vliegvelden-barcelona.jpg

Vliegvelden Barcelona: 3 goede opties

Welke luchthaven Barcelona is de beste keuze? El Prat, Reus of Girona?

Gepubliceerd op 3 januari 2023

Hoeveel vliegvelden heeft Barcelona en hoe kom je van vliegveld Barcelona naar centrum? Dit zijn twee veelgestelde vragen rondom vliegvelden in de buurt van Barcelona. Het antwoord: er zijn 3 vliegvelden, El Prat, Girona en Reus. Er zijn per luchthaven verschillende opties om naar het centrum te reizen. Lees er alles over in ons airports Barcelona artikel en bekijk de ligging op kaart.

 


Vliegvelden Barcelona Kaart


luchthavens Barcelona op kaart

 

Barcelona El Prat

Vliegveld El Prat is het vliegveld het dichtst bij het centrum van Barcelona. Perfect voor een korte stedentrip naar de populaire Spaanse stad. Deze luchthaven is met meer dan 45 miljoen passagiers per jaar na Madrid de drukste luchthaven van Spanje. Vlieg je naar El Prat Barcelona dan heb je een groot aantal vliegopties. Zowel KLM, Vueling en Transavia vliegen vanuit Amsterdam en Eindhoven naar deze luchthaven.


Luchthaven Barcelona El Prat naar centrum 

Vliegveld Barcelona ligt op ongeveer 15 kilometer van het centrum van Barcelona. Hierdoor reis je met het openbaar vervoer makkelijk en snel naar de stad. Een snelle optie is de Aerobus, die je in 35 minuten naar hartje Barcelona brengt, een retourtje kost €11. Sinds 2016 heb je ook de optie om de metro te pakken. Een halfuur voor €4,50 enkele reis. Je kunt ook een taxi pakken, dit kost €30 en duurt ongeveer 25 minuten. Opties genoeg dus om van vliegveld Barcelona El Prat naar centrum Barcelona te reizen.

 

We kunnen je vertellen dat we regelmatig spotgoedkope tickets vinden naar Barcelona airport. Bekijk de actuele tarieven voor vliegtickets naar Barcelona nu!


Kijk voor praktische informatie over  zaken als het regelen van je transfer van of naar Barcelona Airport El Prat op Vliegveldinfo.nl.

 

Vliegveld Girona

Girona airport ligt in het noorden van Spanje. Op zo'n 95 kilometer afstand van Barcelona. Girona, ook wel bekend als Gerona, is niet alleen een goedkope optie om Barcelona te bereiken, maar ook een leuke stad op zich. Combineer dus zeker jouw reis naar Barcelona met een aantal dagen Girona. Je bereikt airport Girona over het algemeen het goedkoopst met budget airline Ryanair vanuit Eindhoven, Brussel en Weeze. Als je goed zoekt kan je al voor een paar tientjes vliegen. Ook Transavia biedt vluchten naar de luchthaven van Girona voor een iets hoger tarief. 
 

Vliegveld Girona naar Barcelona

Vanaf het vliegveld gaan er bussen die je in 75 minuten naar het centrum van Barcelona brengen. Een enkele reis kost €16. Goed te doen dus. Heb je de reistijd ervoor over dan is Girona een prima alternatief voor het duurdere El Prat. 

 

Op naar Barcelona met vliegtickets naar Girona!

 

 

Airport Reus

Op ongeveer 105 kilometer ten zuidwesten van Barcelona vind je de stad en gelijknamige luchthaven Reus. Een derde optie voor wie goedkoop naar Barcelona wil reizen. Reus vliegveld is het goedkoopst te bereiken met Ryanair vanuit Eindhoven of Brussel. Reus is niet alleen een goede uitvalsbasis om Barcelona te verkennen, maar ook om Salou, Tarragona of de rest van de kust te verkennen. 


Vliegveld Reus naar Barcelona

Met de directe busverbinding van Reus airport naar Barcelona centrum doe je er maximaal een uur en 45 minuten over. Het kost je €28 voor een retourtje. Iets goedkoper is om met de bus naar Reus centrum te reizen om vervolgens per trein naar Barcelona te gaan. Totale reisduur is ruim 2 uur. Een comfortabele maar dure optie is een uur met de taxi voor €150.

 

Wordt Reus jouw luchthaven? Bekijk direct de tarieven voor vliegen naar Reus


 

Vliegen naar Barcelona, welk vliegveld is dan het best?

Welk van de vliegvelden bij Barcelona je kiest hangt erg af van het doel van je reis. Als je een korte stedentrip naar Barcelona wil maken is vliegveld El Prat een goed keuze. Iets duurder, maar je bent sneller van het vliegveld naar het centrum. Wil je zo goedkoop mogelijk naar Barcelona of wil je meer van Catalonië en de Costa Brava zien dan zijn Reus en Girona goede opties. Je bent iets langer onderweg naar Barcelona maar de ticketprijzen liggen over het algemeen lager.

 

Stedentrip virus te pakken? Check dan ook zeker onze andere airport artikelen over tips voor luchthavens Rome Italiëvliegvelden London of vliegvelden Berlijn

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen