Vliegen naar Salt Lake City

Op zoek naar voordelige vliegtickets Salt Lake City Utah? Probeer zo flexibel mogelijk om te gaan met de variabelen die je tot je beschikking hebt denk dan aan reisdata, aanbieder & vertrekluchthaven. Doorgaans zijn vluchten Amsterdam Salt Lake City het goedkoopste in vergelijk met Brussel en Dusseldorf. Dit betekent echter niet perse voor jouw reiswens, vergelijk daarom zoveel mogelijke Salt Lake City vliegtickets!

> lees meer
Tix

aanbevolen v.a. € 1,095,-

KLM

aanbevolen v.a. € 923,-

Cheaptickets.nl

aanbevolen v.a. € 1,095,-

Bekijk de bijkomende kosten en boekingskosten van de bovenstaande reisorganisaties

Vergelijk goedkope vliegtickets Salt Lake City voor jouw vertrekdatum:

Luchthavens nabij Salt Lake City

Kaart Salt Lake City

Lees meer over Salt Lake City

...

Boek nu een directe KLM vlucht naar Salt Lake City vanaf Amsterdam!
Sinds kort kan je ook rechtstreeks met KLM of haar partner Delta Airlines van Amsterdam Airport Schiphol naar Salt Lake City vliegen. Deze stad in de Amerikaanse staat Utah was voor  de directe KLM vlucht alleen met een tussenstop bereikbaar. Naast KLM en Delta kan je ook naar Salt Lake City vliegen met American of United Airlines.

Een reis naar Salt Lake City, USA

Salt Lake City is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah. Inmiddels is het ook de grootste stad van Utah. Grappig om te weten, Salt Lake City werd op 24 juli 1847 gesticht aan de oostkust van het ‘Great Salt Lake’ door 143 mannen, 3 vrouwen en 2 kinderen en heette oorspronkelijk ‘Great Salt Lake City’, genoemd naar het meer waar het aan ligt. De stad is vooral bekend geworden door de Olympische Winterspelen van 2002.
De stad zelf valt op door het stratenpatroon. De hoofdstraten lopen kaarsrecht van Noord naar Zuid en van Oost naar West. Het beginpunt van dit stratenpatroon is op de zuidoost hoek van Temple Square. Hier hebben de Mormonen, die uit Europa kwamen om te ontsnappen aan de toenmalige geloofsvervolging, hun tempel gebouwd.
Sugar House is een van de oudste en meest interessante delen van de stad. Daar zijn de meeste hippe winkels te vinden. Door de ligging in de Rocky Mountains en een gemiddelde temperatuur van -2,3 graden Celsius in januari en in juli gemiddeld 25,5 graden Celcius, leent Salt Lake City zich uitstekend voor zowel wintersport als actieve (of luie) zonvakanties.

Wintersport
In de winter zullen wintersporters zich hier al snel thuis voelen. De vallei van Salt Lake wordt namelijk omringd door vele skigebieden en resorts. In de zomermaanden is het gebied ideaal voor mountainbiken, klimmen, wandelen, kamperen of activiteiten op het water van Salt Lake. Salt Lake City ligt in een grote vallei, Salt Lake Valley genaamd. Hiervandaan ben je in een half uurtje in de skigebieden in de bergen. De stad heeft de naam dat zij de beste sneeuw ter wereld heeft…

Bezienswaardigheden:
• Temple Square. Dit is de populairste toeristische attractie, te vinden tussen North en South Temple Street, met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Hier staan diverse Mormoonse gebouwen, waaronder de hoofdgebouwen van de Mormoonse kerk, het Tabernacle en de Salt Lake Temple. Deze laatste stamt uit 1893 en is wereldwijd het icoon van de ‘Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen’ (een hele mond vol dus). De Salt Lake Temple is niet open voor bezoekers. Er is wel een Visitor Center waar Mormonen klaar staan om je een rondleiding te geven langs de schaalmodellen van de tempel en de tentoonstellingen.
• Het Tabernacle, thuis van het Grammy Award winnende Mormon Tabernacle Choir, is wel open voor bezoekers. Deze tempel is ontworpen door Brigham Young. Hij was de leider van de Mormonengemeenschap en heeft de stad gesticht. Bijzonder aan dit gebouw is dat er geen pilaren in het zicht van de bezoekers staan, maar dat het dak zelfdragend is. Dit kwam zeker ten goede aan de akoestiek, die werkelijk verbluffend is. In deze tempel staat één van de grootste pijporgels ter wereld met maar liefst 11.000 pijpen.
• Het Church History Museum is volledig gewijd aan de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Het museum is gratis toegankelijk. Hier vind je alles over de geschiedenis van de Mormoonse kerk en over de eerste pioniers van Salt Lake City, die destijds met handkarren en te voet aankwamen. Als je wilt zijn er vrijwilligers die je een rondleiding geven en je uitgebreid kunnen informeren. Er is in dit museum een permanente tentoonstelling met kunst, foto’s, documenten, meubilair en kleding. Het museum dateert uit 1984.
• Als je toch in de buurt bent, vergeet dan niet om een kijkje te nemen bij het Deuel Log Home, naast het museum. Dit is een klein houten huis dat in 1847 werd gebouwd door de eerste Mormoonse pioniers. In totaal bestaan er nog twee van deze huizen. Dit huis is het natuurlijk gerestaureerd, maar wel met authentieke materialen en meubilair. Je kunt dan zelf zien hoe de Mormonen in die tijd leefden. Ook hier kan je weer kiezen of je zelf alles wilt bekijken of dat je een rondleiding wilt.
• Ook heel bijzonder is de Cathedral of the Madeleine. Een prachtige kathedraal uit 1909 met acht waterspuwers, glas in lood ramen en een heel bijzonder gotisch interieur. Deze lijst van bezienswaardigheden zou nog veel langer kunnen zijn. We hebben het nog niet eens gehad over het Utah State Capitol waar de senaat en het hooggerechtshof zijn ondergebracht en maar een greep uit de vele musea die de stad telt besproken. In Salt Lake City kom je werkelijk ogen te kort. Het is daar heerlijk cultuur snuiven!

Salt Lake International Airport
De luchthaven van Salt Lake City (SLC) ligt ten westen van de stad. Voor een paar dollar gaat er een bus van het vliegveld naar de binnenstad Salt Lake City. De stad is redelijk autovriendelijk en heeft ook een uitgebreid netwerk van bussen en een light rail. Kijk voor meer informatie over de vervoersmogelijkheden van en naar Salt Lake City Airport op Vliegveldinfo.nl.

Goedkoop naar Salt Lake City vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Salt Lake City? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Salt Lake City te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Salt Lake City? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Salt Lake City vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Salt Lake City deals. Tip: voor een last minute Salt Lake City vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Salt Lake City Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Salt Lake City  

Hoe lang is het vliegen naar Salt Lake City? Een directe vlucht Amsterdam Salt Lake City duurt een kleine 11 uur. Met tussenstop ben je minimaal zo’n 12 uur tot een veelvoud daarvan onderweg.

Nieuwste Error Fares

€ 608 ,-
Tokyo
€ 41 ,-
Malaga
€ 1,284 ,-
Curacao

Bijkomende kosten bij vluchten Salt Lake City

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
KLM
 € 10,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
American Airlines
 € 27,- -  € 30,-
United Airlines
- *
Delta Airlines
 € 25,- -  € 39,-
Lufthansa
 € 25,- -  € 39,-
Cheaptickets.be
 € 26,-
Air France
 € 10,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Salt Lake City aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Salt Lake City zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024