onbezorgde-vliegreis.jpg

7 tips voor een onbezorgde vliegreis

Hoe stap je zonder stress het vliegtuig in?

Gepubliceerd op 1 juli 2023

Niets is zo fijn als het vliegtuig in te stappen naar een heerlijke bestemming. Maar vooraf kan dat nog wel eens voor wat stress zorgen. Daarom heeft de redactie van VliegenNaar.nl een aantal tips op een rij gezet, zodat je onbezorgd aan boord kunt stappen.

 

Wees ruim op tijd…
We hebben veel kunnen lezen over de drukte op Schiphol. Dit heeft onder meer te maken met verscherpte controles in het algemeen en op diverse vluchten in het bijzonder. Daarom raden we aan om ruim op tijd op Schiphol te zijn. Zo kun je op je gemak inchecken, je koffer inleveren en door de securitychecks. Lees je ook goed in over wat je wel en niet in je handbagage mee mag nemen. Dat scheelt een hele hoop stress.

 

… zeker met kinderen
Als je met jonge kinderen reist, wil je zoveel mogelijk stress vermijden. Want niet alleen jij hebt er last van, de kinderen merken dat ook. Neem dus extra de tijd om op Schiphol te komen en daar in te checken. Zorg ook dat je wat te knabbelen of wat te drinken hebt voor ze en dat je ze kunt bezighouden met een spelletje of een film. Want als de kinderen onbezorgd zijn, kun jij dat ook zijn. En zo hou je wellicht zelfs nog tijd over om gebruik te maken van de mooie kortingsacties van de taxfree shops achter de douane. 

 

Neem de trein naar de luchthaven…
Parkeren bij een vliegveld kan nog wel eens lastig zijn. Vaak is het best ver van de vertrekhal, moet je nog een stuk in een volle bus en met al je koffers is dat niet even makkelijk. Ook kunnen de kosten flink oplopen. Een goed alternatief is om de trein naar de luchthaven te pakken.

Vanuit zowel het noorden en het zuiden, als vanuit de grote steden zijn er rechtstreekse verbindingen en op Schiphol stop je direct onder de terminal. Binnen vijf minuten ben je bij de incheckbalies. Handig toch? Zie het overzicht op de NS website: met de trein naar het vliegveld 


… of de KLM Shuttlebusservice
Vlieg je vanaf Schiphol met KLM en woon je in de regio Eindhoven, Maastricht, Nijmegen of Arnhem? Dan is de KLM shuttlebus een ideale oplossing. Deze bus service brengt je vanaf deze steden tot aan de voordeur van Schiphol. De shuttle is gratis en je kunt hem bij je ticket boeken. Dat kan je heel wat voordeel opleveren en je kunt onderweg nog even slapen ook. Zo stap je blij en uitgerust het vliegtuig in.


Stoelkeuze en meer voor een prikkie
Over blij in het vliegtuig stappen gesproken ... de KLM heeft heel acties die maandelijks wisselen. Op deze kortingscode KLM pagina staan ze allemaal toegelicht. Zo is er nu een actie m.b.t. een gratis shopping tegoed en korting op je stoelkeuze in het vliegtuig. Doen!

 

Persoonlijke reis assistent
Paspoort, instapkaart, bagagetag; je hebt onderhand een archiefmap nodig voor al je reisdocumenten. Met de nieuwe travel-app Miss Casey ga je goed voorbereid op reis! Maak je trip aan en bewaar foto ’s van je bagage en belangrijke documenten in de app. Bagage of vluchtproblemen? Miss Casey staat altijd voor je klaar zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken. En het mooiste? Ze is helemaal gratis. Download Miss Casey in de App store of Google play

 

Check lokale omstandigheden
Nog een laatste tip. Check goed wat het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor je bestemming is. Die wordt 24 uur per dag bijgewerkt. Zo ben je op de hoogte van de omstandigheden ter plekke en weet je waar je moet zijn bij eventuele problemen. Dat geeft toch net een beetje meer rust.


Meer tips

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen