Vliegen naar Borneo

Vliegen naar Borneo Maleisie? Of naar Indisch Borneo? Ontdek de beste vliegtickets Borneo deals!

Goedkope vliegtickets Borneo : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Kota Kinabalu
bestemming Kota Kinabalu

In het noordoosten van Maleisisch Borneo ligt de stad Kota Kinabalu. Hoewel de stad zelf zeker een bezoekje waard is, wordt de stad veelal gebruikt als beginpunt voor een reis over het oosten van Maleisisch Borneo. Je hebt minimaal één tussenstop vanaf Amsterdam, doorgaans in Kuala Lumpur. 

Vliegtickets Borneo : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Kuching
bestemming Kuching

In het westen van Maleisisch Borneo ligt de relatief grote stad Kuching. Hiervandaan kun je fantastische wildlife excursies boeken en het westen van het eiland ontdekken. Naar Kuching heb je doorgaans één tussenstop / overstap in Kuala Lumpur en een minimale reistijd van zo'n 15 uur.

Luchthavens in Borneo

Kaart Borneo

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Borneo

Bijzonder van dit eiland is dat zowel Maleisië, Indonesië als Brunei hier grondgebied hebben. Bedenk voor een reis naar Borneo heel goed naar welke luchthaven je reist, want de afstanden op het eiland zelf zijn erg groot en doorgaans alleen per binnenlandse vlucht of bus bereisbaar. Ter plaatse zijn gemakkelijk voordelige vluchten te boeken, zeker bij bijvoorbeeld AirAsia. Maar als je over land reist zie je natuurlijk meer van het overweldigende eiland. 

Vluchten naar Borneo: minimaal één overstap
Er gaan geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar een van de bestemmingen op Borneo. Voor alle luchthavens heb je minimaal één tussenstop / overstap. De meeste vliegvelden hebben een directe verbinding met Kuala Lumpur, Jakarta of Singapore. Een vlucht naar Borneo duurt zodoende al snel 16 uur. Het kan zeker de moeite waard zijn om een vertrek vanaf Brussel of Dusseldorf mee te nemen in je vergelijk, want dat kan zeker een aardige cent schelen. Ook zijn de grotere bestemmingen zoals Kota Kinabalu of Kuching vaak goedkoper dan vluchten naar kleinere luchthavens, zoals Tawau of Sandakan.

Ontdek de schoonheid van Borneo en de bijzondere flora en fauna
 Je maakt hier fantastische boottochten over de rivieren, die je meenemen door de jungle en ook te voet is het mogelijk een avontuurlijke trektocht te maken door de jungle. Op Borneo komen nog verschillende bedreigde diersoorten in het wild voor. Zo vind je orang oetans, neusapen en de Borneodwergolifant. In het oosten van Maleisisch Borneo kun je een excursie boeken naar Turtle Islands National Park. Een van de meest bijzondere ervaringen! Hier mag maar een beperkt aantal mensen per dag komen, zodat de rust niet wordt verstoord voor de zeeschildpadden die hier vrijwel dagelijks aan land komen om eitjes te leggen. Deze eieren worden vervolgens beschermd, waarna ze worden uitgezet. De kusten voor Borneo zijn voor echte duikfanaten een waar paradijs. Bekende duikspots zijn Kapalai, Sipadan en Mabul. De flora en fauna op dit eiland is ook ongekend. Zo vind je tropisch regenwoud en leven er diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Verder is Borneo ruim bedekt met rubberplantages en palmen.

Leuk om te bezoeken in Borneo zijn de steden Kuching en Kota Kinabalu. Hier kun je musea bezoeken, mooie gebouwen bewonderen en markten bezoeken. Deze steden zijn ook een mooi beginpunt voor een reis over Borneo. Wil je Indonesisch Borneo bezoeken? Kies dan voor een vlucht naar Balikpapan.

Goedkoop naar Borneo vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Borneo? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Borneo te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Borneo? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Borneo vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Borneo kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Borneo vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Borneo boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Borneo in 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Borneo Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Borneo? 

De vluchtduur is minstens 15 tot 18 uur als je uitgaat van een enkele tussenstop of overstap.

Bijkomende kosten bij vluchten Borneo

Aanbieder
Reserveringskosten
KLM
 € 10,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Borneo aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Borneo zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024