vliegvelden-cuba.jpg

4 grote vliegvelden Cuba: overzicht + kaart

Luchthavens Cuba vergelijk: airport Havana, Varadero, Holguin & Santiago

Gepubliceerd op 18 augustus 2021

Er zijn zo veel luchthavens in Cuba om uit te kiezen! Maar waar vlieg je het best naartoe? En hoe kan je heen naar het vliegveld van Havana of Holguin vliegen en terug vanaf Varadero?


De internationale luchthavens Havana, Varadero, Holguin en Santiago liggen verspreid over het eiland en zijn allen bereikbaar vanuit Nederland en omgeving. Welke van deze luchthavens kan je het beste kiezen voor jouw volgende Cuba vakantie? Wij vergelijken in dit artikel de gemiddelde ticket kosten van de airports en de ligging op Cuba.

 

Ben je van plan naar dit eiland te reizen en wil je weten naar welke luchthaven in Cuba de beste aanbiedingen zijn? Bekijk dan zeker dit overzicht met de beste deals voor vliegen naar Cuba



Cuba vliegveld kaart

 

vliegvelden kaart Cuba

Ligging vliegvelden Cuba op kaart weergegeven.

 

 

Rondreis tip: terugvlucht vanaf andere luchthaven in Cuba

Bij TUI heb je de optie om heen naar de noordelijk gelegen luchthaven bij Holguin en terug vanaf het zuidelijk gelegen vliegveld bij Varadero te vliegen (of andersom). Kies in de ticket boekingstool de optie 'terugvlucht vanaf een andere bestemming' en je krijgt alle beschikbare opties. Bekijk alle TUI vlucht aanbiedingen voor Cuba

 


Dus eerst cultuur en dan een paar dagen strand? Kies heen Holguin terug Varadero. Of andersom als je eerst wil uitrusten heen Varadero en terug Holguin. Ideaal!  


Havana Airport - Jose Martí International Airport

Vliegveld Havana ligt in het noordwesten van Cuba op 21 kilometer afstand van de hoofdstad Havana. José Martí International Airport, beter bekend als Havana international airport, is het grootste en drukste vliegveld van Cuba . Sommige inwoners hebben het nog steeds over Rancho Boyeros Airport, de oude benaming voor de luchthaven.  


La Habana Cuba Airport is ook de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviacion. Cubana heeft geen directe verbinding met Nederland. Vlieg je met tussenstop op Londen of Bogota dan heb je wel kans om bij deze vliegmaatschappij aan boord te zitten.  

 

Vliegveld Cuba Havana bereikbaarheid: Amsterdam Havana of Brussel Havana

Er gaan vluchten van een groot aantal maatschappijen naar luchthaven Havana. De goedkoopste optie vanuit Amsterdam is vaak met AeroMexico of Air Canada. Bij Air Canada zit zelfs je ruimbagage bij de prijs inbegrepen.

 

Je maakt met deze goedkope vluchten naar Airport Havana Cuba altijd een tussenstop. Prefereer je een directe vlucht dan kan je kiezen voor een KLM vlucht. Deze zijn wel aanzienlijk duurder. 

 

Vluchten vanaf Brussel naar Havana zijn vaak ook een betaalbare optie. Met tickets van de airlines Air Europa en Iberia kan je regelmatig onder de €500 naar Havana vliegen.

 

Altijd op de hoogte zijn van goedkope tickets naar Havana? Schrijf je dan in voor de Flight Alert.

 

Havana airport naar centrum

Airport Cuba Havana ligt op zo'n 21 kilometer ten zuidwesten van Havana dus je zal moeten reizen om in het centrum te komen. Dit doe je het beste met betrouwbare taxi's . Dan bevind je je in een halfuur in de stad. Spreek wel van tevoren al een prijs af en ga eerst geld wisselen, want je hebt de lokale valuta, de Cubaanse peso, nodig.

 

Bekijk de actuele tarieven voor vliegtickets Cuba Havana

 

 

 

Varadero international airport - Juan Gualberto Gómez Airport 

Vliegveld Cuba Varadero is het tweede vliegveld van Cuba, na Havana. Het ligt zo'n 30 kilometer bij Varadero vandaan. Luchthaven Varadero is de ideale luchthaven als je naar Cuba vertrekt voor de schitterende kustlijnen.

 

Vliegveld Varadero bereikbaarheid: vlucht Amsterdam Varadero of Brussel beste keuze

Varadero vliegveld is zowel vanuit Nederland als België met een directe vlucht meerdere keren per week bereikbaar. De beste optie is om met TUI te vliegen.

 

Zowel vanuit Amsterdam als uit Brussel heb je met een TUI vlucht Varadero de beste prijs/kwaliteit verhouding. Deze vluchten hebben vaak de laagste prijs en de kortste reistijd. De ticketprijzen vanuit Brussel liggen vaak nog lager dan die vanaf Amsterdam. 

  

Van Varadero airport naar Varadero

Om van airport Varadero naar stad Varadero te komen heb je de optie om een bus te pakken of met de taxi te reizen. De bussen rijden een aantal keer per dag van en naar Varadero voor €5,50. Je kan ook een taxi pakken voor zo'n €30. Zowel de bus als de taxi doen 25 minuten over het ritje.

 

Bekijk direct de beste tarieven voor vluchten Varadero.



Vliegveld Holguin - Frank Pais International Airport Cuba

Luchthaven Holguin Cuba is het vliegveld zo'n 13 kilometer ten zuidwesten van de stad Holguin. Dit is de juiste luchthaven als je in Holguin moet zijn of door wil reizen naar de stranden van Guardalavaca. Er zijn directe vluchten van Nederland naar Holguin voor een aantrekkelijke prijs.

  

Van Holguin airport naar Guardalavaca

Grote kans dat je naar Holguin vliegt, omdat je op zonvakantie gaat in de baai bij Guardalavaca. De beste optie van Holguin airport naar Guardelavaca is de taxi die je in 45 minuten naar het strand brengt. Spreek van tevoren een prijs af. Een goede richtlijn is 40 Cubaanse peso (cup) voor een enkele reis.

 

Vergelijk direct de prijzen voor verschillende vertrekluchthavens en airlines voor de beste deal voor vliegtickets Holguin.   

 

Luchthaven Cuba Santiago - Antonio Maceo Airport 

Luchthaven Santiago de Cuba is gelegen in het zuiden van het eiland, 70 kilometer onder Holguin. Over deze luchthaven kunnen we kort zijn. Dit is zeker geen goedkope optie voor vliegen naar Cuba. De ticketprijzen liggen vaak rond de €1000.

 

Van Holguin naar Santiago de Cuba

Als je graag naar Santiago wil dan is het een betere optie om naar Holguin te vliegen en naar Santiago te reizen. Dit kan per Viazul tourbus die je in zo'n 3,5 uur voor slechts €11 van Holguin naar Santiago brengt. Je kan ook 2,5 uur met de taxi. Zorg dat je het tarief van tevoren afstemt. 

 

Van Havana naar Santiago de Cuba

Wil je zowel Havana als Santiago de Cuba bezoeken dan kun je ervoor kiezen om naar Havana te vliegen en een auto te huren om van Havana naar Santiago te rijden. Gegarandeerd een onvergetelijke roadtrip!

 

Een andere optie is om met een bus te reizen. Ontzettend goedkoop, maar ook een ongelofelijk lange reis. Je doet er met een Viazul bus ongeveer 16 uur over en het kost je €45. 

 

Wil je zo snel mogelijk van A naar B dan kun je ook vliegen. Dit is wel een vrij prijzige optie met prijzen startend rond de €110 enkele reis. Daartegenover staat natuurlijk wel de luxe om in 1,5 uur aan de andere kant van Cuba te staan. 

 

Conclusie: welke luchthaven Cuba 

Het is niet per se te zeggen welk van de vliegvelden in Cuba de beste is. Wel is er duidelijk éen die afvalt: Airport Santiago de Cuba. Wil je graag naar Santiago dan kan je beter via Holguin reizen. 

 

Voor de beste prijs/kwaliteit verhouding vlieg je met een directe TUI vlucht naar Varadero. Goedkoop en snel! Vliegen naar Havana is ook een goede budget optie als je het niet erg vindt om een keer over te stappen. 

Bekijk gelijk de beste deals voor jouw vlucht Cuba en schrijf je in voor onze Error Fare Alerts om nooit meer de beste TUI Cuba deals te missen. 

 

Binnenlandse vluchten Cuba

Cuba is een langgerekt eiland met grote afstanden. Als je niet zoveel tijd hebt of niet zelf wil rijden om een rondreis per auto te maken zijn binnenlandse vluchten een goed alternatief.


Populair voor binnenlandse vluchten is o.a. de luchthaven Trinidad Cuba . Maar ook Santa Clara, Nueva Gerona. Cayo Coco, Las Tunas, Guantánamo, Bayamo en Baracoa (Gustavo Rizo airport) hebben een vliegveld.  


Van plan om te vliegen binnen Cuba? Bij Tix kan jij een eenvoudig ook al je binnenlandse vluchten in Cuba boeken. Vul gewoon de steden in waartussen je wil vliegen en de data in en je krijgt meteen alle opties en prijzen te zien. 

 

Let op: als je naar Cuba wil reizen dan heb je altijd een visum nodig. Het regelen lukt meestal wel binnen 24 uur, maar voor de veiligheid is het beter niet korter dan 3 dagen op vertrek je vlucht te boeken. 


Nog meer airport tips!

Verspreid over de wereld liggen nog zo veel meer paradijselijke eilanden! Bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek of de Kaapverdische Eilanden. Net als Cuba hebben deze eilandengroepen ook een hoop airports. Lees daarom ook ons artikel met tips over vliegvelden Dominicaanse Republiek en de vliegvelden van Kaapverdie.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen