welke-dag-goedkoopste-vliegtickets.jpg

Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst om te boeken? 7 Supertips!

Wat is de beste dag om vliegtickets te boeken? Vind de goedkoopste tickets met onze tips!

Gepubliceerd op 13 januari 2024

Vliegen kan een dure aangelegenheid zijn, maar dat hoeft niet met onze tips.

Bij Vliegennaar.nl kun je de beste aanbiedingen en tarieven voor vliegtickets vinden. Daarnaast helpen we je graag met tips om uit te zoeken wanneer je het beste goedkope vliegtickets kunt vinden. Zodat jij het maximum aan plezier uit jouw reisbudget haalt.

Extra redactie update 13-1-2024: de goedkoopste vliegtickets boeken? Zowel KLM als Transavia hebben net hun grote actieweek gestart! Check hier alle Transavia top deals en hier de 60 KLM REAL DEALS v.a. 108,-! 

Wanneer kun je het beste vliegtickets boeken?


De beste tijd om jouw vliegticket te boeken verschilt heel erg per type luchtvaartmaatschappij, je bestemming en het moment waarop je weg wil.

 

Type vliegmaatschappijen Er zijn drie soorten luchtvaartmaatschappijen die elk net een ander ritme van aanbiedingen lanceren hebben:

Worden vliegtickets goedkoper als je wacht?
Vliegen in de schoolvakanties:

Voor de meeste bestemmingen zijn 6 - 8 weken voor vertrek de beste aanbiedingen beschikbaar. Maar let op: wil je in een schoolvakantie vliegen? Dan is het verstandig om vroeg te boeken om extra kosten te vermijden.


Staat je bestemming niet vast? Dan kan je op een mooie last minute aanbieding wachten: 6 - 8 weken voor vertrek is het advies.


Ben je niet afhankelijk van een schoolvakantie?

Top! Dan kan je je helemaal laten leiden door wanneer de tickets voor de bestemming van jouw keuze het voordeligste zijn.


Tip: maak gebruik van onze gratis flight alert service en geef aan wat je maximaal wil besteden aan je ticket. Wij sturen je vervolgens automatisch bericht als er voor die prijs een aanbieding bij een vliegmaatschappij beschikbaar is.

Op welke dag goedkoopste vliegtickets boeken?


Op welke dag moet ik achter de computer zitten? En hoe laat zijn vliegtickets het goedkoopst?

Regelmatig krijgen we op de redactie de vraag "Op welke dag boek je de goedkoopste tickets?" In het verleden waren de dinsdag en vrijdagavond een gouden tip. Sinds de meeste vliegmaatschappijen geautomatiseerd zijn updaten ze ook dagelijks de aanbiedingen en maakt dit niet meer uit.

Op welke dag van de week kan je het goedkoopste vliegen?

Het spijt me dat ik je wederom teleur moet stellen maar ook hier is geen makkelijk antwoord voor zo lang ik je bestemming niet weet!

De goedkoopste dag om te vliegen is afhankelijk van het vluchtenschema van de voordeligste vliegmaatschappij. De makkelijkste manier om daar achter te komen is een flight alert voor jouw bestemming aanmaken. Je kunt natuurlijk ook alle dagen van de week uitproberen tijdens de boeking. Tip: de duurste dag om te vliegen is meestal de zaterdag!

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets, is het wel belangrijk om te weten op welke dag je het beste kunt boeken. Door de juiste dagen te kiezen, kun je een enorm verschil in prijs maken. Soms kunnen de tarieven alleen maar een paar euro verschillen, maar voor een intercontinetale vlucht kan het verschil oplopen tot honderden euro’s.


Er zijn wel algemene tips. Voor een Europese stedentrip is het voordeliger is omvoor een midweek te vliegen in plaats van op het weekend (vrijdag - zondag). Maak je er een lang weekend van? Vlieg dan eens terug op maandag of dinsdag.

Boek je tickets op zondag, maandag of dinsdag? Dan zijn de luchtvaartmaatschappijen geneigd de prijzen op te hogen.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen