Vliegen naar Thessaloniki

Met ruim 800.000 inwoners in het stedelijk gebied van Thessaloniki de tweede stad van Griekenland. De stad zelf heeft ongeveer 322.000 inwoners. De stad kent een van de grootste...   

> lees meer
Tix

aanbevolen v.a. € 224,-

De Vakantiediscounter

aanbevolen v.a. € 403,-

TUI.nl

aanbevolen v.a. € 438,-

Bekijk de bijkomende kosten en boekingskosten van de bovenstaande reisorganisaties

Vergelijk goedkope vliegtickets Thessaloniki voor jouw vertrekdatum:

Luchthavens nabij Thessaloniki

Kaart Thessaloniki

Lees meer over Thessaloniki

... universiteiten van Europa en is hierdoor vooral bekend als universiteitsstad. Thessaloniki ligt op het vaste land van Griekenland.

Goedkope vluchten naar Thessaloniki
Om voor de beste prijs te reizen naar Thessaloniki is onze gratis Flight-Alert service van groot belang. Omdat wij via deze service dagelijks alle tarieven van luchtvaartmaatschappijen vergelijken. Jij geeft de datum van je reis en de prijs die je wil betalen aan ons door. Zodat wij voor je aan de slag gaan zodat jij het voordeligst kan reizen. Je ontvangt dagelijks of wekelijks een update over de scherpste Thessaloniki tarieven. Dit scheelt je weer een hoop onnodig zoek werk!

Beste reistijd voor een vakantie Thessaloniki
Thessaloniki heeft een warm mediterraan klimaat. In de zomer kan het behoorlijk warm worden in Thessaloniki, temperaturen lopen overdag op naar een graad of 31. 's Nachts koelt het af naar 18 graden Celsius. In januari is het weerbeeld totaal anders, dan komen de temperaturen overdag niet boven de 10 graden Celsius uit. De meeste neerslag valt in de herfst en de winter.

Vliegen naar Thessaloniki
De luchthaven van Thessaloniki heet voluit Thessaloniki Airport Makedonia (SKG). Soms staat het vliegveld ook als Macedonië International Airport aangegeven. Vanaf Amsterdam is er geen rechtstreekse verbinding met Thessaloniki, maar er zijn wel vele overstapmogelijkheden, zoals Athene, Rome, Istanbul, Zurich en Boedapest. Er zijn in het hoogseizoen ook de nodige goedkope vluchten met charters naar het vliegveld Chalkidiki. De luchthaven Makedonia ligt ten zuidoosten van Thessaloniki op een afstand van 15 km. Kijk voor meer informatie over de vervoersmogelijkheden van en naar Thessaloniki Airport op Vliegveldinfo.nl. 

Bezienswaardigheden in en rondom Thessaloniki
Thessaloniki heeft een prachtig oud centrum met Romeinse monumenten, kerken en mooie pleinen. Thessaloniki is een echte film stad en heeft meer dan 100 bioscopen. Jaarlijks in november is er een Internationaal Filmfestival. Een echte aanrader is een bezoek aan de prachtige 15de eeuwse Witte Toren. Bovenop de toren heb je een erg mooi uitzicht. Thessaloniki heeft een hoop prachtige musea maar het Archeologische en Byzanthijns museum mag je niet missen. Beide geven een prachtige overzicht over de historie van de stad en de eeuwen oude Griekse cultuur.

Vervoer in Thessaloniki
Als je wilt reizen binnen Thessaloniki en je huurt geen auto, dan kun je het beste kiezen voor de bus. Dit is eigenlijk ook het enige openbaar vervoer van de stad. Mocht je met het openbaar vervoer verder willen reizen (naar bijvoorbeeld Athene), dan is de trein een goede optie.

Goedkoop naar Thessaloniki vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Thessaloniki? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Thessaloniki te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Thessaloniki? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Thessaloniki vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Thessaloniki deals. Tip: voor een last minute Thessaloniki vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Thessaloniki Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Thessaloniki  

Hoe lang is het vliegen naar Thessaloniki? De vliegtijd naar Thessaloniki bedraagt 2 uur en 50 minuten bij een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol.

Nieuwste Error Fares

€ 35 ,-
Milaan
Amsterdam
€ 70 ,-
Wenen

Bijkomende kosten bij vluchten Thessaloniki

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
De Vakantiediscounter
 € 13,-
TUI.nl
- *
WaarSchijntdeZonWel.nl
- *
KLM
 € 10,-
Transavia
- *
Ryanair
 € 27,- -  € 30,-
TUIFly.be
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Thessaloniki aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Thessaloniki zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024