Goedkoop vliegen naar Anchorage

Op zoek naar een goedkope vlucht Amsterdam - Anchorage of vluchten vanaf Düsseldorf naar Anchorage? Aanbiedingen vergelijken loont de moeite voor wie naar de grootste stad...   

> lees meer
KLM

aanbevolen v.a. € 584,-

Bekijk de bijkomende kosten en boekingskosten van de bovenstaande reisorganisaties

Vergelijk goedkope vliegtickets Anchorage voor jouw vertrekdatum:

BETA *

De goedkoopste reisdata voor tickets Anchorage

In de afgelopen 24 uur vonden wij de goedkoopste tickets op de volgende data:

* Deze tool is in testfase: hierdoor kunnen er nog prijsafwijkingen zijn.

Luchthavens nabij Anchorage

Kaart Anchorage

Lees meer over Anchorage

... van Alaska wil reizen, want de prijsverschillen voor tickets met dezelfde vluchtdata kunnen bij verschillende reisbureaus wel 15% uiteenlopen zo bleek uit recent onderzoek van de VNR redactie.

Vluchten naar Anchorage Airport
Ben je van plan om af te reizen naar Alaska? Dan is vliegen eigenlijk de enige manier om er te komen en een ticket Anchorage meestal de goedkoopste optie (de andere airports in Alaska hebben zelden echt interessante aanbiedingen). Het vliegveld Anchorage Internationaal, voluit Het ‘Ted Stevens Anchorage International Airport’ (ANC) is een moderne luchthaven en mag ieder jaar meer passagiers verwelkomen. Het toerisme naar Alaska zit namelijk volop in de lift. Op het vliegveld kun je een auto huren, maar verhuurbedrijven buiten het vliegveld hebben vaak lagere prijzen. Directe vluchten naar Anchorage zijn er helaas op dit moment niet vanaf Amsterdam. Meestal zal je eerst van Nederland naar Amerika vliegen en daar een overstap maken op je vlucht naar Anchorage.

Vakantie in Anchorage, Alaska
Anchorage is de grootste stad van Alaska en ligt aan de kust van Cook Inlet, tegen de bergen van Chugach Mountains aan. Het centrum is van de stad is redelijk vlak en daarbij erg compact dus goed te behappen. Wat ook prettig is, is dat alles op loopafstand te doen is en makkelijk te vinden. Je waant je hier niet echt in Amerika, waar je veel hoogbouw vindt. Anchorage heeft gezellige straatjes met lekkere restaurantjes en leuke cafeetjes. Voor de liefhebber zijn er in Anchorage ook genoeg winkels te vinden en natuurlijk ook de welbekende ‘Shopping Malls’! De meeste winkels en hotels vind je in de zogenoemde buurt ‘Down Town’.

Wandelen door het centrum
De straten zijn hier met letters en nummers gemarkeerd. Kom je vanaf het centrum, dan loop je over de ‘Tony Knowles Coastal Trail’. Dat is een hele ervaring! Je hebt de stad dan aan je rechterhand en aan je linkerhand heb je ‘Cook Inlet’ waar witte Beloega dolfijnen naar hartenlust spelen. Een attractie op zich! Als je zin hebt in een lekkere wandeling, ga dan eens naar Earthquake Park. Daar is een speciale wandeltocht uitgezet, die je een beeld geeft van de verwoesting van het centrum van Anchorage door een enorme aardbeving in 1964.

Geschiedenis
Anchorage mag dan wel de grootste stad van Alaska zijn, het is in tegenstelling tot wat veel mensen denken echter niet de hoofdstad. De hoofdstad van Alaska is Juneau.
Eskimo’s en indianen waren de oorspronkelijke bewoners van Alaska. 42% van de bewoners van Alaska woont in Anchorage. Deze stad is in 1915 ontstaan uit een tentenkamp waar de spoorwerkers van de Alaska Railroad woonden. In de jaren 30 groeide het kleine plaatsje enorm door de toestroom van de ‘Lower 48 States’ die op de vlucht waren voor de grote depressie. Later, met de komst van een luchthaven, die diende als tussenstop tussen de rest van Amerika en Azië en het feit dat er olie gevonden was, steeg de bevolking in snel tempo door tot 300.000. De diverse musea in deze stad schetsen je een prachtig beeld van de boeiende geschiedenis van deze stad.

Poort naar de wildernis
Even buiten Anchorage zit je meteen in een van de grootste wildernissen ter wereld. Hier vind je ook het ‘Anchorage Wildlife Refuge’, waar allerlei verschillende soorten vogels leven. ’s Zomers kan je hier heerlijk wandelen, vissen of kanoën. Ook leuk om te weten is dat er in de omgeving van Anchorage nog 60 grizzly beren en zelfs 250 zwarte beren voorkomen.

Natuurparken bij Anchorage
Vlakbij Anchorage heb je het ‘Chugach State Park’ en het ‘Denali National Park. In deze parken is van alles te doen. Je kunt er raften, bergbeklimmen, skiën, wandelen, mountainbiken en het wildleven in het gebied bekijken. Earthquake Park is een natuurgebied dat sporen laat zien van de heftige aardbeving in 1964. Daarbij levert deze plek een adembenemend panorama over de stad en de bergen.

Nog meer bezienswaardigheden:
• Iditarod. Dit is de legendarische sledehondenrace, bekend als ‘The last great race’. Door de bittere kou leggen de deelnemers 1790 kilometer (1112 miles) af. Deze race wordt elk jaar gehouden op de eerste zaterdag van maart. Een waar spektakel dat zeker de moeite van het bezoeken waard is.
• Dieren spotten. In Anchorage is de dierenpopulatie groter dan het aantal inwoners dat deze stad telt. In de groene buurt ‘Hillside’ kan je zomaar rendieren tegen komen. In de maand mei heb je kans dat je ze zelfs kunt zien met hun jongen. De buitenwijken van Anchorage krijgen regelmatig bezoek van beren. Vanaf ‘Seward Highway’ heb je uitzicht op de rotsen, waar de witte ‘Dallschapen’ vertoeven.
• Alaska Zoo. Om het allemaal wat makkelijker te maken, kan je in ‘Alaska Zoo’ alle dieren die in Alaska leven, zoals ijsberen, bruine beren, wolven, ossen, herten etc. in één keer bewonderen.

Beste reistijd Anchorage
Als je denkt aan Alaska dan doemt al snel een winters beeld op, maar de meeste reizigers bezoeken dit land in de zomer tussen mei en september. De dagen zijn dan langer en de temperatuur is aangenamer.

Goedkoop naar Anchorage vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Anchorage? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Anchorage te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Anchorage? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Anchorage vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Anchorage kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Anchorage vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Anchorage boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Anchorage in 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Anchorage Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Anchorage  

Hoe lang is het vliegen naar Anchorage? De vluchtduur naar Anchorage bedraagt iets meer dan 17 uur. Dit is inclusief tussenstop van ongeveer 3 uur.

Nieuwste Error Fares

€ 81 ,-
Venetie
€ 442 ,-
Egypte
€ 532 ,-
Havana

Bijkomende kosten bij vluchten Anchorage

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
KLM
 € 10,-
American Airlines
 € 27,- -  € 30,-
Delta Airlines
 € 25,- -  € 39,-
Lufthansa
 € 25,- -  € 39,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Anchorage aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Veel luchtvaartmaatschappijen berekenen toeslagen voor bagage, zitplaatsreservering en betalen met creditcard. ANVR-leden berekenen daarnaast per boeking € 2,50 voor het calamiteitenfonds. Het totaalbedrag moet duidelijk zijn voor je een boeking bevestigd. Tip: betaal je vliegreis Anchorage met iDEAL, dat is vrijwel altijd gratis! Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Anchorage zijn het laatste gecheckt op 19-04-2024