Vliegen naar China

Van Nederland naar China vliegen? De beste tips en deals voor vliegen op China handig op een rij!

Goedkope vliegtickets China : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Beijing
bestemming Beijing

Rechtstreekse vluchten naar Peking, volgens de Chinese taal Beijing, duren zo'n 9,5 uur. Het kan aanzienlijk geld schelen om te kiezen voor een vlucht met een Chinese maatschappij i.p.v. KLM of een vlucht met een overstap. Bekijk wel altijd goed de verschillende reistijden.

Vliegtickets China : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Shanghai
bestemming Shanghai

Een van de belangrijkste steden in China op economisch gebied is Shanghai, er gaan directe vluchten vanaf Amsterdam. De meeste internationale vluchten gaan naar de nieuwste luchthaven Shanghai Pudong, maar ook het oudere vliegveld Shanghai Hongqiao is nog altijd een flinke regionale hub.

Vliegtickets China : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Hong Kong
bestemming Hong Kong

Hongkong is een speciale administratieve regio binnen de Volksrepubliek China. Het wordt door velen gezien als een aparte staat. Rechtstreeks vliegen naar Hong Kong? Reken op een gemiddelde vliegtijd van zo'n 12 uur (afhankelijk van de wind kan het zo een uur korter zijn). Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Luchthavens in China

Kaart China

Lees meer over reizen en vliegtickets naar China

De goedkoopste vliegtickets China
Goedkope tickets naar China zijn afhankelijk van de individuele bestemming vrij goed te boeken. Vliegen naar China kan namelijk op tientallen steden, het land is dan ook meer 230 keer zo groot als Nederland en heeft maar liefst 45 internationale luchthavens.

Grootste luchthavens China
De grootste vliegvelden van China tref je bij bekende Chinese steden zoals Beijing, Shanghai, Guangzhou, Hong Kong Hangzhou en Chengdu. Het vliegveld bij Beijing is niet alleen het grootste van China maar ook de tweede luchthaven ter wereld. Vluchten naar deze bestemmingen in China zijn over het algemeen vrij betaalbaar en hebben ook allemaal directe vluchten vanaf Schiphol.


Hoeveel vliegvelden heeft China? 
China heeft 45 internationale luchthavens en nog een kleine 180 lokale vliegvelden. Niet alle 45 internationale luchthavens hebben directe vluchten vanaf Amsterdam. Voor sommige bestemmingen, zoals Fungzhou Airport en Dalian, is het meestal gunstiger om lokaal een vlucht te boeken of de trein te nemen vanaf een andere luchthaven. Handige informatie over de vliegvelden in China vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Vliegticket China Tip: de Chinese luchtvaartmaatschappij Xiamen Airlines biedt in de regel geweldige tarieven aan voor de grote steden in China en andere Aziatische landen. Echter, er dient altijd wel een flinke overstap gemaakt te worden in de thuisbasis Xiamen.

Hoe boek ik mijn ticket China?

Zeker één van de meest interessante vakantie bestemmingen en begin 2020 ook de snelst groeiende luchtvaartregio ter wereld; China. Al meer dan 10 jaar werken China Southern Airlines en KLM nauw samen op de route Amsterdam - Beijing, maar het routenetwerk wordt steeds verder uitgebreid met nieuwe luchtverdragen en daarmee nog meer KLM bestemmingen in China.  Zo is sinds vorig jaar ook Xiamen Airlines een partner, waardoor steeds meer steden een goede verbinding hebben dat de vracht- en burgerluchtvaart ten goede komt.

Directe vluchten China vanaf Nederland
Vanaf Amsterdam gaan er een aantal directe vluchten naar steden als Peking, Shanghai en Hong Kong. Ook KLM verzorgt deze vluchten. Afgezien van de bestemming ben je ook met een directe vlucht wel ruim 10 uur onderweg. Peking kan je vliegen in 9,5 uur. Steeds meer steden worden direct vanuit Amsterdam Schiphol aangevlogen door onder andere de KLM, China Southern, Cathay Pacific en China Airlines. Denk aan steden als Chengdu, Xiamen, Hangzhou & Guangzhou. Minder bekende steden zijn doorgaans met 1 overstap al te bereiken, want er zijn in China een flink aantal luchtvaartmaatschappijen die een breed routenetwerk binnen dit enorme land hebben. De totale reistijd naar China, waarbij je een overstap hebt kan aardig oplopen. Let altijd even op de overstaptijd!

