Vliegen naar Guadalajara

Guadalajara is de hoofdstad van Jalisco, één van de 31 staten van het prachtige Mexico. Na Mexico-City is Guadalajara de grootste stad van Mexico, echter met een...   

> lees meer
Tix

aanbevolen v.a. € 1,041,-

KLM

aanbevolen v.a. € 962,-

Bekijk de bijkomende kosten en boekingskosten van de bovenstaande reisorganisaties

Vergelijk goedkope vliegtickets Guadalajara voor jouw vertrekdatum:

BETA *

De goedkoopste reisdata voor tickets Guadalajara

In de afgelopen 24 uur vonden wij de goedkoopste tickets op de volgende data:

* Deze tool is in testfase: hierdoor kunnen er nog prijsafwijkingen zijn.

Luchthavens nabij Guadalajara

Kaart Guadalajara

Lees meer over Guadalajara

... aangenamer klimaat. Er is minder verkeersdrukte en wat ook erg belangrijk is, schonere lucht. Deze stad heeft prachtige parken zoals Parqew Morelos en Jardin del Santuario. Onder andere door de schoonheid en de rust die deze parken uitstralen, heb je niet het gevoel dat je in een hele grote stad bent, terwijl alle denkbare voorzieningen hier aanwezig zijn.

Guadalajara Mexico
Gelegen op 1524 meter is een stad rijk aan folklore, cultuur en geweldige bezienswaardigheden. Deze stad doet met al haar pleinen en patio’s een beetje Spaans aan met ook een vleugje Frans. Zij was ten tijde van de korte Franse bezetting van Mexico, de Franse hoofdstad. Een deel van de bevolking vertoont nog steeds Franse gelaatstrekken, zodat je ze makkelijk kunt verwarren met toeristen. .

Bezienswaardigheden
Er is veel te veel te doen en te zien in Guadalajara om even snel op te sommen, maar de mogelijkheden zijn talrijk. Denk maar eens aan al die prachtige koloniale arcades, de zogenaamde ‘portales’, die veel oude pleinen en parken omgeven en waar vele gezellige terrasjes te vinden zijn! Of de Catedral Metropolitana uit 1618 met de twee prachtige blauw-gele torens.Leuk om te weten: Het historisch centrum van Guadalajara staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Alles in huis dus voor een heerlijke vakantie.

De Catedral Metropolitana
Dit indrukwekkende bouwwerk met haar twee identieke en kleurrijke Byzantijnse torens die wel 61 meter hoog zijn, is een echte blikvanger. De kathedraal is een bezoek meer dan waard. Zo zijn er behalve de verschillende stijlen zoals barok, neoklassiek en neogotisch, ook nog 11 verschillende altaren te zien.

De Catedral is het centrum van een groot voetgangersgebied, met pittoreske straatjes. Het is een genot om hier te lopen. Je krijgt dan snel een goed beeld van de stad. Guadalajara is met haar 1.600.000 inwoners een echte Mexicaanse stad, waar je alle Mexicaanse tradities vindt, zoals Tequila, Sombrero’s en echte ‘charros’ met grote snorren.

Rond de kathedraal liggen vier grote pleinen.

  • Plaza de los Laureles (Plein van de Laurierbomen). Aan dit plein grenzen tweel historische bezienswaardigheden. Ten eerste een fontein die staat voor de stichting van de stad en ten tweede, het stadhuis: Predidencia Municipal.
  • Tussen de kathedraal en Palacio de Gobierno ligt Plaza de Armas, met een opvallend rijkversierd gietijzeren Victoriaans muziekpaviljoen.
  • Retonda de los Hombres Ilustres, een bijzonder mooi en verzorgd plantsoen waar levensgrote bronzen beelden op staan en praalgraven van beroemde zonen en ook een enkele dochter van Mexico te vinden zijn.
  • Achter de kathedraal ligt Plaza de La Liberacion waar mooie fonteinen uit koloniale tijden te zien zijn en ook een groot standbeeld van de initiator van de onafhankelijkheidsstrijd van Mexico: Pater Hidalgo.

