prijsverschil-tussen-luchthavens.png

Prijsverschil tussen luchthavens soms meer dan 200%

Vliegennaar.nl lanceert nieuwe service om vliegticketprijzen te vergelijken

Gepubliceerd op 28 juni 2013

Vanaf nu is er een nieuwe service om niet alleen het goedkoopste vliegticket, maar ook de goedkoopste luchthaven voor je bestemming te vinden. Er worden niet meer alleen verschillende aanbieders vergeleken, VliegenNaar kijkt vanaf nu ook naar de prijzen van nabijgelegen luchthavens.

 

Zo vergeleken wij vandaag de prijzen van de vliegvelden van Calvi en Ajaccio, die maar 69 km uit elkaar liggen. Vliegen naar Ajaccio is met € 95,- een stuk goedkoper dan vliegen naar Calvi voor € 208.

Bijna iedereen denkt er inmiddels aan om de prijzen voor vliegen vanaf Schiphol te vergelijken met vliegen vanaf Dusseldorf en Brussel. Maar waar we niet aan denken is dat op de bestemming zelf ook goedkopere vliegvelden kunnen zijn.

VliegenNaar laat met de nieuwe service deze vliegvelden handig zien. Wanneer bijvoorbeeld Palermo als bestemming wordt geselecteerd, verschijnt er een digitale landkaart met de vijf dichtstbijzijnde vliegvelden. Bij deze vliegvelden wordt de goedkoopste vliegticket prijs genoemd plus de afstand tot de geselecteerde bestemming. Hierdoor ontdek je snel goedkopere alternatieven voor grote, bekende en vaak dure luchthavens.

Een greep uit de verschillen van vandaag: vlieg naar Kroatië en bespaar € 103,- door te vliegen op Zadar in plaats van het 98 km verderop gelegen Split. Voor Toulouse en Pau kijk je 100 km verderop, waar Carcassonne ligt. Hier vlieg je voor € 44,- heen, in plaats van de € 167 of € 120 die je neertelt voor de andere twee bestemmingen, een prijsverschil van dus ruim 280 procent! Liever iets verder weg? Op het tropische Hawaï kun je beter naar Honululu vliegen dan naar Kona, dit scheelt zo € 150,- per ticket. Voor rondreizen in China, Laos en/of Vietnam vlieg je vanaf € 480,- naar Hanoi. Voor de omliggende luchthavens betaal je veelal het dubbele. Wie een bezoek wil brengen aan de Azoren boekt vandaag het voordeligst naar het eiland Terceira, wat de helft goedkoper is dan vliegen naar het eiland Horta.

Over VliegenNaar

VliegenNaar verkoopt zelf geen vliegtickets maar vergelijkt actueel de ticketprijzen van verschillende grote airlines (waaronder KLM, TUI, Transavia etc.), online reisbureaus en prijsvechters overzichtelijk naast elkaar. Verder kunnen consumenten die op zoek zijn naar een voordelig vliegticket op VliegenNaar een gratis flight-alert aanmaken. Vul in hoeveel je maximaal wilt betalen voor een ticket naar de bestemming van jouw keuze en op het moment dat er een ticket wordt aangeboden binnen jouw budget, krijg je automatisch een e-mail. Geen algemene nieuwsbrief dus, maar een persoonlijke mail afgestemd op jouw vraag.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen