vliegvelden-jamaica.jpg

Vliegvelden Jamaica: 2 airports om uit te kiezen

Luchthavens op Jamaica: vliegveld Montego Bay of Kingston Airport

Gepubliceerd op 22 september 2020

Jamaica is een prachtige vakantiebestemming waar je strand en natuur kunt combineren. Maar voor je besluit tickets te kopen, is het wellicht handig om je te oriënteren op alle vliegvelden waar Jamaica over beschikt. Bovendien is er behoorlijk prijsverschil tussen vliegen naar Montego Bay of Kingston. Kijk hier om de de beste deals van vliegtickets Jamaica te ontdekken.

 

Wat is voor jou het beste vliegveld op Jamaica?

Jamaica beschikt over een flink aantal luchthavens voor een eiland van dit formaat, waaronder drie internationale- en drie binnenlandse vliegvelden. Maar er zijn slechts twee luchthavens waar vanuit Nederland direct op gevlogen wordt: Montego Bay (Sangster International Airport) en Kingston (Norman Manley International Airport).

 


De populairste luchthaven: Montego Bay International Airport

Van beide luchthavens is Sangster International Airport, ofwel Montego Bay de bekendste en daarmee ook het belangrijkste vliegveld van het eiland. Dit vliegveld is 4,8 kilometer verwijderd van de echte stad. Het vliegveld is gelegen aan de noordwestkust van het eiland. De plek kent enorm veel stranden en resorts. In tegenstelling tot veel vakantiebestemmingen heeft Montego Bay niet een echt centrum. Toeristische trekpleisters zijn te vinden langs de Montego Bay Hip Strip.


Wil je een vlucht zonder tussenstop of overstap vanuit Nederland of Belgie? Dan is Montego Bay Airport de beste keuze. O.a. TUI fly, de luchtvaartmaatschappij van de bekende touroperator, heeft zowel rechtstreekse vluchten naar deze luchthaven vanaf Amsterdam als Brussel.  Bekijk: de aanbiedingen TUI voor directe vluchten naar Jamaica.

 

Luchthaven Kingston Jamaica

Het vliegveld van Kingston ligt aan de andere kant van het eiland, gelegen op het schiereiland Palisadoes, ten zuiden van de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Na Sangster International Airport is dit het bekendste vliegveld van eiland.

Met de taxi ben je vanaf de luchthaven binnen 30 minuten in de stad Kingston. Met de bus doe je er iets langer over, namelijk 45 minuten. De reistijd naar Montego Bay bedraagt zo’n 4 uur, dus bekijk van tevoren goed welke luchthaven het meest in de buurt van jouw verblijf is.

 

Hoe lang vliegen Montego Bay of Kingston?

Met een directe vlucht ben je naar Montego Bay zo’n 11 uur onderweg. Naar Kingston is dit iets korter, namelijk 10 uur en 30 minuten. Let op, deze tijden gelden bij een directe vlucht. Op vrijwel alle vluchten, behalve TUI, heb je te maken met een of meerdere tussenstops.

 

Ochos Rios

Naast bovenstaande heeft Jamaica nog een internationale luchthaven: Ochos Rios, hoewel een stuk kleiner dan voorgaande luchthavens. Ochos Rios is een vissersdorp en vooral populair voor cruiseschepen en watersporters. Vanuit Nederland wordt hier eigenlijk bijna nooit op gevlogen. Dat is ook niet nodig want Ochos Rios ligt op nog geen 100 kilometer van het vliegveld van Montego Bay en op nog geen 65 kilometer van Kingston.

 

Andere vertrekluchthavens

Naast Amsterdam kun je vanaf Brussel en Düsseldorf ook naar Jamaica vliegen alleen is dit niet veel beter. Je hebt vaak te maken met een extra tussenstop waardoor de vlucht langer duurt. Ook vanaf Eindhoven gaan er vluchten naar de bestemming maar vaak maar je ook een extra tussenstop op bijvoorbeeld Amsterdam.

 

Conclusie: welke luchthaven in Jamaica

Uiteindelijk hangt je keuze van de airport af van de prijs en de locatie van je hotel. Is je hotel gelegen nabij Kingston en vlieg je op Sangster International Airport dan zul je rekening moeten houden met een extra reistijd van 3 tot 4 uur. Let bij het boeken van je tickets dus op hoe dicht je bij welk vliegveld zit. Het is aangeraden daar je keuze op te baseren. 

  

Meer airport tips

Geïnteresseerd in nog meer artikelen over luchthavens voor bestemmingen in de buurt van Jamaica? Kijk bijvoorbeeld ook naar luchthavens Dominicaanse Republiek of lees meer over de vliegvelden op Cuba.

 

Benieuwd naar de mooiste aanbiedingen van dit moment? Ontdek hier de beste deals voor vliegtickets naar Jamaica naar beide luchthavens.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle aanbiedingen en acties rondom vliegtickets Jamaica? Schrijf je dan in voor onze flight alert voor Jamaica en mis nooit meer aanbiedingen voor deze tropische vakantiebestemming. 

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen