welke-dag-goedkoopste-vliegtickets.jpg

Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst om te boeken? 7 Supertips!

Wat is de beste dag om vliegtickets te boeken? Vind de goedkoopste tickets met onze tips!

Gepubliceerd op 21 september 2023

Vliegen kan een dure aangelegenheid zijn, maar dat hoeft niet met onze tips.

Bij Vliegennaar.nl kun je de beste aanbiedingen en tarieven voor vliegtickets vinden. Daarnaast helpen we je ook graag met tips om uit te zoeken wanneer je het beste goedkope vliegtickets kunt vinden. Zodat jij het maximum aan plezier uit jouw reisbudget haalt.

Wanneer kun je het beste vliegtickets boeken?


De beste tijd om jouw vliegticket te boeken verschilt heel erg per type luchtvaartmaatschappij, je bestemming en het moment waarop je weg wil.

 

Type vliegmaatschappijen Er zijn drie soorten luchtvaartmaatschappijen die elk net een ander ritme van aanbiedingen lanceren hebben:

  • Allereerst de grote lijndienstmaatschappijen zoals KLM. Hier kan het lonen om tickets tijdens grote landelijke acties te boeken. In de regel gaan de ticketprijzen bij deze maatschappijen kort voor vertrek weer omhoog! Zie ook: wanneer KLM vluchten boeken?
  • Charters zoals Tuifly NL en Tuifly BE zijn er primair om passagiers voor de reisorganisatie te vervoeren. Bij deze maatschappijen kan je zowel 4-6 maanden voor vertrek als met de last minutes scoren. Last minute tickets boeken? Bekijk zeker deze goedkope TUI vliegtickets naar o.a. Mexico, de Dominicaanse, Spanje en Turkije v.a. 49,95.
  • Low cost airlines zoals Ryanair, Easyjet bieden vaak de goedkoopste aanbiedingen ver voor vertrek (4-6 maanden). Ook bij de beste deals van Transavia zijn vaak voor een vertrek een halfjaar na vandaag of nog verder weg.

Worden vliegtickets goedkoper als je wacht?
Vliegen in de schoolvakanties:

Voor de meeste bestemmingen zijn 6 - 8 weken voor vertrek de beste aanbiedingen beschikbaar. Maar let op: wil je in een schoolvakantie vliegen? Dan is het verstandig om vroeg te boeken om extra kosten te vermijden.


Staat je bestemming niet vast? Dan kan je op een mooie last minute aanbieding wachten: 6 - 8 weken voor vertrek is het advies.


Ben je niet afhankelijk van een schoolvakantie?

Top! Dan kan je je helemaal laten leiden door wanneer de tickets voor de bestemming van jouw keuze het voordeligste zijn.


Tip: maak gebruik van onze gratis flight alert service en geef aan wat je maximaal wil besteden aan je ticket. Wij sturen je vervolgens automatisch bericht als er voor die prijs een aanbieding bij een vliegmaatschappij beschikbaar is.

Op welke dag goedkoopste vliegtickets boeken?


Op welke dag moet ik achter de computer zitten? En hoe laat zijn vliegtickets het goedkoopst?

Regelmatig krijgen we op de redactie de vraag "Op welke dag boek je de goedkoopste tickets?" In het verleden waren de dinsdag en vrijdagavond een gouden tip. Sinds de meeste vliegmaatschappijen geautomatiseerd zijn updaten ze ook dagelijks de aanbiedingen en maakt dit niet meer uit.

Op welke dag van de week kan je het goedkoopste vliegen?

Het spijt me dat ik je wederom teleur moet stellen maar ook hier is geen makkelijk antwoord voor zo lang ik je bestemming niet weet!

De goedkoopste dag om te vliegen is afhankelijk van het vluchtenschema van de voordeligste vliegmaatschappij. De makkelijkste manier om daar achter te komen is een flight alert voor jouw bestemming aanmaken. Je kunt natuurlijk ook alle dagen van de week uitproberen tijdens de boeking. Tip: de duurste dag om te vliegen is meestal de zaterdag!

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets, is het wel belangrijk om te weten op welke dag je het beste kunt boeken. Door de juiste dagen te kiezen, kun je een enorm verschil in prijs maken. Soms kunnen de tarieven alleen maar een paar euro verschillen, maar voor een intercontinetale vlucht kan het verschil oplopen tot honderden euro’s.


Er zijn wel algemene tips. De meeste mensen weten dat het voor een Europese stedentrip voordeliger is om midweek te vliegen in plaats van op het weekend (vrijdag - zondag). Maak je er een lang weekend van? Vlieg dan eens terug op maandag of dinsdag.

Boek je tickets op zondag, maandag of dinsdag? Dan zijn de luchtvaartmaatschappijen geneigd de prijzen op te hogen.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen