Vliegen naar Zuid-Afrika

De beste deals voor tickets Zuid-Afrika? Check de Zuid-Afrika aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Goedkope vliegtickets Zuid-Afrika : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Johannesburg
bestemming Johannesburg

In minder dan 11 uur ben je met de rechtstreekse vlucht van KLM in Johannesburg. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in het wereldberoemde Kruger Park of het Waterberg Park. Vergelijk meerdere airlines, want soms kan een ticket met overstap of tussenstop een stuk voordeliger zijn. 

Vliegtickets Zuid-Afrika : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Kaapstad
bestemming Kaapstad

De wereldberoemde Tafelberg is vanuit heel Kaapstad te zien. Met KLM ben je met een directe vlucht in ongeveer 11,5 uur in Kaapstad. Kijk ook eens naar de pakketreizen die worden aangeboden. Soms is het bijna net zo duur of zelfs goedkoper om vlucht + hotel ineens te boeken.

Luchthavens in Zuid-Afrika

Kaart Zuid-Afrika

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Zuid-Afrika

Is vliegen naar Zuid Afrika duur? Wat kost een vliegticket naar Zuid Afrika? Hier kan je razendsnel de aanbiedingen vluchten Zuid Afrika vergelijken en zie je in een oogopslag de beste deals! Want we zetten hier voor jou de acties op een rij voor een vlucht Amsterdam Zuid Afrika, maar ook voor vertrekken vanaf Dusseldorf en actuele promoties voor vluchten Brussel Zuid Afrika. Tot slot tref je antwoord op vragen met betrekking tot hoe lang het vliegen is en welke luchtvaartmaatschappijen rechtstreekse vluchten naar Zuid Afrika aanbieden.

Is vliegen naar Zuid Afrika duur?

Er gaan vanaf Amsterdam directe vluchten Zuid Afrika, te weten Johannesburg en Kaapstad per KLM. Soms is het echter veel goedkoper om te reizen met een tussenstop of te kiezen voor een vertrek vanaf Brussel. Ook bij KLM bestaan die opties, je kunt ook kiezen voor tickets met tussenstop i.s.m. Air France naar Zuid Afrika of een vertrek vanuit België. De laatste 2 jaar is de vanaf prijs van een retourticket Zuid Afrika overigens ruim 20% lager komen te liggen! Het kan dus goed zijn dat als een vlucht  je eerst te duur was, je nu wel die deal naar je zin treft. Goedkoop naar Zuid Afrika reizen? Met name naar Johannesburg zie je echt scherpe vliegaanbiedingen voorbij komen. Een vlucht naar Kaapstad is gemiddeld een 100,- duurder.

Wat kost een vliegticket Zuid Afrika?
De prijs van rechtstreekse vluchten Zuid Afrika begint rond de 500 euro. Om hiervoor een ticket te bemachtigen moet je in de regel tenminste 2 maanden voordat je op reis wil je vliegticket boeken. Gemiddeld zal je echter 650 euro voor een directe vlucht betalen. Als het geen probleem voor je is als je vlucht niet non stop is dan kan je in uitzonderlijke gevallen een vliegticket Zuid Afrika al voor plusminus 400 euro boeken. O.a. British Airways heeft vaak mooie deals met overstap of tussenstop. Om de reisdata met de beste aanbiedingen voor Zuid Afrika te zien, hebben we voor jou bij de bestemmingen een overzicht met de goedkoopste reisdata opgenomen. Zo zie je meteen dat ons najaar en onze winter vaak relatief gunstig zijn qua prijzen. Wil je een goedkope last minute vlucht naar Zuid Afrika boeken? Kijk dan ook even bij de vertrekken vanuit Brussel, daar staan vaak mooie promoties!

Over Zuid Afrika
Dit land heeft maar liefst drie hoofdsteden Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht) en Bloemfontein (rechtelijke macht). Voor wie kennis wil maken met het land van de onbegrensde mogelijkheden zijn er bijna te veel bezienswaardigheden om op te noemen. Tot de top must sees tijdens een rondreis in Zuid Afrika behoren in ieder geval Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, de Tuinroute en het Kruger Nationaal Park. Zuid-Afrika staat bekend om de geweldige safari's en dit is ook zeer terecht, het bekendste en mooiste Wild Life park is het Kruger park. Minder bekend is dat Zuid-Afrika ook een echt surf walhalla is. Langs de gehele kust, maar met name vlakbij Kaapstad tref je de allermooiste surfspots. In Zuid-Afrika zijn de seizoenen precies andersom, in januari is het het warmst en in juli het koudst. Toch vind je ook dan nog heerlijke temperaturen in Zuid-Afrika. Dit hangt natuurlijk wel van een aantal dingen af, wil je in juli lekker weer? Dan kun je het beste naar de oostkust van Afrika gaan (bijvoorbeeld Port Elizabeth), hier is het dan heerlijk!

Het klimaat 
Het klimaat van Zuid-Afrika verschilt over het hele land, in het zuiden en het oosten heb je een Zeeklimaat en in de laaglanden rond Kaapstad een woestijnklimaat. In het westen kan er genoten worden van een tropisch klimaat. In de zomer tussen januari, februari en maart is er een gemiddelde temperatuur van 22 graden. In de winter tussen juli, augustus en september een gemiddelde temperatuur van 14 graden. De beste reistijd naar Zuid-Afrika wordt geschat in de maand mei en oktober. Deze 2 maanden vallen buiten de regentijd en de temperaturen zijn heel consequent 

Visum niet altijd nodig 
Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Bij binnenkomst in Zuid-Afrika ontvang je dan een Visa-on-Arrival. Wel moet je in bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 6 maanden geldig is bij aankomst, en niet te vergeten geldig bewijs van vertrek binnen de aangegeven tijd van verblijf. 

Goedkoop naar Zuid-Afrika vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Zuid-Afrika? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Zuid-Afrika te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Zuid-Afrika? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Zuid-Afrika vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Zuid-Afrika kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Zuid-Afrika vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Zuid-Afrika boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Zuid-Afrika in 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Zuid-Afrika Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Zuid Afrika? 

De totale vluchtduur naar Zuid-Afrika per directe vlucht bedraagt minimaal 11 uur. De kortste reistijd is voor een vlucht naar Johannesburg, vluchten naar Kaapstad zijn ongeveer 30 minuten langer. N.b. wil je weten hoeveel uur het vliegen is naar Zuid Afrika, kijk dab voor de exacte vluchtduur naar jouw bestemming bij de individuele steden en luchthavens op deze pagina. Want de minimale vliegtijd kan maar liefst 2 uur van elkaar verschillen. Er is overigens een minimaal tijdsverschil tussen Nederland en Zuid Afrika, waardoor je geen last hebt van een jetlag, hoe lang je Zuid Afrika vlucht ook is!

Bijkomende kosten bij vluchten Zuid-Afrika

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
KLM
 € 10,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
TUI.nl
- *
Qatar Airways
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Zuid-Afrika aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Veel luchtvaartmaatschappijen berekenen toeslagen voor bagage, zitplaatsreservering en betalen met creditcard. ANVR-leden berekenen daarnaast per boeking € 2,50 voor het calamiteitenfonds. Het totaalbedrag moet duidelijk zijn voor je een boeking bevestigd. Tip: betaal je vliegreis Zuid-Afrika met iDEAL, dat is vrijwel altijd gratis! Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Zuid-Afrika zijn het laatste gecheckt op 19-04-2024