gratis-klm-bus.jpg

Ook in 2020 gratis KLM Bussen naar Schiphol vanaf Maastricht en Eindhoven

Hoe kan de gratis KLM busservice je een hoop kosten besparen?

Gepubliceerd op 8 januari 2020

Ook in 2020 kan je gebruik maken van een luxe KLM bustransfer naar Schiphol vanaf o.a. Eindhoven, Maastricht en Enschede
Reizigers die bij KLM een ticket boeken, kunnen sinds een paar jaar gratis gebruik maken van een luxe touringcar om op Schiphol te komen. De service rijdt al langer vanaf Arnhem en Nijmegen en is daarna uitgebreid naar Eindhoven en Maastricht. Sinds kort rijdt de bus ook op het traject Apeldoorn-Hengelo-Enschede. De busreis kan je een hoop kosten besparen. Dus waarom zou je nog zelf rijden? Wij zetten voor jou op een rij van welke KLM bussen jij dit jaar gebruik kunt maken. 

De KLM Bus naar Schiphol rijdt al een tijdje rond in Nederland. Daarmee wil de maatschappij een extra mogelijkheid bieden om naar Schiphol te reizen. Voor veel mensen is dat een obstakel, mede vanwege de parkeerkosten op de luchthaven. Voor reizigers is het soms net zo voordelig om met eigen vervoer naar België of Duitsland te rijden.

KLM hoopt met de bus service dat die kosten niet meer meespelen. De service is over de jaren heen steeds meer uitgebreid. Het begon met een bus per dag van Nijmegen en Arnhem naar Schiphol en omgekeerd. Inmiddels kunnen reizigers drie keer per dag in Arnhem en Nijmegen op de bus stappen, een of twee keer per dag in Rhenen en Veenendaal en twee keer per dag in Maastricht en Eindhoven. De nieuwste buslijn is juli dit jaar geïntroduceerd en biedt twee keer per dag een transfer tussen Enschede, Hengelo, Apeldoorn en Schiphol. KLM ontwikkelt dus steeds meer mogelijkheden om goedkoop naar Schiphol te reizen!

 

KLM bus Maastricht  Amsterdam Schiphol  en Eindhoven – Schiphol

De bus service rijdt twee keer per dag van het Centraal Station van Maastricht, via Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport naar Schiphol en vice versa. De eerste bus vertrekt om 5.00 uur van Maastricht (5.15 Maastricht Aachen Airport, 6.15 uur van Eindhoven Airport), de tweede bus vertrekt om 15.00 uur (15.15 Maastricht Aachen Airport, 16.15 uur van Eindhoven Airport). Vanaf Schiphol vertrekt de bus om 10.15 en om 20.30 uur. Bekijk de volledige uitleg van KLM over de busreizen naar Schiphol vanaf Eindhoven en Maastricht: KLM vanaf Eindhoven / Maastricht 

 

KLM bus Nijmegen Schiphol en Arnhem c.q. Veenendaal - Schiphol

De bus van Nijmegen naar Schiphol heeft twee verschillende routes. Een via Arnhem en Veenendaal en een andere via Arnhem en Rhenen. De bussen rijden dus niet langs Veenendaal en Rhenen maar via een van twee. Check dus altijd goed of de bus bij jouw vertrekplaats komt! De eerste bus van Nijmegen naar Schiphol vertrekt om 05:00, de tweede om 11:30 en de laatste om 17:30. Vanaf Schiphol terug naar Nijmegen vertrekt er een bus om 09:00, 14:45 en 21:00. Kijk voor een compleet overzicht van de bustijden op: KLM bus service vanaf Nijmegen / Arnhem.

 

Nieuwe KLM busservice: Enschede, Hengelo en Apeldoorn

Goed nieuws voor de reizigers in het oosten van het land: sinds juli 2019 is het ook voor hen mogelijk de KLM bus te pakken naar Schiphol. KLM introduceert namelijk de busroute Enschede - Hengelo - Apeldoorn - Schiphol die 7 dagen per week 2 keer per dag heen en weer rijdt. De bussen rijden om 04:30 en 12:30 heen vanaf Enschede en stoppen daarna te Hengelo en Apeldoorn om vervolgens naar Schiphol te rijden. Terug kunnen reizigers instappen op Schiphol om 09:05 en 21:00. Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van de nieuwste KLM busservice.


Boek de bus

Op VliegenNaar.nl geven we zo veel mogelijk opties om te vliegen vanuit Nederland. Dat betekent dat we zoveel mogelijk luchtvaartmaatschappijen en alle relevante luchthavens vermelden. In veel gevallen tonen we ook de vluchten inclusief gratis bus service van KLM. Daarmee kunnen reizigers een nog betere keuze maken voor een ticket naar hun bestemming. De KLM Bus is onderdeel van je reisschema en moet je dus expliciet boeken. Wanneer je op vliegennaar.nl een reis zoekt, zullen Eindhoven en Maastricht als  vaak als vertrekplaats worden vernoemd. Dit is nodig, omdat op je ticket de bus vermeld moet staan. Pas dan kun je ook instappen. Simpelweg je ticket aan de chauffeur laten zien en je bent klaar om te gaan.


In Maastricht en op Schiphol staat de bus 20 minuten voor vertrek al klaar. Onder in de bus kun je je bagage kwijt. Ook een rolstoel kan worden meegenomen. Bagage die apart moet worden ingecheckt, mag niet mee met de bus. 
Reizen met kinderen of een groep is geen probleem; zolang er plaats is in de bus, kan iedereen mee. Tijdens de reis kun je gebruik maken van de gratis wifi aan boord, en genieten van een gratis kopje koffie of thee. Op Schiphol stopt de bus voor Vertrekhal 2, waar je net als anders incheckt.

Voordelen
Omdat de KLM Bus een gratis service is, bespaar je al snel op de kosten om op Schiphol te komen en daarmee ook op je parkeerkosten. Mocht de bus om wat voor reden vertraagd zijn waardoor je je vlucht mist, dan boekt KLM je kosteloos om op een andere vlucht. En mis je de bus terug, omdat je vlucht vertraagd was, dan zorgt KLM voor vervangend vervoer.

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook eerder je stoel aan boord van het vliegtuig kunt kiezen wanneer je gebruik maakt van de KLM Bus. Omdat die service 30 uur vóór het vertrek van je eerste vertrekpunt opengaat, ben je dus eerder dan reizigers die als vertrekpunt Amsterdam hebben. Daardoor heb je meer kans op die ene stoel.

Boek je dus een vlucht op vliegennaar.nl, neem dan ook de KLM Bus vanaf verschillende plekken in het oosten en zuiden van Nederland mee in je beslissing. Het kan je zomaar reis- en parkeerkosten schelen, wat zeker als je langer op reis gaat een stuk voordeliger kan zijn. En zeg nu eerlijk, wie wil nu niet in luxe naar het vliegveld gereden worden? 

 

Meer KLM nieuws

Meer lezen over de ontwikkeling bij Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij en hoe jij kunt besparen op je volgende vlucht? 

- KLM vliegtickets via Brussel of Antwerpen goedkoper

KLM Fly Now Pay Later

 

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen