie centrum.


In principe ligt de luchthaven Marco Polo iets dichterbij de start. Als je maar heel kort op reis bent is dat dus wel gunstiger.


Vlieg je graag low-budget dan zal je vaak zien dat de goedkoopste vliegtickets Venetie vaak naar Treviso zijn  en als je liever met een luxe vliegtuigmaatschappij vliegt zoals KLM dan kun je het beste naar Marco Polo vliegen. Bovendien is de vertrekluchthaven voor sommigen ook van groot belang. Woon je bijvoorbeeld in het zuiden, dan kun je er ook voor kiezen om vanaf Eindhoven, Brussel of Charleroi te vertrekken.

 

Meer airport tips in Italie

Ben je geïnteresseerd in meer airport tips? Ontdek hier de de tips m.b.t. welk vliegveld in Milaan,  de luchthavens rond Rome of ontdek het beste vliegveld op Sicilië.

 

Goedkope vliegtickets

Vanaf nu altijd op de hoogte blijven van de goedkoopste vliegtickets naar Venetië? Schrijf je dan in voor onze Flight Alert  en ontvang aanbiedingen binnen jouw budget.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen