Vliegen naar Iran

De beste deals voor tickets Iran? Check de Iran aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Goedkope vliegtickets Iran : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Teheran
bestemming Teheran

Teheran is het culturele, politieke en economische centrum van het land in het Midden-Oosten. Er zijn gelukkig directe vluchten Amsterdam Teheran, waardoor je in 5 uur en 30 minuten in de hoofdstad van Iran bent.

Vliegtickets Iran : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar Mashad
bestemming Mashad

Vanaf Amsterdam gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Mashad International Airport. Tip: vlieg via Istanbul in 10 a 12 uur naar Mashad.

Luchthavens in Iran

Kaart Iran

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Iran

Iran is voor de meeste Nederlanders een ver van ze bed show, ver van onze cultuur verwijderd en veelal in de media naar voren komend als een land waar je vooral niet heen moet. Echter het tegendeel is waar. Iran heeft een prachtig natuurlijk landschap en vele parels op het gebied van cultuur en historie. Teheran is de hoofdstad van de islamitische Republiek Iran met ruim 10 miljoen inwoners en Perzisch is de voertaal in dit zuid westelijke Aziatische land.

Goedkope ticket naar Iran
Je kunt kiezen voor een vlucht Amsterdam Teheran met Iran air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Iran. Maar er is gelukkig nog veel meer keuze op deze route. Qatar Airways heeft bijvoorbeeld ook regelmatig mooie aanbiedingen. Het goedkoopste ticket naar Iran is overigens meestal met Ukraine International Airlines. Deze vluchten hebben wel een stop vanaf Schiphol.

Historie van Iran
Iran heeft in de afgelopen decennia veel economische groei gekend door voornamelijk de export van olie en gas, hierdoor is het land op vele punten in positief opzicht ontwikkeld. De voormalige regio waaronder Iran valt wordt gezien als de bakermat van civilisatie. In Mesopotamië of de Vruchtbare Sikkel zoals het ook wel genoemd wordt sinds ongeveer 6000 jaar geleden voor het eerst een landbouw samenleving opgezet. Zo bevindt er in de Noordoostelijke stad Mashad een zeer belangrijk en imposant bouwwerk. De Schrijn van Imam Reza is een bedevaartsoord waar vele pelgrims op af komen, een plek om de binnen de islamitische cultuur heilige imam Reza te eren. 

Vakantie Iran
Door het land heen bevinden zich op dit moment 15 monumenten op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst afstammend uit periodes van de Iraanse oudheid tot na de inval van de Arabieren. Dat Iran niet alleen conservatief is blijkt ook wel uit bijvoorbeeld het Teheran Museum van Hedendaagse Kunst met wereldbefaamde artiesten zoals Pablo Picasso, Vincent van Gogh en Andy Warhol. 

Reisadvies Iran
Hoe veilig is het nu om te reizen naar Iran? Lees het actuele reisadvies van de Rijksoverheid voor je jouw vliegreis boekt.


Handige informatie over de vliegvelden in Iran vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Goedkoop naar Iran vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Iran? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Iran te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Iran? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Iran vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Iran deals. Tip: voor een last minute Iran vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Iran Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Iran 

Hoe lang is het vliegen naar Iran? De vluchtduur bedraagt ongeveer 5 uur en 30 minuten met een rechtstreekse vlucht.

Bijkomende kosten bij vluchten Iran

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
KLM
 € 10,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Iran aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Iran zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024