Vliegen naar Vietnam

De beste deals voor tickets Vietnam? Check de Vietnam aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Goedkope vliegtickets Vietnam : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Hanoi
bestemming Hanoi

Vliegen naar Vietnam? De goedkoopste luchthaven om op te vliegen is doorgaans de hoofdstad Hanoi. Hiervandaan boek je makkelijk excursies naar het prachtige Ha-Long Bay en de bekende rijstvelden en bergdorpen van Sapa. Hanoi zelf mag je ook niet overslaan, het eten is er echt anders dan in het zuiden van het land.

Vliegtickets Vietnam : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Ho Chi Minh City
bestemming Ho Chi Minh City

Vliegtickets naar Vietnam boeken? In het zuiden ligt het populaire Ho Chi Minh City, bij velen nog bekend als Saigon, dat je zeker niet mag overslaan! Doorgaans is Ho Chi Minh tevens de goedkoopste stad in Vietnam om op de vliegen!
De stad is geweldig om te ontdekken, maar ook de omgeving is echt een trekpleister. Denk aan de Mekong Delta en de indrukwekkende Cu Chi Tunnels.

Vliegtickets Vietnam : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Da Nang
bestemming Da Nang

Naar Da Nang Vietnam vliegen? Er zijn helaas geen directe vluchten naar Vietnam, en Da Nang is hier geen uitzondering op. Het is tevens bijna altijd goedkoper om naar een andere stad in Vietnam te vliegen, zoals de hoofdstad Hanoi of de grootste plaats Ho Chi Minh City, om vervolgens verder te  reizen naar deze prachtige kustplaats. Wil je toch een vliegreis Da Nang boeken? Bekijk vooral de vluchtroute Amsterdam Da Nang airport, deze scheelt in de regel tenminste €100,- p.p vergeleken met Düsseldorf en Brussel.

Luchthavens in Vietnam

Kaart Vietnam

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Vietnam

Goedkoop naar Vietnam vliegen? De goedkoopste tickets Vietnam zijn in de regel naar de grootste stad Ho Chi Minh City. Echter, ook naar de hoofdstad van Vietnam Hanoi en tevens Da Nang zijn zeer goed voor scherpe prijzen te boeken in het laagseizoen. Om de goedkoopste vluchten te bemachtigen moet jij je bewust zijn van de grote verschillen in de tarieven tussen de verschillende vertrekluchthavens op de diverse reisdata. Zo zijn de vluchtroutes Brussel Vietnam en vooral Schiphol, Amsterdam Vietnam het voordeligst. Kan je nu toch geen betaalbaar ticket Vietnam vinden? Schrijf je dan in voor een Vietnam Flight-Alert en wacht de goedkoopste vluchten rustig af!

Vietnam vluchten

Vietnam heeft drie internationale vliegvelden, eentje bij de hoofdstad Hanoi genaamd Noi Bai, luchthaven Da Nang voor de stad Da Nang en Tan Son Nhat voor Ho Chi Minhstad (onder velen nog steeds bekend als Saigon). Er gaan helaas geen directe vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar Vietnam, u zult dus tenminste één overstap moeten maken om uw reis naar Vietnam af te ronden. Deze overstap zal veelal plaatsvinden in Bangkok, Kuala Lumpur, Moskou, China of Parijs. De vluchtduur is afhankelijk van je overstaptijd en bedraagt al snel zo'n 15 uur.

Hoe kan je het beste goedkope Vietnam vluchten boeken?
Een goedkope vliegreis Vietnam boeken is voor het overgrote gedeelte afhankelijk van de mate waarin je flexibel bent. De prijs van een vlucht naar Vietnam is afhankelijk van vraag en aanbod naar die specifieke vlucht, in de kerst of zomervakantie naar Vietnam reizen is veel duurder, omdat er flink meer mensen dezelfde vlucht willen boeken. Door de diverse vertrek en terugkeer data met elkaar te vergelijken verhoog je zeer de kans om een betaalbaar retour Vietnam te vinden. Een andere methode is het daarbij ook nog eens meerdere vertrekluchthavens mee te nemen. Al mag het niet altijd voor de hand liggen om vliegtickets Brussel of Düsseldorf Vietnam te vergelijken met een reis naar Vietnam vanaf Amsterdam, het kan toch vaak een goede optie zijn. Niet alleen omdat tickets Vietnam vanaf de Belgische of Duits luchthavens regelmatig voordeliger zijn, ook de vluchtduur en de overstaptijd kunnen veel korter zijn. Stel dat je 2 uur onderweg bent naar Düsseldorf, maar vervolgens 4 uur minder hoeft over te stappen, mooi meegenomen toch? Door het combineren van deze methodes kan je doorgaans al veel meer kans maken op die betaalbare tickets.

Goedkope rondreis Vietnam?
Extra tip: bekijk ook zeker de vluchten vanaf Brussel voor de goedkoopste tarieven en boek de tickets voor het Vietnamese hoogseizoen ruim op tijd (doorgaans is zo'n 3 maanden van tevoren een goed moment). De afstanden in Vietnam zijn groot, maar binnenlandse vluchten zijn erg gemakkelijk ter plaatse te regelen en niet duur! Zo kun je bijvoorbeeld ter plaatse kiezen uit Vietnam Airlines, AirAsia of bijvoorbeeld JetAir. 

Ontdek magisch Vietnam tijdens een rondreis of bijzondere vakantie
Vietnam wordt door vele gezien als één van de meest indrukwekkende reis bestemmingen door de mix tussen de natuur, historie en de moderniteit. Vietnam heeft in nevel gehulde bergen, oneindige rijstvelden en schilderachtige steden waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben, Hanoi en Ho Chi Minhstad zijn daarentegen echte wereldsteden. Zeker in het midden en zuiden van het land bevinden zich prachtige stranden en schilderachtige dorpjes die behoren tot werelderfgoed. Zeker de badplaats Hoi An heeft iets magisch en spiritueels, maar ook het keizerlijke Hue moet je gezien hebben.

Het klimaat in Vietnam
Het klimaat wordt verdeeld tussen een tropisch savanneklimaat, moessonklimaat en in het noorden een warm China-klimaat. De hoeveelheid neerslag kan oplopen tot vierhonderd millimeter. In het zuiden kan je overdag rekenen op een temperatuur tussen de 30 en 36 graden en in de nacht bijna nooit onder de 20 graden.

Visum Vietnam
Voor een reis naar Vietnam heb je een Visum nodig. Er zijn meerdere opties voor het aanvragen van een visum. Dit kan bij de Vietnamese ambassade in Den Haag of online voor een Visa On Arrival. Deze krijg je dan bij aankomst op een van de Internationale luchthavens (Hanoi, Ho Chi Minh stad en Danang) van Vietnam.

Vietnam is een Aziatisch land in Zuidoost-Azie gelegen op het Indochina schiereiland. Vietnam ligt aan de Golf van Tonkin en heeft ongeveer 90 miljoen inwoners. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi, echter de grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minhstad vernoemd naar de leider van Vietnam tijdens de onafhankelijkheid revolutie van Vietnam. Ho Chi Minhstad wordt veelal nog Saigon genoemd. Er gaan geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Vietnam.

Goedkoop naar Vietnam vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Vietnam? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Vietnam te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Vietnam? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Vietnam vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Vietnam deals. Tip: voor een last minute Vietnam vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Vietnam Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Vietnam 

Hoe lang is het vliegen naar Vietnam? De vluchtduur vanaf Amsterdam naar Vietnam bedraagt minimaal 13 uur door het , helaas, ontbreken van rechtstreekse vluchten naar de steden Hanoi en Ho Chi Minh stad. Vluchten naar Vietnam zijn ondanks het gebrek aan een directe vlucht toch nog verschillend in reisduur. Zo dien je voor een reis naar de kleinere plaatsen zoals Hué of Nha Trang meerdere overstappen te maken om de eindbestemming te bereiken. Naar Vietnam vliegen vanuit Brussel en Düsseldorf duurt ongeveer even lang. Echter, vanaf Frankfürt am Mein zijn wel directe vluchten te boeken naar het Zuidoost Aziatische land.

Bijkomende kosten bij vluchten Vietnam

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
KLM
 € 10,-
China Southern Airlines
 € 25,- -  € 39,-
Singapore Airlines
 € 27,- -  € 30,-
Qatar Airways
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Vietnam aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Vietnam zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024