vliegvelden-tenerife.jpg

De 2 vliegvelden van Tenerife: zuid en noord

Hoeveel luchthavens heeft Tenerife en hoe bereik je ze?

Gepubliceerd op 17 november 2022

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat er twee luchthavens op Tenerife zijn. Een in Tenerife noord en een in Tenerife zuid. Lees onderstaande tips en je weet precies naar welk vliegveld op Tenerife jij het beste kan vliegen.


 

Vliegvelden Tenerife kaart

 

 Vliegveld Tenerife Zuid (TFS) -  Airport Tenerife Reina Sofia

Luchthaven Reina Sofia in het zuiden, ook wel bekend als Airport Tenerife South of vliegveld Tenerife Sur, is het grote internationale vliegveld van Tenerife. Tenerife Zuid ligt op zo’n 60 km van hoofdstad Santa Cruz. Het is met 9 miljoen passagiers per jaar zelfs het grootste vliegveld van de Canarische Eilanden.

 

Vanuit Nederland vliegen naar Tenerife Airport Sur

Vanuit een groot aantal luchthavens in Nederland en net over de grens kan jij voor een prima tarief met een directe vlucht naar Airport Tenerife Zuid vliegen. Vanuit Nederland is over het algemeen goedkoop en snel (3,5 uur) om vanuit Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam met Transavia te vliegen. Vanaf Amsterdam kan je ook met TUI vliegen, maar dat is relatief duur. Kijk je net over de grens in Brussel of Dusseldorf, dan kan je met budgetairlines Ryanair en Laudamotion vliegen. Zeker de moeite waard om naar te kijken aangezien de prijzen vaak flink lager liggen dan in Nederland.

 

Van vliegveld Tenerife Zuid naar Puerto de la Cruz en andere bezienswaardigheden

Luchthaven Tenerife Zuid zal voor de meeste vakanties de ideale luchthaven zijn. Vanuit hier bereik je badplaatsen in het zuiden zoals Costa Adeje en Playa de las Americas namelijk binnen no time. Wil jij ook andere delen van het eiland verkennen zoals El Teide Nationaal Park, hoofdstad Santa Cruz of stranden in het noorden zoals Puerto de la Cruz? Een auto huren op Tenerife is de perfecte manier om je te verplaatsen. Met een huurauto verken je gemakkelijk alle uithoeken van het eiland. Met de bus is ook een optie, maar de verbindingen zijn niet optimaal waardoor je vaak lange reistijden hebt.


Tip 1: Vergelijk hier de beste tarieven om te vliegen naar Tenerife.Vliegveld Tenerife Noord (TFN) - Airport Los Rodeos

Vliegveld Los Rodeos, ook bekend als Luchthaven Tenerife Noord, in het noorden van Tenerife wordt alleen voor nationale vluchten gebruikt. Toch kan je er vanuit Nederland en omgeving wel naartoe vliegen wanneer je een overstap maakt in een Spaanse stad zoals Barcelona of Madrid. 

 

Vanuit Nederland vliegen naar Airport Tenerife North

Je zal altijd een overstap moeten maken naar Airport Tenerife Noord. Vanuit Amsterdam vlieg je met KLM, AirEuropa of Vueling naar Tenerife Zuid. Je kunt ook kiezen voor een Vueling vlucht vanuit Brussel. Vanuit Eindhoven, Rotterdam en Dusseldorf is het geen optie om naar Tenerife vliegveld Noord te vliegen.

 
Vergelijk ook alle andere actuele aanbiedingen voor vliegtickets naar Tenerife.


 

Welk vliegveld Tenerife is handig voor jou?

Voor de meeste vakanties is Tenerife Luchthaven Zuid een prima keuze. Je bent dankzij de directe verbindingen snel op bestemming en de luchthaven is bereikbaar vanuit vele plekken in Nederland en omgeving. Voor iedereen is er eentje in de buurt. Je kan ook naar Vliegveld Tenerife Noord reizen, dit is handig wanneer je vooral het noorden wil verkennen. Houd er wel rekening mee dat je altijd over zal moeten stappen. In vele gevallen is reizen naar Tenerife Noord niet de meest ideale optie.

 

Altijd op de hoogte zijn van de actuele vliegticket Tenerife aanbiedingen? Schrijf je in voor de Flight Alert voor Tenerife! Meer airport tips
Heb je wat opgestoken van ons Tenerife vliegvelden artikel? Dan ben je misschien ook wel benieuwd naar de vliegveld keuzes op andere prachtige eilanden in Europa. Bekijk daarom ook onze artikelen over luchthavens op Sardinie en het beste vliegveld op Sicilie en lees alles over de 4 luchthavens in Corsica

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen