Vliegen naar Kazachstan

De beste deals voor tickets Kazachstan? Check de Kazachstan aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Luchthavens in Kazachstan

Kaart Kazachstan

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Kazachstan

Kazachstan is een nog onontdekt paradijs in Centraal Azië. Je vindt er hooggebergte, savanne, rivieren en meren. Een afwisselender landschap kan haast niet. De zomers in Kazachstan zijn warm, met temperaturen rond de 30 graden Celsius. De winters zijn echter behoorlijk koud, -12 is niet vreemd in dit Siberische landschap. Een absolute must is het bezoeken van een sauna complex in Kazachstan, vaak uitgerust met bars, pooltafels en zelfs karaoke!

Hotels Kazachstan
Op zoek naar een hotel? In de grotere steden vind je er genoeg, van zeer luxe tot juist klein en knus. Maar vergeet vooral het alternatief voor een hotel niet: de yurt. Deze grote tent die typisch iets uit Kazachstan is, is voorzien van alle gemakken en werd vroeger gebruikt door nomaden. Altijd leuk voor een nachtje natuurlijk!

Vliegtickets Kazachstan

Astana, de hoofdstad van Kazachstan, heeft een internationale luchthaven. Er wordt op vele bestemmingen over de hele wereld gevlogen, maar niet rechtstreeks naar Amsterdam. Rechtstreekse vluchten naar Kazachstan zijn er overigens wel! Dit is echter niet naar de hoofdstad, maar wel naar de grootste stad van het land Almaty, ook wel bekend als voormalige hoofdstad Alma-Ata. 


Handige informatie over de vliegvelden in Kazachstan vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Hoofdstad van Kazachstan: Astana
Astana is de hoofdstad van Kazachstan, de stad telt ruim 850.000 inwoners. De inwoners worden verdeeld tussen Kazachen en Russen. De stad is helemaal vernieuwd en ontworpen door een Japanse architect, evenals het Astana International Airport. Vanuit de hoofdstad van Kazachstan zijn de belangrijkste steden te bereiken en zelfs anders landen. Omdat de stad zo nieuw is, wordt de hele stad gezien als een bezienswaardigheid. De moderne regeringswijk, de oevers van de Isjim, de piramide van vrede en nog veel meer attracties zijn binnen handbereik van het centrum. De wereldtentoonstelling - ook wel bekend als De Expo - wordt dit jaar (2017) gehouden in Astana. Het onderwerp is dit jaar Toekomstige Energie. De expo loopt van 10 juni t/m 10 september 2017.   

Visum Kazachstan
Bij vluchten naar Kazachstan geldt een visumplicht als je langer dan 15 dagen het land bezoekt. Voor vakanties moet je een toeristenvisum aanvragen en voor een zakenreis een zakelijk visum. Wil je korter dan 15 dagen verblijven, heb je geen visum meer nodig. Deze regel is in juli 2014 voor burgers van landen die investeren in Kazachstan toegepast. Wanneer je wel een visum nodig hebt, is het alleen mogelijk om in periode dat het visum geldig is te reizen. Let dus goed op de verloopdatum van je visum, dit voorkomt problemen.  

Kazachstan klimaat
Het weer in Kazachstan kent veel variaties, het zuidelijke gedeelte wordt omschreven als een koud woestijnklimaat dat verandert in een subtropisch klimaat. In de winter kan de tempratuur dalen tot bijna -22 graden en in de nacht tot wel -30 graden. Deze tempraturen zijn niet prettig als je er niet aan gewend bent. Deze temperaturen komen voornamelijk voor in het noordelijke deel van Kazachstan, in het zuiden heb je is de kans aanzienlijk kleiner en heb je nog kan dat de thermometer zo af en toe boven het vriespunt uitkomt. Het afwisselde klimaat toont zich in de zomers, de temperaturen kunnen stijgen tot de 30 graden.  

Goedkoop naar Kazachstan vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Kazachstan? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Kazachstan te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Kazachstan? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Kazachstan vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Kazachstan deals. Tip: voor een last minute Kazachstan vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Kazachstan Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Kazachstan 

Hoe lang is het vliegen naar Kazachstan? De vluchtduur is bij een rechtstreekse vlucht 6,5 uur. Bij een een vlucht met overstap kan je al snel een uur of 4 er bij optellen.

Bijkomende kosten bij vluchten Kazachstan

Aanbieder
Reserveringskosten

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Kazachstan aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Kazachstan zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024