Palacio de Gobierno
Dit gebouw werd oorspronkelijk gebruikt als
regeringskantoor. Het werd gebouwd tussen 1643 en 1774 en is getuige geweest van meerdere historische gebeurtenissen. Het heeft in 1861 gediend als een schuilplaats voor de toenmalige Mexicaanse president Benito Juarez, tijdens diens strijd tegen Franse troepen. In het trapportaal is nog een muurschildering te zien, gemaakt door Orozco, die de strijd voor Mexicaanse onafhankelijkheid voorstelt. Orozco is trouwens ook één van de ‘zonen van Mexico’ die herdacht wordt op de Retonda de los Hombres Ilustres.

Hospice de las Cabanas
In (de nabije omgeving van) Guadalajara vind je vele bezienswaardigheden die een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hebben veroverd, waaronder het Hospicio Cabanas. Nog een heel bijzonder gebouw. In 1805 werd dit gebouwd om als weeshuis te dienen. Dit weeshuis heeft meer dan 20 patio’s die voor een deel met elkaar verbonden zijn door betegelde gangen. Momenteel fungeert dit gebouw als cultureel centrum. Je vindt hier een theater, een museum met onder andere fresco’s, schetsen en schilderijen van hedendaagse Mexicaanse kunstenaars en een bioscoop. In de hoofdkapel van Hospice de las Cabanas is ook de beroemde plafondschildering van de Mexicaanse muurschilder Orozco “Mens in Vlammen” te zien.

Het bovenstaande is slechts een greep uit de culturele schatten van deze prachtige stad. Ook belangrijk om te vermelden is dat de natuur hier werkelijk bijzonder is.

De beste reistijd voor Guadalajara
Door de hoogte waarop de stad gelegen is, heb je niet te maken met extreme hitte, maar met een aangename temperatuur. Mede hierdoor is een bezoek aan de prachtige uitgestrekte natuurparken of de indrukwekkende dierentuin een plezier voor iedereen.

Mei is de warmste maand van Guadalajara, het is er dan zo'n 31 graden Celsius. Daarna volgt de regentijd, die van juni t/m september duurt. November, maart en april zijn de beste maanden om te reizen, er valt dan het minste regen en de temperatuur ligt overdag rond de 25 graden, perfect om rond te reizen door de stad en streek zonder last te hebben van de echte hitte!Een ding vind je zeker in Guadalajara en dat is de Mexicaanse cultuur. Dans, rodeo en natuurlijk niet te vergeten tequila. De Mexicaanse keuken is niet voor iedereen weg gelegd, maar als je er van houdt zal je het hier zeker naar je zin hebben!

Zijn er directe vluchten Guadalajara Mexico?
Guadalajara heeft een internationale luchthaven, waarvandaan vluchten naar vele Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse steden gaan. Vanaf Amsterdam Schiphol gaan er helaas geen rechtstreekse vluchten naar Guadalajara, u zult waarschijnlijk op Mexico City of in de Verenigde Staten moeten overstappen.

Conclusie: Guadalajara is een prachtige stad in een geweldig land met een heerlijk klimaat! Zeker het bezoeken waard.


Kijk voor meer informatie over de vervoersmogelijkheden van en naar Guadalajara Airport op Vliegveldinfo.nl.

Goedkoop naar Guadalajara vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Guadalajara? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Guadalajara te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Guadalajara? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Guadalajara vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Guadalajara deals. Tip: voor een last minute Guadalajara vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Guadalajara Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Guadalajara  

Hoe lang is het vliegen naar Guadalajara? De vluchtduur Amsterdam Guadalajara is op de meeste vluchten tussen de 15 en 16 uur.

Nieuwste Error Fares

€ 60 ,-
Napels
€ 772 ,-
Griekenland
€ 47 ,-
Polen

Bijkomende kosten bij vluchten Guadalajara

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
American Airlines
 € 27,- -  € 30,-
KLM
 € 10,-
United Airlines
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Guadalajara aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Guadalajara zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024