vliegveld-sicilie.jpg

Vliegvelden Sicilië overzicht: Palermo, Catania, Trapani & Comiso

Op reis naar Sicilië! Welk vliegveld kies je dan?

Gepubliceerd op 19 juli 2019

De azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee, de pittoreske stadjes en het geweldige Italiaanse eten maken het Italiaanse eiland Sicilië tot een populaire vakantiebestemming. Het is het grootste eiland in de Middellandse Zee en dus kan je je wel voorstellen dat hier meerdere luchthavens zijn. Welk vliegveld op Sicilië moet je kiezen? Als je wilt vliegen naar Sicilië is een retourtje Palermo of Catania vaak de goedkoopste optie. Maar soms is de prijs minder belangrijk dan de locatie van het vliegveld. Wat als je helemaal niet in de buurt van Palermo of Catania moet zijn? Wij zetten alle luchthavens van Sicilië voor je op een rij. Onderaan de pagina tref je tevens een overzichtskaart van alle luchthavens op Sicilië die we gemaakt hebben voor een nog beter beeld. 

 

Vliegveld Palermo Sicilië: perfect voor het noorden en midden! 

Vliegveld Palermo Falcone Borsellino ligt ongeveer 30 kilometer bij de hoofdstad van Sicilië, Palermo, vandaan in het noordwesten van het eiland. Je vliegt er met een directe vlucht naartoe vanuit Rotterdam met Transavia of vanuit Weeze of Brussel met Ryanair. Palermo Airport is ook vanuit Amsterdam en Eindhoven te bereiken, maar dan maak je wel een overstap in een Italiaanse stad. Deze luchthaven is vaak goedkoop aan te vliegen vanuit Weeze dus als jij in het oosten van Nederland woont is dit wellicht de fijnste luchthaven voor jou. Wil jij de prachtige hoofdstad van Sicilië bewonderen of naar steden in het noorden zoals Cefalú en Monreale dan zit je hier goed. Vanuit hier reis je ook gemakkelijk het binnenland in.


Is Palermo Sicilië Airport de beste luchthaven voor jou? Ontdek dan hier de beste deals voor vliegtickets Palermo!

 

Vliegveld Catania Sicilië dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden 

Het vliegveld van Catania (Fontanarossa) vind je in het oosten van Sicilië op slechts 7 kilometer van de stad. Dit is de belangrijkste en grootste luchthaven die het eiland rijk is. Dat komt doordat deze luchthaven het dichtst bij populaire bezienswaardigheden ligt zoals de stranden aan de oostkust en de Etna vulkaan. Ook als je op vakantie gaat in de plaatsen Messina, Taormina of Siracusa is deze luchthaven de juiste keuze. Je hebt verschillende vliegopties vanuit Nederland naar luchthaven Catania. Zo vlieg je vanuit Amsterdam met KLM, Transavia of Easyjet en vanuit Eindhoven met low budget airline Ryanair. Dit is de beste optie voor wie vanuit Eindhoven naar Sicilië wil. Als je in het zuiden van Nederland woont, is deze luchthaven daarom een aanrader. Tip: boek je stoel aan de linkerkant van het vliegtuig, want dan heb je vanuit de lucht schitterend uitzicht op de imposante Etna vulkaan!


Is Catania het beste vliegveld op Sicilie voor jou? Ontdek dan hier de mooiste aanbiedingen voor een ticket Brussel Catania of vliegticket Amsterdam Catania.

 

Luchthaven Sicilië Trapani, handig vliegveld voor Zuiden en Westen  

Gelegen in het westen van Sicilië is luchthaven Vincenzo Florio de ideale luchthaven voor wie de wijnstreek Marsala wil bezoeken of Trapani wil zien. Je vliegt vanuit Nederland alleen vanaf Amsterdam en in de zomermaanden ook vanuit Maastricht met Corendon naar Trapani. Echt goedkoop zal deze luchthaven daarom niet zijn. De luchthaven ligt een stuk verder van de hoofdbezienswaardigheden dan vliegveld Catania dus houdt hier rekening mee.


Ligt vliegveld Trapani Sicilië het meest gunstig voor jou? Ontdek dan hier de mooiste aanbieding voor een vliegticket Trapani!

 

Vliegveld Comiso Sicilië: verken het zuidelijk deel van het eiland 

Luchthaven Comiso is een relatief nieuw vliegveld gelegen in het zuiden van Sicilië. Vanuit Nederland gaan hier geen vluchten naar toe. Wel kan je vanuit Brussel met Ryanair naar Comiso Airport vliegen. Handig als je op het zuidwestelijke deel van Sicilië moet zijn en richting de Belgische grens of in Belgie woont! Plaatsen zoals Ragusa, Modica of Gela bezoek je vanuit luchthaven Comiso het snelst. Wil jij het liefste op dit vliegveld landen? Ontdek dan hier de beste deals voor vliegen naar Comiso Sicilie!

 

Vliegveld Sicilië kaart, waar ligt nou precies welke luchthaven? 

Nog even een overzicht van waar je alle luchthavens op Sicilië kan vinden op de kaart.

luchthavens sicilie kaart


Ben jij eruit welke luchthaven jij gaat kiezen? Dan kan je hier ontdekken bij welke luchtvaartmaatschappij je het voordeligste ticket Sicilie boekt!


Misschien heb je nog wel meer tripjes gepland en kan je ook nog wel hulp gebruiken met jouw keuze voor vliegvelden Corsica of misschien wil je weten welk vliegveld Sardinië Italië je het beste kan kiezen. 

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen