vliegvelden-corsica.jpg

Vliegvelden Corsica overzicht: 4 luchthavens op kaart!

De vliegvelden van Corsica: Ajaccio, Bastia, Figari en Calvi

Gepubliceerd op 2 januari 2024

Corsica is een Frans eiland gelegen in de Middellandse Zee boven Sardinië. Het wordt ook wel 'het eiland van de schoonheid' genoemd. Azuurblauwe baaien, beeldschone kustlijnen, hoge bergtoppen en het heerlijke zonnetje... Niet gek dat Corsica een populaire vakantie bestemming is.

 

De vliegvelden van Corsica

De vier luchthavens op Corsica zijn: vliegveld Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari. Allen gelegen op een ander deel van het eiland. Welk vliegveld Corsica kan je het best kiezen als je op dit paradijselijke eiland vakantie wil vieren? Dat is per persoon verschillend, want het hangt af van een combinatie van factoren. De vliegticket prijs, de locatie van de luchthaven op Corsica en jouw voorkeur voor vertrekluchthaven.  

Wil je goedkoop naar Corsica vliegen? Bekijk op onze website goedkope vliegtickets naar Corsica en vind de beste deal!

 

Kaart vliegvelden Corsica: 4 luchthavens op rij



corsica kaart luchthavens
  

 

Vliegveld Ajaccio Corsica – Luchthaven Corsica west

Luchthaven Ajaccio, ook bekend als Aéroport Ajaccio Napoléon Bonaparte, is gelegen in het midden van de westkust van Corsica. Daardoor reis je vanuit deze luchthaven zowel makkelijk de westkust af als het binnenland in. Airport Ajaccio is gelegen op slechts 6 kilometer van de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio.

  

Vliegen naar Ajaccio vanuit Nederland

Airport Ajaccio is vanaf Amsterdam te bereiken met onder andere Air France en KLM. Je maakt dan wel altijd een overstap. Vanuit Brussel vlieg je naar Corsica met een rechtstreekse vlucht van TUI fly Belgium of Brussels Airlines. Met TUI fly naar Corsica is een aanrader vanwege de tarieven en korte reisduur. Bekijk het overzicht van vluchten naar Ajaccio en vergelijk zelf de prijs per vertrekluchthaven en airline.

 

 

Van Ajaccio airport naar centrum
Wie van de luchthaven naar het centrum wil maakt gebruik van de bus service. Dit kost je tussen de €5 en €10. Vanuit Ajaccio kun je met de trein verder het eiland verkennen. Je kan ook een auto huren op Ajaccio Airport. Ajaccio is een pittoreske stad met pastelkleurige huisjes en pleinen omringd door palmbomen. Een combinatie van klassiek en tropisch. Omdat Ajaccio de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte is vind je genoeg bezienswaardigheden rondom Napoleon. Denk aan zijn geboortehuis dat nu tot museum ‘Maison Bonaparte’ is omgetoverd.

 

  

Luchthaven Bastia Corsica – vliegveld voor het noorden

Deze airport is na Ajaccio de grootste luchthaven in Corsica. Vliegveld Bastia Corsica is gelegen in het noordoosten van het eiland. De luchthaven ligt op zo’n 21 km van Bastia stad vandaan. Je komt hier gemakkelijk per pendelbus (€8 enkele reis). Deze charmante havenstad is zeker een bezoek waard met haar gekleurde gebouwen en de mooie haven. Dit vliegveld is perfect als je noord of oost Corsica wilt bezoeken. Het ruige natuurgebied Desert des Agriates bereik je vanaf de luchthaven in een uur. De droomstranden Saleccia, Lotu en La Roya liggen binnen 75 minuten rijden. Ook als je naar schiereiland Cap Corse wil zit je bij airport Bastia goed. 

 

Vanuit Nederland naar Bastia vliegen
De luchthaven van Bastia is vooral vanuit Belgische vliegvelden makkelijk bereikbaar. Vanuit Brussel Zaventem kun je een directe vlucht pakken met Brussels Airlines. Vanuit Amsterdam of Düsseldorf kom je er ook met bijvoorbeeld KLM of Lufthansa. Dan maak je wel altijd een overstap en het is relatief duur. Vliegen vanuit Brussel is de beste keuze.

 

Alle vliegopties zie je op onze vliegtickets Bastia Corsica pagina. 

 

 

Vliegveld Figari Corsica – goedkope luchthaven Corsica (zuid)

Luchthaven Figari ligt in Zuid-Corsica. Dit is daarom de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in zuidelijk Corsica. Dit is een prachtige regio met rotsachtige kustlijnen die pittoreske baaien met helder blauw water herbergen. Je kunt hier heerlijk snorkelen, duiken of genieten van de vele zonnige dagen. Naast schitterende kust vind je in zuid-Corsica ook bergachtig gebied. Hikers en klimmers zullen zich thuis voelen in deze avontuurlijke regio. Steden als Propriano, Bonifacio, Sartene en Porto Vecchio doe je gemakkelijk aan vanuit luchthaven Figari Corsica.

 

Vanuit Nederland naar Figari vliegen
Hoe kom je in Figari? Vluchten vanuit Amsterdam maken altijd een stop en zijn relatief duur. Vanuit Brussel Charleroi kan je direct vliegen naar Corsica met Ryanair. Deze low cost maatschappij vliegt enkel naar Figari. Dat maakt dit een aantrekkelijke luchthaven qua prijs. Met een beetje geluk vlieg je er voor een paar tientjes met een directe vlucht naartoe! Bekijk snel welke vluchten naar Figari mogelijk zijn.

 

 

Luchthaven Calvi Corsica – noordwest Corsica

Airport Calvi Corsica ligt in het noordwesten van het eiland vlakbij het bergachtige natuurgebied Monte Cinto. Ook de prachtige kust bij L'île Rousse bereik je eenvoudig. Vliegveld Calvi Corsica heeft geen bus of treinverbindingen met de stad. De taxi of een auto huren zijn de beste transfer opties. Met de taxi kost het je rond €15 om naar Calvi te rijden. Het is ook een aanrader om een auto te huren. Het eiland is met haar prachtige landschappen en relatief korte afstanden namelijk zeker geschikt voor een roadtrip.

 

Vanuit Nederland naar Calvi vliegen
Vanuit Nederland bereik je airport Calvi vanaf Amsterdam met een KLM vlucht met overstap op Air Corsica in Marseille.

Vanuit Düsseldorf zijn er geen directe vluchten. Wil je liever een goedkopere en rechtstreekse vlucht? Dan is het een aanrader om vanaf Brussel te vliegen met Brussels Airlines. Ontdek de mogelijkheden op onze vliegtickets Calvi pagina.

 
Ook vliegveld informatie over andere droomeilanden nodig? Bekijk dan ook eens onze artikelen over vliegvelden Sicilië, luchthavens Tenerife en vliegvelden Sardinië (Italië)

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen