gratis-klm-bus.jpg

Ook in 2019 gratis KLM Bussen naar Schiphol vanaf Eindhoven en Maastricht

Hoe kan een gratis busreis jou een hoop kosten besparen?

Gepubliceerd op 7 maart 2018

Ook in 2019 kan je gebruik maken van een luxe KLM bustransfer naar Schiphol vanaf o.a. Eindhoven en Maastricht
Reizigers die bij KLM een ticket boeken, kunnen sinds een paar jaar gratis gebruik maken van een luxe touringcar om op Schiphol te komen. De service rijdt al langer vanaf Arnhem en Nijmegen en is daarna uitgebreid naar Eindhoven en Maastricht. De busreis kan je een hoop kosten besparen. Dus waarom zou je nog zelf rijden? Wij zetten voor jou op een rij van welke KLM bussen jij dit jaar gebruik kunt maken.

Kosten besparen met een gratis busreis

Op VliegenNaar.nl geven we zo veel mogelijk opties om te vliegen vanuit Nederland. Dat betekent dat we zoveel mogelijk luchtvaartmaatschappijen en alle relevante luchthavens vermelden. In veel gevallen tonen we ook de vluchten inclusief gratis bus service van KLM. Daarmee kunnen reizigers een nog betere keuze maken voor een ticket naar hun bestemming.

De KLM Bus naar Schiphol rijdt al een tijdje rond in Nederland. Daarmee wil de maatschappij een extra mogelijkheid bieden om naar Schiphol te reizen. Voor veel mensen is dat een obstakel, mede vanwege de parkeerkosten op de luchthaven. Voor reizigers is het soms net zo voordelig om met eigen vervoer naar België of Duitsland te rijden.

KLM hoopt met de bus service dat die kosten niet meer meespelen. De service is over de jaren heen steeds meer uitgebreid. Het begon met een bus per dag van Nijmegen en Arnhem naar Schiphol en omgekeerd. Inmiddels kunnen reizigers drie keer per dag in Arnhem en Nijmegen op de bus stappen, een of twee keer per dag in Rhenen en Veenendaal en twee keer per dag in Maastricht en Eindhoven. KLM ontwikkelt dus steeds meer mogelijkheden om goedkoop naar Schiphol te reizen!

 

Maastricht – Eindhoven – Schiphol

De bus service rijdt twee keer per dag van het Centraal Station van Maastricht, via Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport naar Schiphol en vice versa. De eerste bus vertrekt om 5.00 uur van Maastricht (5.15 Maastricht Aachen Airport, 6.15 uur van Eindhoven Airport), de tweede bus vertrekt om 15.00 uur (15.15 Maastricht Aachen Airport, 16.15 uur van Eindhoven Airport). Vanaf Schiphol vertrekt de bus om 10.15 en om 20.30 uur. Bekijk de volledige uitleg van KLM over de busreizen naar Schiphol vanaf Eindhoven en Maastricht: KLM vanaf Eindhoven / Maastricht 

 

Nijmegen – Arnhem – Veenendaal/Rhenen - Schiphol

De bus van Nijmegen naar Schiphol heeft twee verschillende routes. Een via Arnhem en Veenendaal en een andere via Arnhem en Rhenen. De bussen rijden dus niet langs Veenendaal en Rhenen maar via een van twee. Check dus altijd goed of de bus bij jouw vertrekplaats komt! De eerste bus van Nijmegen naar Schiphol vertrekt om 05:00, de tweede om 11:30 en de laatste om 17:30. Vanaf Schiphol terug naar Nijmegen vertrekt er een bus om 09:00, 14:45 en 21:00. Kijk voor een compleet overzicht van de bustijden op: KLM bus service vanaf Nijmegen.

 

Boek de bus
De KLM Bus is onderdeel van je reisschema en moet je dus expliciet boeken. Wanneer je op vliegennaar.nl een reis zoekt, zullen Eindhoven en Maastricht als vertrekplaats worden vernoemd. Dit is nodig, omdat op je ticket de bus vermeld moet staan. Pas dan kun je ook instappen. Simpelweg je ticket aan de chauffeur laten zien en je bent klaar om te gaan.

In Maastricht en op Schiphol staat de bus 20 minuten voor vertrek al klaar. Onder in de bus kun je je bagage kwijt. Ook een rolstoel kan worden meegenomen. Bagage die apart moet worden ingecheckt, mag niet mee met de bus.

Reizen met kinderen of een groep is geen probleem; zolang er plaats is in de bus, kan iedereen mee. Tijdens de reis kun je gebruik maken van de gratis wifi aan boord, en genieten van een gratis kopje koffie of thee. Op Schiphol stopt de bus voor Vertrekhal 2, waar je net als anders incheckt.

Voordelen
Omdat de KLM Bus een gratis service is, bespaar je al snel op de kosten om op Schiphol te komen en daarmee ook op je parkeerkosten. Mocht de bus om wat voor reden vertraagd zijn waardoor je je vlucht mist, dan boekt KLM je kosteloos om op een andere vlucht. En mis je de bus terug, omdat je vlucht vertraagd was, dan zorgt KLM voor vervangend vervoer.

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook eerder je stoel aan boord van het vliegtuig kunt kiezen wanneer je gebruik maakt van de KLM Bus. Omdat die service 30 uur vóór het vertrek van je eerste vertrekpunt opengaat, ben je dus eerder dan reizigers die als vertrekpunt Amsterdam hebben. Daardoor heb je meer kans op die ene stoel.

Boek je dus een vlucht op vliegennaar.nl, neem dan ook de KLM Bus vanaf verschillende plekken in het oosten en zuiden van Nederland mee in je beslissing. Het kan je zomaar reis- en parkeerkosten schelen, wat zeker als je langer op reis gaat een stuk voordeliger kan zijn. En zeg nu eerlijk, wie wil nu niet in luxe naar het vliegveld gereden worden?


Meer KLM nieuws

- KLM vliegtickets via Brussel of Antwerpen goedkoper

- KLM Fly Now Pay Later

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen

0
shares