Vliegen naar Oekraine

De beste deals voor tickets Oekraine? Check de Oekraine aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Luchthavens in Oekraine

Kaart Oekraine

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Oekraine

Vliegtuig boeken naar Oekraine?
Binnenkort naar Oekraïne vliegen? Door de oorlog zijn er nog maar naar een beperkt aantal bestemmingen in Oekraine tickets beschikbaar.

Er waren net 5 nieuwe lowcost vluchten naar Oekraine vanaf Eindhoven Airport bij gekomen. Low fare vluchten naar Kiev en Lviv met vliegmaatschappij Ryanair en Wizzair. Gelukkig zijn er nog wel een paar mogelijkheden om voordelig naar Oekraine te reizen en hier zetten we ze allemaal voor je op een rij! 

Oekraine is gelegen in het oosten van Europa en grenst o.a. aan Rusland, Wit-Rusland, Moldavië en Roemenië. De hoofdstad is Kiev, waar als enige vanaf Amsterdam een lijndienst rechtstreeks naartoe gaat. Deze stad is zeker een bezoekje waard en herbergt prachtige gebouwen van de Orthodoxe en Barokke architectuur. Verder heeft Oekraïne meer indrukwekkende bezienswaardigheden. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het land ligt ten noordoosten van Kiev. De nucleaire ramp van 1986 vond plaats in de stad Tsjernobyl en is tegenwoordig te bezoeken. Een excursie boek je vanuit Kiev. Een andere stad die een bezoekje waard is, is Lviv in het uiterste westen van het land. Dit is dichtbij de Poolse grens. Voor Oekraïners en ook relatief veel Russen is de kust aan de Zwarte Zee een erg populaire plaats voor een zomervakantie. De badplaatsen Yalta en Odessa zijn een van de populairste.

Vliegen naar Oekraïne? Tips en informatie
Het belangrijkste en grootste vliegveld van Oekraïne is Kiev Boryspil. Vanaf Amsterdam Schiphol gaan directe vluchten naar Kiev. De vluchtduur bedraagt net iets minder dan 3 uur. Soms is het echter goedkoper om een vlucht te boeken vanaf Düsseldorf of met een tussenstop. Er gaan geen directe vluchten vanuit Amsterdam naar andere vliegvelden in Oekraïne. Voor andere luchthavens in Oekraïne heb je minimaal 1 overstap tijdens je reis. Deze overstap is vaak in Kiev zelf. Een vlucht met overstap naar Lviv duurt ongeveer 5 uur. Voor vliegen naar de industriestad Lugansk is er al helemaal moeilijk aanbod te vinden in Nederland. Handige informatie over de vliegvelden in Oekraïne vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Regels voor vliegen naar Oekraïne
Om Oekraïne binnen te mogen is geen visum nodig. Wel moet je in bezit zijn van een geldig paspoort, dit paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Het is ook noodzakelijk om bewijs van retourvlucht of vlucht naar volgende bestemming te hebben. Je mag maximaal 90 dagen in Oekraïne verblijven zonder visum. Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een reis naar Oekraïne.

Goedkoop naar Oekraine vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Oekraine? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Oekraine te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Oekraine? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Oekraine vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Oekraine kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Oekraine vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Oekraine boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Oekraine in 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Oekraine Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Oekraine? 

De vluchtduur naar Kiev is 2 uur 45 minuten. Naar Lviv is er een verbinding inclusief overstap in 3 uur 30 minuten. Overige bestemmingen in Oekraine bereik je in circa 6 a 7 uur.

Bijkomende kosten bij vluchten Oekraine

Aanbieder
Reserveringskosten

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Oekraine aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Oekraine zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024