Rondreis China, met de trein of toch vliegen?
Reizen binnen China? Het is een enorm land, dus veel steden zul je moeten bereiken per vlucht. Maar er zijn ook goede nachttreinen en hogesnelheidstreinen met een uitstekende verbinding (o.a. Beijing - Shanghai). Zo zie je meer van het land! Het is dus zeker een optie als je beide steden wilt bezoeken om alleen een retourvlucht naar Beijing te boeken en verder te reizen per trein. Vaak is dat goedkoper!

Beste reistijd China, kijk naar de regio
De beste reistijd voor een vakantie of rondreis in China: het is een erg groot land, waar je prachtige reizen kunt maken langs historische steden. Vanwege de roerige geschiedenis en bijzondere cultuur zul je, je in dit land niet snel vervelen. Een rondreis is dan ook waarschijnlijk de beste manier om het land, maar ook het leven in China te beleven. De Chinese Muur, Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede zijn maar een aantal voorbeelden. Er gaan directe vluchten naar verschillende steden in China. 

Voordelig naar China
Naar Peking (Beijing) de hoofdstad van China en tevens de grootste stad van in het land worden soms al vluchten onder de 400,- retour aangeboden! Mensen verwarren de dubbele benaming van Peking nog wel eens. Beijing is de originele, Chinese naam voor Peking en betekent niets minder dan ‘noordelijke hoofdstad’. Het noordoosten van China kent korte hete zomers en lange koude winters, terwijl het in het zuidwesten andersom is; een lange vochtige zomer en een korte winter. De beste reistijd moet je daarom per gebied bekijken.

Onbekende pareltjes van China
Hier tref je niet alleen de vluchten naar de bekende Chinese steden. Klik hier boven op meer bestemmingen in China en ontdek de beste vliegticket deals voor vluchten naar Tangshan en meer mooie, minder bekende steden en streken.

Genieten
Maar waar je ook naar toe reist in China het is zeker dat deze reis je een onvergetelijke ervaring zal bezorgen! Onze tip: prop niet teveel bezienswaardigheden in je schema en neem vooral ook de tijd om om het leven van de Chinezen te ontdekken. Een perfecte manier om daarmee kennis te maken is een bezoek aan een Chinees theehuis. Met een beker thee, waar je telkens weer heet water bijgiet, kan je hier uren zitten.

Goedkoop naar China vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets China? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets China te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar China? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe China vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar China kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute China vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje China boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht China in 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste China Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd China 

Hoe lang is het vliegen naar China vanaf Amsterdam? De vluchtduur naar China is afhankelijk van de plek waar je op vliegt. China is namelijk groter dan heel Europa bij elkaar. Een vlucht naar de Chinese hoofdstad duurt doorgaans 9,5 uur, vliegen naar Xian duur ongeveer 13,5 uur vanwege een overstap. De vliegtijd naar China varieert heel erg, let dus altijd goed op als je een ticket boekt!

Bijkomende kosten bij vluchten China

Aanbieder
Reserveringskosten
KLM
 € 10,-
Tix
 € 30,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
China Southern Airlines
 € 25,- -  € 39,-
China Eastern Airlines
 € 30,-
Xiamen Airlines
 € 25,- -  € 30,-
Turkish Airlines
- * -  € 30,-
Air France
 € 10,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket China aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Veel luchtvaartmaatschappijen berekenen toeslagen voor bagage, zitplaatsreservering en betalen met creditcard. ANVR-leden berekenen daarnaast per boeking € 2,50 voor het calamiteitenfonds. Het totaalbedrag moet duidelijk zijn voor je een boeking bevestigd. Tip: betaal je vliegreis China met iDEAL, dat is vrijwel altijd gratis! Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets China zijn het laatste gecheckt op 19-04-2024