Vliegen naar Dakar

Op zoek naar goedkope vliegtickets Dakar? Deze stad is voor de meeste mensen voornamelijk bekend van de welbekende Parijs - Dakar rally. Maar bijna niemand weet is dat de stad...   

> lees meer
TUIfly.nl

aanbevolen v.a. € 560,-

De Vakantiediscounter

aanbevolen v.a. € 916,-

Tix

aanbevolen v.a. € 565,-

Bekijk de bijkomende kosten en boekingskosten van de bovenstaande reisorganisaties

Vergelijk goedkope vliegtickets Dakar voor jouw vertrekdatum:

Luchthavens nabij Dakar

Kaart Dakar

Lees meer over Dakar

... behalve de beroemde race door de woestijn nog veel meer te bieden heeft voor toeristen.

Nieuwe luchthaven Dakar
Tot einde 2017 vloog je meestal naar het oude vliegveld van Dakar genaamd Leopold Sedar Senghor International Airport. Vanaf begin 2018 zal je met een vlucht vanuit Nederland of België vrijwel altijd op de nieuwe luchthaven bij Dakar landen, Dakar Blaise Diagne International Airport met de airportcode DSS. Deze ligt 50 kilometer van de hoofdstad en zowel de TUI fly Dakart vluchten als de vluchten naar Dakar van KLM / AirFrance zullen op dit nieuwe vliegveld landen.


Kijk voor meer informatie over de vervoersmogelijkheden van en naar Dakar Blaise Diagne Airport op Vliegveldinfo.nl.

Rechtstreekse vlucht Dakar
Sinds kort is er eindelijk een directe vlucht Dakar beschikbaar vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Want gedurende het winterseizoen, vanaf oktober t/m de eerste helft van april is er een Amsterdam Dakar vlucht van Tuifly. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt in herfst en winter tenminste 2x per week rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Dakar. Hierdoor ben je veel sneller op bestemming in maar 5,5 uur vliegen. Dat is met tussenstop, in het meest gunstige geval, minimaal rond de 8 uur.

Over Dakar, Senegal
Dakar is de hoofdstad van Senegal en ligt op het schiereiland Kaap Verde. Het is een imposante grote stad met ruim 2 miljoen inwoners. Je vindt in deze stad gebouwen uit de Franse koloniale periode, maar ook moderne gebouwen die zijn gebouwd door Afrikaanse architecten. Ook zijn er veel markten en winkels te vinden.

Onverwacht een prima badplaats
Wat de meeste mensen niet weten en verwachten van zo´n immens grote Afrikaanse stad is dat Dakar een prachtig strand heeft. Dit stelt zeker niet teleur, het doet zeker niet onder voor de Spaanse Costa´s! Maar meestal is Dakar niet meer dan de naam van een vliegveld voor de toerist. Deze reist na aankomst direct door naar de badplaatsen zuidelijker aan de kust. Jammer! 

Vakantie Dakar
Een bezoekje aan Dakar betekent een bezoekje aan het Fort Destrees op het eilandje Goree. Dit oude fort was vroeger de grootste handelsplek voor de slavenhandel vanuit Afrika. Tegenwoordig is het fort nabij Dakar helemaal gerestaureerd en dient het als museum voor de slavenhandel in Dakar.

Luchtvaartmaatschappijen die naar Dakar vliegen
Naast Tuifly vliegen ook KLM, Air France, Tap, Iberia en Royal Air Maroc. Maar een ticket Dakar boek je bij deze luchtvaartmaatschappijen wel  uitsluitend met tussenstop. De buitenlandse airlines boek je vertrouwd via bovenstaande online reisbureaus. Dan weet je tenminste ook zeker dat bij klachten in je eigen taal alles af kunt handelen.

Goedkoop naar Dakar vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Dakar? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Dakar te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Dakar? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Dakar vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Dakar kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor cheap Amsterdam Dakar flights gedurende een schoolvakantie moet je wel vroeg boeken!

De beste Dakar Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Dakar?  

Wat is de vliegtijd Amsterdam - Dakar? De vluchtduur Amsterdam - Dakar of Brussel - Dakar bedraagt ongeveer 8 uur. Dit is inclusief tussenstop. Sinds een kleine twee jaar kan je gedurende het seizoen ook met TUIfly naar Dakar vliegen. Deze vluchten zijn non-stop en dan is de vluchtduur meteen aanzienlijk korter en slechts circa 5 uur.

Nieuwste Error Fares

€ 608 ,-
Tokyo
€ 41 ,-
Malaga
€ 1,284 ,-
Curacao

Bijkomende kosten bij vluchten Dakar

Aanbieder
Reserveringskosten
De Vakantiediscounter
 € 13,-
TUI.nl
- *
Tix
 € 30,-
TUIfly
- *
Cheaptickets.nl
 € 29,-
WaarSchijntdeZonWel.nl
- *
TAP Portugal
 € 25,- -  € 39,-
KLM
 € 10,-
D-reizen
- *
TUIFly.be
- *
TUI.be
- *
Cheaptickets.be
 € 26,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Dakar aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Dakar zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024