Vliegen naar New York

Goedkoop vliegen naar New York? Hier vergelijk je op 1 pagina de aanbiedingen voor reizen naar New York van lijndiensten, zoals KLM vluchten New York, met goedkope lowcost alternatieven (zoals American Airlines en United die vaak goedkope vliegtickets New York aanbiedingen hebben).

> lees meer
Tix

aanbevolen v.a. € 318,-

KLM

aanbevolen v.a. € 540,-

De Vakantiediscounter

aanbevolen v.a. € 949,-

Bekijk de bijkomende kosten en boekingskosten van de bovenstaande reisorganisaties

Vergelijk goedkope vliegtickets New York voor jouw vertrekdatum:

Luchthavens nabij New York

Kaart New York

Lees meer over New York

...

Wat kost een vlucht naar New York?
Regelmatig bellen ons mensen met de vraag 'Wat kost vliegen naar New York'? Maar om de vraag te kunnen beantwoorden hoeveel een vlucht naar New York kost moeten we eigenlijk meteen eerst enkele wedervragen stellen. De kosten van een retourtje New York beginnen in het laagseizoen namelijk zo rond de 300,-. Voor dit bedrag moet je echter meestal wel bereid zijn een langere vlucht met 1 of meer overstappen en vertrek vanuit Düsseldorf of Brussel voor lief te nemen. Wil je toch echt een directe vlucht New York met vertrek vanaf Schiphol? Als je op tijd met je oriëntatie begint kan je al rechtstreekse vluchten New York vinden vanaf een 500,- retour. Maar wie last minute weg wil voor bijvoorbeeld de kerstvakantie of zomervakantie betaald makkelijk het dubbele voor die directe vlucht. 

Echte aanbiedingen New York
Hoe weet je nou of je een echte New York aanbieding te pakken hebt? De gemiddelde prijs van een vliegticket New York ligt tussen de 400,- en 600,- euro. Het is natuurlijk zo dat een retourticket New York in de schoolvakantie gemiddeld gezien veel duurder is dan gedurende het laag seizoen. Verwacht dus eigenlijk nooit dat je een "vanaf tarief" kan scoren als je naar New York wilt reizen tijdens deze periodes. Er zijn geen echte vuistregels voor goede tarieven, Je zou aankunnen houden dat het normale tarief voor een directe vlucht in het laagseizoen, een goede prijs is voor een vlucht met overstap in het hoogseizoen.

Goedkoop vliegen naar New York tips
Naast de aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen tref je op 'Vliegen naar New York' echter ook de beste deals van grote online ticket aanbieders: Vliegwinkel en TIX New York aanbiedingen vergelijken we met Cheap Tickets New York deals etc. Deze sites tonen namelijk ook aanbiedingen van airlines die geen Nederlandse site hebben en hun goedkoopste vluchten New York aanbieden via deze reisbureaus. Hier tref je vaak scherpe aanbiedingen van de Amerikaanse airlines o.a. goedkope Continental Airlines New York vluchten.

Vlucht plus hotel New York
Enkele grote reisorganisaties  kopen hotels en tickets New York zo goedkoop in dat het voordeliger is om via hun een vlucht New York inclusief hotel voor 3 nachten of zelfs een vliegreis New York met hotel voor een week te boeken dan losse tickets New York bij een Nederlandse airline. Kijk bij het vlucht + hotel label om dit mee te nemen in jouw vergelijking!

Vliegen naar New York, welke luchthaven JFK  of Newark?
New York heeft meerdere vliegvelden waar je op kan vliegen, echter JFK oftewel John F. Kennedy International airport is de meest populaire en grootste luchthaven.  Veel vluchten gaan tegenwoordig echter ook naar New York Newark Liberty International Airport. Deze luchthaven gelegen in New Jersey ligt zo'n 28 km vanaf Manhattan en is bereikbaar per AirTrain (ongeveer een uurtje) of taxi (afhankelijk van het verkeer, ongeveer 40 minuten). Als je in het zuidwesten van New York verblijft is dit handiger dan JFK. Een 50 kilometer van New York tref je ook nog de luchthaven van White Plains die formeel Westchester County Airport (HPN) heet. Dit is echter  zelden echt een alternatief voor vliegen naar JFK airport of het vliegveld van Newark. Er gaan vanaf Amsterdam namelijk geen rechtstreekse vluchten naar deze luchthaven. Buiten de eerder genoemde vlieghavens in New York zijn er ook nog de opties om op La Guardia te vliegen vanaf Nederland (airportcode LGA). De luchthaven bevindt zich in het stadsdeel Queens, het enige probleem is dat men niet direct kan vliegen van Amsterdam naar New York La Guardia airport. Hieronder meer bijzonderheden en de transfer opties van de belangrijkste vliegvelden dichtbij New York toegelicht. 

  • J.F. Kennedy International Airport New York Het JFK-vliegveld is zoals gezegd het grootste vliegveld van New York en ligt op ongeveer 30 kilometer van het centrum van New York in de wijk Queens. Vanaf deze luchthaven zijn er verschillende manier om naar het centrum in Manhattan te reizen. De makkelijkste manier is uiteraard de taxi, hiermee kun je overal in de stad komen. Het nadeel hiervan is dat de prijs wat hoger ligt, je kunt rekenen op ongeveer 45 euro. Het duurt ongeveer een uur om met de taxi in hartje New York te komen. Naast de taxi rijden er vanaf dit vliegveld ook verschillende Airport Shuttles, zoals de NYC Airporter. De reistijd met deze bus is ongeveer 90 minuten en de bussen rijden om de 20 tot 30 minuten. Een enkele reis met deze bus kost ongeveer 15 euro per persoon. De Super Shuttle rijdt ook tussen JFK Airport en Manhattan, ook deze busjes rijden regelmatig en je kunt rekening houden met zo’n 20 euro voor een ritje. Een andere mogelijkheid is de AirTrain, deze goedkope trein brengt je in circa 50 minuten naar Manhattan waar je dan eventueel kan overstappen op het metronetwerk van New York. Een enkele reis met deze trein kost slechts 7 euro per persoon en deze rijdt regelmatig om de 5 a 10 minuten. Kijk voor meer informatie over New York JFK Airport op Vliegveldinfo.nl 
  • Newark Liberty International Airport New York. Newark Airport is het tweede grote internationale vliegveld van New York, dit vliegveld ligt op ongeveer 30 kilometer van het centrum van New York, Manhattan. De snelste manier om van dit vliegveld naar Manhattan te reizen is met de AirTrain naar Newark Airport Station waar je vervolgens over kunt stappen op NJ Transit. Je kunt dit op één ticket doen en de kosten van dit ticket zijn ongeveer 11 euro per persoon. In totaal ben je ongeveer 30 tot 45 minuten onderweg naar Manhattan. Deze manier van reizen wordt het meest aangeraden in verband met het drukke verkeer rondom New York, het is dus over het algemeen de snelste en goedkoopste manier van reizen. Het is ook mogelijk om met een taxi naar Manhattan te gaan, de prijzen hiervan variëren tussen de 45 en 65 euro. Let wel op dat de reistijd met een taxi op kan lopen tot wel 2 uur door het verkeer in New York. Vanaf Newark Airport rijden er ook Airport Shuttlebussen, bijvoorbeeld de Newark Airport Express. Deze bussen rijden elke 15 tot 20 minuten naar Manhattan en kosten circa 14 euro per persoon. De bussen brengen je in circa 45 tot 60 minuten naar Manhattan, New York.
  • LaGuardia Airport New York Het vliegveld LaGuardia Airport wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. De kans is dus minder groot dat je hierop zal landen. Deze luchthaven ligt echter op slechts 12 kilometer afstand van Manhattan. De makkelijkste manier om van LaGuardia naar Manhattan te reizen is uiteraard per taxi, houdt hiervoor rekening met zeker 45 euro en een langere reistijd door het enorm drukke verkeer in New York. Ook op dit vliegveld rijden verschillende Airport Shuttles, een enkele reis met een NYC Airporter shuttlebus kost ongeveer 13 euro per persoon. Je bent dan gemiddeld zo’n 60 minuten onderweg met de bus. Een rit met de SuperShuttle is ongeveer 17 euro per persoon. Beide bussen vertrekken regelmatig, meerdere keren per uur. Een andere goedkope optie is het openbaar vervoer vanaf LaGuardia naar Manhattan. Op het vliegveld kun je bus Q70 Limited nemen naar Jackson Heights-Roosevelt Ave station, hier kun je overstappen op het metronetwerk van New York. De prijzen zijn afhankelijk van hoeveel je de metro wilt gebruiken tijdens je tripje naar New York. Een enkele reis met het openbaar vervoer naar je bestemming kost circa 3 euro per persoon. De bus rijdt om de 20 minuten en de metro’s rijden zeer regelmatig in New York. Let op dat de reistijd met deze optie op kan lopen tot meer dan een uur in verband met het wachten op de bus en metro’s en het eventueel lopen naar je bestemming. 
Lees meer over de luchthavens van New York en bekijk hun ligging op kaart in ons vliegvelden New York overzicht.
 

