wanneer-klm-boeken.jpg

Wanneer KLM tickets boeken?

KLM vlucht boeken? Zo bespaar je veel geld op je reis!

Gepubliceerd op 11 januari 2024

Wanneer boek je het voordeligste KLM tickets? Om te zorgen dat je een goede deal krijgt op de vliegtickets voor je volgende reis, heeft de redactie van Vliegticket vergelijker VliegenNaar.nl  een aantal tips. Zo kun je enorm besparen bij Air France KLM.

Redactie update 11-01-2024: als je een KLM vliegticket wil boeken voor een rondreis, zonvakantie of  stedentrip dan is dit het perfecte moment! Je boekt nu KLM vluchten naar de mooiste KLM bestemmingen v.a. 108,-- !  

Wees op tijd als je goedkope KLM tickets wil boeken
Hoeveel maanden van tevoren je KLM vliegtickets boeken? Worden vliegtickets goedkoper als je wacht tot kort voor vertrek? Nee, hoe eerder je je tickets boekt op Klm.com hoe voordeliger ze zijn. Dat geldt voor veel luchtvaartmaatschappijen,  maar zeker ook voor de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij.


Als je vertrekdatum dichtbij ligt, zal je zien dat de prijzen op de KLM website oplopen. Zeker als je binnen een maand wil vliegen, zijn tickets vaak een stuk duurder. Maar ben je op zoek naar vliegtickets voor komend seizoen dan kun je daar rustig nu al een begin mee maken. Vroeg boeken is in combinatie met de flexibele ticket voorwaarden bovendien ook veilig bij KLM!

Je kunt bijvoorbeeld in de winter al KLM vluchten vanaf Schiphol boeken voor de zomervakantie. Voor drukke periodes en populaire bestemmingen kan vroeg boeken vaak goed uitpakken. Op de KLM website zijn alle vluchten tot winter 2024 al beschikbaar. Wanneer je de bestemming invoert, krijg je direct informatie over KLM vliegtarieven in de vorm van een overzicht met de laagste prijzen in de aankomende maanden.


Doordeweeks of in het weekend?
Een veel gestelde vraag is toch wel: “Wat is nu de voordeligste dag om met KLM  te vliegen?” Op een zondag vliegen blijkt vaak gunstig want KLM vliegt veel zakelijke reizigers en die reizen zelden op zondag. Dus check zeker de vliegtarieven voor een zondagse vlucht.

Maar wat de voordeligste vluchtdag is heeft met de bestemming te maken. Is het een echte vakantiebestemming of is het ook een belangrijke zakelijke bestemming? Als dat laatste het geval is, zul je zien dat doordeweeks veel zakelijke reizigers op die vluchten zitten. Dan kan een ticket in het weekend voordeliger zijn. Andersom kan een ticket op woensdag of donderdag naar een echte vakantiebestemming weer voordeliger zijn dan een ticket voor vrijdag of zaterdag.


Zo zijn bijvoorbeeld KLM Toronto tickets op doordeweekse dagen (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) vaak voordeliger en ook voor een KLM Curacao vlucht of een vlucht naar New York of Suriname kan je de zaterdag beter vermijden. Neem dus altijd even de tijd om even goed te analyseren welke dag van de week je het goedkoopste tickets kunt boeken voor de bestemming van je keuze op Klm.com


De KLM Werelddeal Weken en andere acties
Iedereen kent ze wel, de KLM Deals van de Werelddeal Dagen. Twee keer per jaar heeft de luchtvaartmaatschappij grote kortingen op tickets naar populaire bestemmingen, zowel binnen Europa als op intercontinentale vluchten, naar de Verenigde Staten, Azië en Afrika.

Tijdens deze twee weken zijn enorm veel stoelen in de aanbieding. Zo hou je misschien nog wat geld over om extra beenruimte bij te boeken. Tegenwoordig kan je overigens naast Economy class tickets ook mooie deals voor vliegen in de KLM Business Class vinden.

Maar let op want bij de KLM Werelddeal Dagen geldt wel ‘op=op’, dus moet je er tijdig bij zijn. Dat is overigens ook van toepassing tijdens de nieuwste grote KLM campagnes zoals de Real Deal Dagen van KLM.

Tip: volg ook zeker deze pagina of onze special alert voor de nieuwste KLM kortingscode tips!

Bemachtig je favoriete stoel voor minder
Online inchecken kan bij KLM al vanaf 30 uur voor vertrek. En ... hoe vroeger je erbij bent des te groter is de kans dat je een prettige stoel met beenruimte voor een net tarief kunt bemachtigen.

KLM Flying Blue voordeel
Extra kortingen op stoelopties zijn er ook voor Flying Blue kaarthouders. Want dit programma gaat al lang echt niet meer alleen over miles sparen. Met miles kun je punten verzamelen voor gratis tickets of andere leuke voordeeltjes. Maar er is meer voordeel: afhankelijk van je soort kaart heb je recht op extra bagagevrijstelling, gratis lounges, extra stoelopties en je kan zelfs je vliegtickets in delen betalen


Flight Alert Service
Met onze gratis flight alert service kun je alle acties van KLM, dus ook de Real Deal Dagen en Werelddeal Weken, voor jouw gewenste bestemming volgen. Vliegennaar.nl doet niets anders dan dagelijks de prijzen van goedkope vliegtickets vergelijken en acties opsporen. Dus niet alleen tijdens de Werelddeal Weken, maar ook als er andere acties zijn.

Aanmelden is eenvoudig. Vul gewoon je bestemming en je budget in, en ontvang direct een bericht als er een nieuwe aanbieding is voor jouw bestemming. Op deze manier heb je de meeste kans om het voordeligste KLM ticket naar jouw favoriete bestemming te vinden en te boeken!

Goedkope ticketdeals van KLM en andere airlines voor de top 50 bestemmingen
Bekijk ook ons overzicht met de beste actuele ticketdeals voor de populairste bestemmingen: goedkope vliegtickets 2024.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen