Goedkoop vliegen naar Noorwegen

De beste deals voor tickets Noorwegen? Check de Noorwegen aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Goedkope vliegtickets Noorwegen : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Oslo
bestemming Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is binnen 1,5 uur vliegen te bereiken. Er gaan meerdere vluchten per dag rechtstreeks naar Oslo. In Oslo is genoeg te doen voor iedereen, waaronder wintersport. Vergelijk de vliegtickets van verschillende maatschappijen voor de voordeligste vliegreizen.

Vliegtickets Noorwegen : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Bergen
bestemming Bergen

In het westen van Noorwegen ligt de stad Bergen. De haven van Bergen is een belangrijk punt voor ferries & cruises. Deze haven is ontzettend mooi bij zonsondergang! Vliegen naar Bergen duurt slechts 1.5 uur bij een rechtstreekse vlucht. Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Bergen.

Luchthavens in Noorwegen

Kaart Noorwegen

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Noorwegen

Op vakantie naar Noorwegen? Dit uitgestrekte Noord-Europese land is gelegen op het westelijk deel van het Scandinavisch schiereiland. Oslo is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Noorwegen met 600.000 inwoners.

De belangrijkste luchthaven van Noorwegen is Oslo Gardermoen Airport. Dit vliegveld ligt op ongeveer veertig minuten van de hoofdstad van Noorwegen vandaan. Vanaf Schiphol gaan rechtstreekse vluchten naar meerdere steden in dit mooie land. Je kunt overigens ook met de boot naar Noorwegen reizen. 

Voordelig vliegen naar Noorwegen vanuit Nederland
Vliegreizen naar Oslo zijn doorgaans het goedkoopste, dit is namelijk de belangrijkste en bekendste stad van Noorwegen.

Vliegvelden in Noorwegen

Er gaan dagelijks meerdere vluchten naar de hoofdstad van Noorwegen. Ook heeft Schiphol een directe verbinding met de airports van de Noorse steden Bergen, Stavanger, Kristiansand en Trondheim. De vluchtduur per rechtstreekse vlucht naar bovenstaande steden duurt slechts zo'n anderhalf uur. Alleen Trondheim is een half uurtje verder vliegen. Voor alle andere vliegvelden in Noorwegen heb je minimaal één tussenstop of overstap in Noorwegen. Vaak is dan het tweede deel van je vlucht met de low cost vlieger Norwegian Airlines.

Let goed op bij het zoeken naar een vlucht hoe lang de overstap tijd is. Deze kan soms erg lang zijn en dat wil je natuurlijk niet. Handige informatie over de vliegvelden in Noorwegen vindt je op Vliegveldinfo.nl.

Weer en klimaat

De beste reisperiode voor Noorwegen is van mei tot september in verband met de temperatuur. In de winter kan de temperatuur tot ver onder nul dalen. 

Met een ID kaart naar Noorwegen vliegen?
Om naar Noorwegen te vliegen, is het voldoende om een geldige Nederlandse identiteitskaart in bezit te hebben. Het is dus niet nodig om een paspoort of visum aan te vragen om Noorwegen binnen te komen. Let er wel op dat veel landen eisen dat de identiteitskaart nog minimaal 6 maanden geldig is.

Op wintersport
Noorwegen is vele malen groter dan Nederland en toch wonen er nog geen 5 miljoen mensen. Het land heeft ongerepte fjorden, eindeloze bossen, meren en gletsjers. Noorwegen is dan ook een geweldig land om in rond te reizen, of samen de combineren met de rest van de Scandinavische landen. Noorwegen kent verschillende klimaten, het zuiden kent een nog redelijk zacht zeeklimaat waar het maar iets koeler wordt dan in Nederland. Daarentegen heerst er in het Noorden een ijzig toendra klimaat. Liefhebbers van wintersport kunnen hun hart dan ook ophalen in Noorwegen, want de sneeuwcondities zijn hier 6 maanden lang perfect! 

Goedkoop naar Noorwegen vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Noorwegen? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Noorwegen te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Noorwegen? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Noorwegen vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Noorwegen deals. Tip: voor een last minute Noorwegen vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Noorwegen Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Noorwegen? 

De vluchtduur vanaf Amsterdam naar Noorwegen is slechts anderhalf uur. Maar naar de luchthavens in het Noorden van Noorwegen waar geen directe vluchten vanuit Nederland naar toe gaan is de vliegtijd al snel minimaal 5 uur.

Bijkomende kosten bij vluchten Noorwegen

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
KLM
 € 10,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
Scandinavian Airlines
 € 27,- -  € 30,-
Transavia
- *
TUI.nl
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Noorwegen aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Noorwegen zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024