KLM New York vluchten
Hoe vaak vliegt KLM naar New York? Bij KLM kan je uit meer dan 200 vluchten per week kiezen. De meeste van deze vluchten worden echter uitgevoerd door KLM partner Delta Airlines. Overigens een vliegmaatschappij met een prima service en reputatie. Je kunt echter ook vliegen naar New York met KLM vliegtuig en bemanning. Welk KLM toestel vliegt naar New York? Veel KLM vluchten naar New York zijn met een Boeing 777. Partner Delta vliegt meestal met een Airbus A320 toestel.  

Welke luchtvaartmaatschappijen hebben een rechtstreekse vlucht New York beschikbaar?
KLM biedt natuurlijk directe vluchten naar New York aan vanaf Amsterdam, maar ook hun partner Delta Air Lines heeft een rechtstreekse retour New York in hun vluchtschema. Naast de twee eerder genoemde vliegmaatschappijen voeren ook de Duitse maatschappij Lufthansa, United Airlines en Norwegian Airlines vluchten uit naar de grootste stad in de VS zonder overstap.

Vliegen naar New York via IJsland?
Sinds kort is vliegen naar New York via Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, razend populair. Vluchten met stopover IJsland New York worden o.a. aangeboden door Icelandair en WOW air. en kan je  o.a. boeken bij Tix , Vliegwinkel oid. Het is natuurlijk een geweldige manier om voordelig twee unieke bestemmingen te ontdekken.

Vakantietips
New York is natuurlijk legendarisch, als grootste, meest bekende en imponerende stad van de Verenigde Staten van Amerika. De "Big Apple" of "The city that never sleeps" zoals New York City vaak genoemd in de volksmond heeft, zoals de naam al doet vermoeden, 24 uur per dag een overweldigende hoeveelheid bezienswaardigheden om te bezoeken en activiteiten te ondernemen. De meest in het oog springende voorbeelden zijn natuurlijk het Vrijheidsbeeld, de Empire State Building en Times Square. Echter, de echte pracht en praal van deze wereldstad vind je ook in de wijken zoals Soho, Brooklyn en Chinatown. Proef de ongelofelijke rijke diverse cultuur door de gehele stad heen, wissel de drukte van Broadway af met een bezoek aan het serene Museum of Modern Art, de Metropolitan Opera of vertoef een middag in het grootse Grand Central Park.

Klimaat
In de staat New York heb je gemiddeld een relatief milde winter en zijn de zomers lekker warm. De winters in de stad New York, die aan de kust ligt, kunnen door de invloed van de poollucht soms wel heel koud zijn. Van mei tot en met september liggen de temperaturen boven de 20 graden, met in juli zelfs een gemiddelde van 28 graden overdag. De winters zijn een stuk frisser: van december tot en met maart vriest en 's nachts, overdag komt het kwik net boven het vriespunt uit, met een graad of 2, 3, 4.

Goedkoop naar New York vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets New York? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht New York te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar New York? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe New York vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar New York kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Voor cheaptickets New York in een schoolvakantie moet je echter juist vroeg boeken!

De beste New York Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd New York  

Hoe lang is het vliegen naar New York? De vluchtduur New York is ongeveer 7 a 8 uur bij een directe vlucht. Met overstap ben je al snel 11 a 12 uur onderweg.

Nieuwste Error Fares

€ 586 ,-
Bangkok
€ 708 ,-
Kreta
€ 32 ,-
Kopenhagen

Bijkomende kosten bij vluchten New York

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
De Vakantiediscounter
 € 13,-
KLM
 € 10,-
Play Airlines
- *
Jetblue
- *
Scandinavian Airlines
 € 27,- -  € 30,-
United Airlines
- *
TUI.nl
- *
GoedkoopsteStedentrip
- *
Cheaptickets.nl
 € 29,-
Corendon.nl
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket New York aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets New York zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024