vliegveld-sicilie.jpg

Vliegvelden Sicilië overzicht: Palermo, Catania, Trapani & Comiso

Welk vliegveld in Sicilie is de beste keuze voor jouw reis?

Gepubliceerd op 10 januari 2024

De azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee, de pittoreske stadjes en het geweldige Italiaanse eten maken het Italiaanse eiland Sicilië tot een populaire vakantiebestemming. Het is het grootste eiland in de Middellandse Zee en dus kan je je wel voorstellen dat hier meerdere luchthavens zijn.

Redactie update 10-1-2024: Transavia heeft de "Zin In actieweken"  met super deals voor Catania, Sicilie v.a. 70,-!


Welk vliegveld op Sicilië moet je kiezen?

Als je wilt vliegen naar Sicilië is een retourtje Palermo of Catania vaak de goedkoopste optie. Maar soms is de prijs minder belangrijk dan de locatie van het vliegveld. Wat als je helemaal niet in de buurt van Palermo of Catania moet zijn? Wij zetten alle luchthavens van Sicilië voor je op een rij. Onderaan de pagina tref je tevens een overzichtskaart van alle luchthavens op Sicilië die we gemaakt hebben voor een nog beter beeld. 

 

 

Vliegveld Palermo Sicilië: perfect voor het noorden en midden! 

De luchthaven van Palermo, ook wel bekend als vliegveld Palermo Falcone Borsellino ligt ongeveer 30 kilometer van de stad Palermo vandaan in het noordwesten van het eiland. Wil jij de prachtige hoofdstad van Sicilië bewonderen of naar steden in het noorden zoals Cefalú en Monreale dan zit je hier goed. Vanuit hier reis je ook gemakkelijk het binnenland in.

 

Vanuit Nederland naar Palermo vliegen

Je vliegt er met een directe vlucht naartoe vanuit Rotterdam met Transavia of vanuit Weeze of Brussel met Ryanair. Palermo Airport is ook vanuit Amsterdam en Eindhoven te bereiken, maar dan maak je wel een overstap in een Italiaanse stad. Deze luchthaven is vaak goedkoop aan te vliegen vanuit Weeze dus als jij in het oosten van Nederland woont is dit wellicht de fijnste luchthaven voor jou. 


Is Palermo Sicilië Airport de beste luchthaven voor jou? Ontdek dan hier de beste deals voor vliegtickets Palermo!



 

Vliegveld Catania Sicilië dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden 

Het vliegveld van Catania (Aeroporto Di Catania Fontanarossa) vind je in het oosten van Sicilië. De luchthaven ligt ongeveer 7 kilometer ten zuiden van de stad Catania waar je onder andere het Piazzo Stesicoro bezoekt waar een standbeeld van de componist Vncenzo Bellini te vinden is. Bezoek ook zeker de kathedraal van Catania, de vismarkt en het amfitheater. 

Luchthaven Catania is de belangrijkste en grootste luchthaven die het eiland rijk is. Vliegveld Catania ligt het dichtst bij populaire bezienswaardigheden zoals de stranden aan de oostkust en de Etna vulkaan. Het vliegveld van Catania is ook de juiste keuze als je op vakantie gaat in de plaatsen Messina, Taormina of Siracusa.

 

Vanuit Nederland naar Catania vliegen

Je hebt verschillende vliegopties vanuit Nederland naar luchthaven Catania. Zo vlieg je vanuit Amsterdam met KLM, Transavia of Easyjet en vanuit Eindhoven kan je met low budget airline Ryanair vliegen. Dit is de beste optie voor wie vanuit Eindhoven naar Sicilië wil. Als je in het zuiden van Nederland woont, is deze luchthaven daarom een aanrader. Ook is het mogelijk vanuit Brussel met Brussels Airlines te vliegen. Tip: boek je stoel aan de linkerkant van het vliegtuig, want dan heb je vanuit de lucht schitterend uitzicht op de imposante Etna vulkaan!


Is luchthaven Catania het beste vliegveld op Sicilië voor jou? Ontdek dan hier de mooiste aanbiedingen voor een ticket Brussel Catania of vliegticket Amsterdam Catania.

 



Luchthaven Sicilië Trapani, handig vliegveld voor Zuiden en Westen  

Gelegen aan de westkust van het eiland is luchthaven Vincenzo Florio de ideale luchthaven voor wie de wijnstreek Marsala wil bezoeken of Trapani wil zien.

 

Vanuit Nederland naar Trapani vliegen

Je vliegt vanuit Nederland alleen vanaf Amsterdam en in de zomermaanden ook vanuit Maastricht met Corendon naar Trapani. Echt goedkoop zal deze luchthaven daarom niet zijn. De luchthaven ligt in het westen van Sicilië en ligt daardoor een stuk verder van de hoofdbezienswaardigheden dan vliegveld Catania, dus houdt hier rekening mee.


Is vliegveld Trapani dat ligt aan de westkust van Sicilië het meest gunstig voor jou? Ontdek dan hier de mooiste aanbieding voor een vliegticket Trapani!

 

 

Vliegveld Comiso Sicilië: verken het zuidelijk deel van het eiland 

Luchthaven Comiso is een relatief nieuw vliegveld gelegen in het zuiden van Sicilië. Plaatsen zoals Ragusa, Modica of Gela bezoek je vanuit luchthaven Comiso het snelst.

 

Vanuit Nederland naar Comiso vliegen

Vanuit Nederland gaan hier geen vluchten naar toe. Wel kan je vanuit Brussel met Ryanair naar Comiso Airport vliegen. Handig als je op het zuidwestelijke deel van Sicilië moet zijn en richting de Belgische grens of in België woont!

 

Wil jij het liefst op dit vliegveld landen? Ontdek dan hier de beste deals voor vliegen naar Comiso Sicilie!


 

Vliegveld Sicilië kaart, waar ligt nou precies welke luchthaven? 

Nog even een overzicht van waar je alle luchthavens op Sicilië kan vinden op de kaart.

luchthavens sicilie kaart


Ben jij eruit welke luchthaven jij gaat kiezen? Dan kan je hier ontdekken bij welke luchtvaartmaatschappij je het voordeligste ticket Sicilie boekt!


Misschien heb je nog wel meer tripjes gepland en kan je ook nog wel hulp gebruiken met jouw keuze voor vliegvelden Corsica en Tenerife luchthavens of ben je op zoek naar het beste vliegveld van Milaan of de beste vliegvelden rond Venetie. Tot slot hebben we ook nog een artikel over het beste vliegveld Sardinie Italie. We hopen dat je hierdoor een goede luchthaven keuze kunt maken.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen