Vliegen naar Filipijnen

Goedkope vliegtickets Filipijnen boeken? De beste prijzen en tips voor vliegen naar Filipijnen!

Goedkope vliegtickets Filipijnen : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Manila
bestemming Manila

Rechtstreekse vlucht naar de Filipijnen? De hoofdstad is met een directe vlucht te bereiken vanaf Amsterdam. Reistijd is ruim 15 uur, door de technische tussenlanding die nodig is. De goedkoopste vluchten naar Manila vind je indien je het niet erg vindt om over te stappen, want dat kan enkele honderden euro's per ticket schelen.

Luchthavens in Filipijnen

Kaart Filipijnen

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Filipijnen

De Filipijnen is een grote eilandengroep in Zuidoost-Azië. De hoofdstad is Manila waar je rechtstreeks naartoe kunt vliegen vanaf Amsterdam. Wil je naar een andere bestemming op de Filipijnen vliegen? Ook dan zul je veelal via de hoofdstad reizen, omdat veel andere vliegvelden op één van de vele eilanden alleen binnenlandse verbindingen hebben. De totale vluchtduur bedraagt bij een dergelijke vlucht al snel meer dan 20 uur, terwijl Manila in ruim 15 uur te bereiken is. 

Rechtstreekse vlucht Filipijnen
Alleen naar de hoofdstad van de Filipijnen, Manila, gaan rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam. Reken wel op een technische tussenstop in Azië (voor het bijtanken van het toestel). Je hoeft alleen niet over te stappen naar een ander toestel! Je hebt een reistijd van minimaal zo'n 15 uur. Soms is het echter goedkoper om een vlucht te boeken incl. een overstap.

Wil je vliegen naar een andere luchthaven in de Filipijnen kijk dan ook eens een vlucht met een stopover in een andere stad in Azië. Ook is het vaak de moeite waard om een vertrek vanaf Dusseldorf of Brussel te overwegen. Soms tref je dan zelfs al tickets onder de 500,- retour (incl. 1 overstap).

Vakantie op de Filipijnen, van Boracay tot Palawan
Op de meer dan 7000 eilanden van de archipel vind je de mooiste stranden ter wereld aan een azuurblauwe zee. De Filipijnen herbergen prachtige koraalriffen en is een populaire bestemming voor duikvakanties. De mooiste stranden vind je bij het eiland Palawan, terwijl Cebu één van de mooiste steden is. 

De cultuur van de Filipino's heeft soms meer weg van de Spaanse cultuur dan van een Aziatische cultuur. De Filipijnen hebben in ieder geval een heel divers karakter. De hoofdstad Manila, maar ook Davao in het zuiden zijn echte megasteden. Het meer centraal gelegen Cebu is vaak een uitvalsbasis voor een vakantie aan het strand net als Palawan, dat een echt paradijs op aarde is.

Wil je het steeds populairdere Boracay bezoeken? Dan is het handig om eerst een vlucht naar Manila en daarvandaan opzoek te gaan naar een binnenlandse vlucht naar Caticlan of Kalibo. Caticlan is wat dichterbij (zo'n 1,5 uur naar de haven), maar Kalibo is doorgaans wat goedkoper. Ook Palawan bereik je het beste via Manila en vervolgens een vlucht naar Puerto Princesa op Palawan.

Stap je binnenkort in het vliegtuig naar de Filipijnen? Check dan eerst het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

Manila
De stad is gelegen op het eiland Luzon, aan de oostoever van de lange Baai van Manila. De stad telt ongeveer 1,9 miljoen inwoners. Het is de op een na grootste stad van de Filipijnen. Vanaf Nederland is Manila in ruim 15 uur te bereiken. De temperatuur is gemiddeld 27°C.    

Davao
De grootste stad van de Filipijnen is gelegen op het zuidelijke eiland Mindanao. In deze stad kan je de hoogste berg van de Filipijnen zien, maar liefst 2954m hoog. Het weer is het hele jaar door vrij constant en kent dus in feite geen echt regenseizoen. Vluchten naar Davao duren ongeveer 14 uur. 

Cebu
Deze stad wordt ook wel de koningin van het zuiden genoemd en is de oudste stad van de Filipijnen. Cebu heeft net al de rest van de Filipijnen een tropisch klimaat. Vluchten naar Cebu duren net als Davao ongeveer 14 uur. 


Handige informatie over de vliegvelden in Filipijnen vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Goedkoop naar Filipijnen vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Filipijnen? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Filipijnen te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Filipijnen? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Filipijnen vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Filipijnen kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Filipijnen vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Filipijnen boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Filipijnen in 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Filipijnen Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Filipijnen? 

Naar Manila of Cebu is de vluchtduur ongeveer 15 uur inclusief een korte tussenstop. De totale vliegtijd naar Davao of Palawan Filipijnen is ongeveer 20 uur vanwege een overstap.

Bijkomende kosten bij vluchten Filipijnen

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
KLM
 € 10,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Filipijnen aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Filipijnen zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024