Vliegen naar Berlijn

Goedkoop vliegen naar Berlijn? De prachtige hoofdstad van Duitsland, heeft veel bekende bezienswaardigheden. De geschiedenis van deze stad heeft duidelijke sporen achter gelaten....   

> lees meer
Prijsvrij

aanbevolen v.a. € 289,-

Tix

aanbevolen v.a. € 116,-

NS International

aanbevolen v.a. € 76,-

Bekijk de bijkomende kosten en boekingskosten van de bovenstaande reisorganisaties

Vergelijk goedkope vliegtickets Berlijn voor jouw vertrekdatum:

Luchthavens nabij Berlijn

Kaart Berlijn

Lees meer over Berlijn

... De restanten van de Berlijnse muur, de statige bouw, Checkpoint Charlie en het Stasi museum zijn slechts een paar voorbeelden en zeker een bezoekje waard. Tip: laat je rondleiden door een ex-gedetineerde in de Stasi gevangenis. Zeer indrukwekkend! Vergeet bij een bezoek ook echter niet om de Branderburger Tor te bezoeken. Gelegen aan de prachtige boulevard Unter den Linden.

De luchthavens in Berlijn
Er zijn twee luchthavens dichtbij Berlijn die vanuit Nederland worden aangevlogen, Berlijn Tegel (TXL) en Berlijn Schoenefeld (SXF). Het vliegveld Schoenefeld is de voormalige luchthaven van Oost-Berlijn en wordt voornamelijk aangevlogen door budgetmaatschappijen, terwijl vliegveld Tegel wordt gebruikt door onder andere KLM & Transavia. De opening van de allernieuwste internationale luchthaven van Berlijn, Berlijn Brandenburg International Airport, is al enkele malen verschoven. Begin 2018 geeft het vliegveld als nieuweste planning opening in 2020 af. Hieronder de belangrijkste feiten m.b.t. beide luchthavens bij Berlijn om je keuze "Welke luchthaven bij Berlijn?"  te vergemakkelijken.  

  • Berlin Tegel Airport Luchthaven Berlin Tegel ligt op zo’n 10 kilometer afstand van het centrum van Berlijn. De snelste en goedkoopste optie om naar het centrum te reizen, is met de bus. Een enkele reis met de bus, een airport shuttlebus, van het vliegveld naar het centrum duurt maar circa 40 minuten en kost rond de 3 euro per persoon (anno 2018). Kinderen van 6 tot 14 jaar zijn goedkoper met circa 2 euro per persoon. De bus vertrekt overdag iedere 6 tot 10 minuten. In Berlijn kun je dan overstappen op het metronetwerk, de U-Bahn en S-Bahn. Je kunt er ook voor kiezen om met de taxi van Berlin Tegel naar het centrum te reizen, de prijs hiervan ligt rond de 25 euro. Je bent dan ongeveer 25 minuten onderweg.
  • Berlin Schönefeld Airport De luchthaven Berlin Schönefeld, of Schoenefeld, is de tweede luchthaven van Berlijn. Dit vliegveld ligt iets verder weg, op circa 20 kilometer afstand van het centrum van Berlijn. Maar vanwege de mooie transfer opties ben je toch heel snel in de stad! De snelste manier om van dit vliegveld naar het centrum te reizen is met de trein. Dit vliegveld heeft namelijk een station waar treinen en metro’s vertrekken richting het stadscentrum. Je kunt kiezen voor de regionale treinen, de RE7 en de RB14, of voor de snelmetro, S-Bahn S9 en S45. De regionale treinen vertrekken elke 30 minuten en de metro ongeveer elke 10 minuten. De regionale trein doet er zo’n 30 minuten over om in het centrum van de stad te komen en de kosten hiervan zijn circa 3,50 euro per persoon. De metro doet er iets langer over, een metrokaartje voor een dag kost zo’n 7,50 euro. Het is ook mogelijk om met de taxi naar het centrum te reizen, hiervoor ben je circa 35 euro kwijt en dit duurt zo’n 20 tot 30 minuten. Sinds oktober 2020 heet de nieuwe luchthaven op de locatie van het oude Berlijn Schönefeld vliegveld het Berlijn Brandenburg Airport. Kijk voor meer informatie over Berlijn Brandenburg Airport op Vliegveldinfo.nl.
Uitgebreid vergelijk lezen tussen de vliegvelden? Lees dan door in ons Berlijn luchthavens artikel. 


Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Berlijn is uitstekend. Let op: in Berlijn maken ze onderscheid tussen de de S-Bahn (bovengrondse metro) & U-Bahn (ondergrondse metro). Een dagpas voor het openbaar vervoer is geldig in alle vormen van openbaar vervoer in de stad, dus metro, bus en tram.

Goedkope vliegtickets naar Berlijn zoeken?
Hier vergelijken we alle cheap tickets Berlijn van zowel lowcost maatschappijen als lijndiensten voor vliegtickets Berlijn naar alle luchthavens van de stad. Schrijf je in voor de Flight-Alert om op de hoogte te blijven van de scherpste tarieven voor tickets Berlijn. Voor de prijs die jij wil betalen! Tip: zoek ook in Nederland eens met vertrek op andere luchthavens dan Amsterdam. Vliegen vanaf Eindhoven of Rotterdam kan bijvoorbeeld veel gunstiger zijn! 

Beste reistijd
Het klimaat van Berlijn wijkt niet veel af dan dat van Nederland. Er is door het gehele jaar een goede kans op neerslag. De winters kunnen echter koud zijn doordat er kans is op koude lucht vanuit Rusland. Tijdens deze wintermaanden is er dan ook grote kans op winterse neerslag.

Alternatief: naar Berlijn met de trein!
Een veel besproken alternatief voor een reis naar Berlijn is per trein in plaats van vliegen. Vanaf juni 2020 gaan er  ook weer  elke dag directe hogesnelheidstreinen naar Berlijn en de reis duurt zo'n 6,5 uur.

Het grote voordeel van reizen per trein is dat je geen tijd kwijt bent aan inchecken en reizen van en naar de luchthaven, bovendien stap je in Berlijn in het centrum uit! Tenslotte zijn de internationale treinen erg comfortabel, je kunt kiezen voor een gereserveerde zitplaats dus geen gedrag en je kunt op diverse plaatsen opstappen. Zeker een aanrader! Naast dag treinen kun je bovendien ook gebruik maken van de nachttrein die nog eens extra voordelig is.

Goedkoop naar Berlijn vliegen? 2 Tips:

  • Goedkoop vliegen naar Berlijn? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Berlijn vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Berlijn deals. Tip: voor een last minute Berlijn vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Berlijn Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Berlijn  

Hoe lang is het vliegen naar Berlijn? De vluchtduur Berlijn is 1 uur en 15 minuten. Ga je met de trein naar Berlijn dan ben je zo'n 6,5 uur onderweg.

Nieuwste Error Fares

€ 608 ,-
Tokyo
€ 41 ,-
Malaga
€ 1,284 ,-
Curacao

Bijkomende kosten bij vluchten Berlijn

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
NS International
- *
Cheaptickets.nl
 € 29,-
Easyjet
 € 27,- -  € 30,-
De Vakantiediscounter
 € 13,-
GoedkoopsteStedentrip
- *
TUI.nl
- *
KLM
 € 10,-
Lufthansa
 € 25,- -  € 39,-
Brussels Airlines
- *
Cheaptickets.be
 € 26,-
Eurowings
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Berlijn aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Berlijn zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024