Vliegen naar Bosnie en Herzegovina

De beste deals voor tickets Bosnie en Herzegovina? Check de Bosnie en Herzegovina aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Goedkope vliegtickets Bosnie en Herzegovina : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Sarajevo
bestemming Sarajevo

De hoofdstad van Bosnië Herzegovina is tegenwoordig gemakkelijk bereikbaar. Vaak met 1 tussenstop vanaf Amsterdam met een vluchtduur van maar 3,5 uur.

Last minute vliegtickets Bosnie en Herzegovina

Luchthavens in Bosnie en Herzegovina

Kaart Bosnie en Herzegovina

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Bosnie en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is in 1992 ontstaan na het uiteenvallen van het voormalig Joegoslavië. Bosnië is een bergachtig landschap bezaait met locaties die een geweldig uitzicht opleveren.

Vliegvelden Bosnië Herzegovina
Er zijn meerdere vliegvelden in Bosnië en Herzegovina, maar het vliegveld van de hoofdstad Sarajevo is het grootste en ook het meest centraal gelegen. 

Een andere luchthaven waarheen je kunt vliegen vanaf Schiphol is Banja Luka (je hebt dan wel een verplichte tussenstop). En je kunt vliegtickets Eindhoven Tuzla boeken, een stad in het noordoosten van Bosnie.

Het vergelijken van luchthavens als vertrekplaats zoals Frankfurt, Keulen, Düsseldorf of Brussel is ook zeker de moeite waard! Vanaf deze locaties heb je ook een grotere kans dat je rechtstreekse vluchten naar Sarajevo vindt (het is soms afhankelijk van het seizoen). 

Handige informatie over de vliegvelden in Bosnië en Herzegovina vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Vluchten naar de hoofdstad Bosnië-Herzegovina, Sarajevo:
Sarajevo is de hoofdstad en ook de grootste stad van Bosnië en Herzegovina. Sarajevo staat bekent als een rustige stad met fantastische maaltijden waar je niet veel voor betaalt. Je zal de hoofdstad nooit met lege handen verlaten. Het is de ideale stad voor een stedentrip in Bosnië en Herzegovina. 
De kortste totale vluchtduur vanaf Amsterdam heb je doorgaans indien je reist via München of Wenen. De totale reistijd bedraagt dan ongeveer 4 uur, inclusief de overstap. 

Geschiedenis en cultuur
Bosnië en Herzegovina hebben natuurlijk een zeer recente oorlogsgeschiedenis die nog goed zichtbaar en voelbaar is. Een bezoekje aan Bosnië en Herzegovina kan ook eigenlijk niet zonder een dagje naar het Historisch museum van Bosnië Herzegovina. In dit museum vind je de met bloed besmeurde historie van het gehavende land. Er zijn echter vele plekken, activiteiten en bezienswaardigheden in Bosnië en Herzegovina die jouw tijd meer dan waard zijn. Zo kan men rond Sarajevo skiën, is het geweldig raften in het westen van het land en is bergbeklimmen een serieuze bezigheid in het oosten.

Daarnaast is een bezoek aan de prachtige steden Sarajevo en Mostar zeker de moeite waard, want de oorlog heeft zeker niet alles van weggevaagd. In deze steden vind je nog prachtige moskeeën, oude bruggen en bijzondere architectonische gebouwen die een bezichtiging waard zijn. Een van deze pareltjes in de stad Mostar is de historische brug, met een weinig creatieve naam, de oude brug. Deze prachtige boogbrug werd tijdens de oorlog zwaar beschadigd, maar is inmiddels bijna direct nadat het mogelijk was volledig gerestaureerd.

Het klimaat in Bosnië en Herzegovina is een gematigd mediterraan klimaat. Dit leidt tot aangename temperaturen met weinig extreme uitschieters. Zo ligt het van mei tot en met september overdag temperaturen rond 20 tot 26 graden Celsius met. In de winter liggen de temperaturen om en nabij het vriespunt met niet al te veel neerslag.

Goedkoop naar Bosnie en Herzegovina vliegen? 3 Tips:

  • Goedkope tickets Bosnie en Herzegovina? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om het goedkoopste vlucht Bosnie en Herzegovina te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Bosnie en Herzegovina? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Bosnie en Herzegovina vliegticket aanbiedingen!
  • Ontdek onze goedkope lastminute vliegtickets Bosnie en Herzegovina deals. Tip: voor een last minute Bosnie en Herzegovina vlucht in een vakantie moet je vaak vroeg boeken!

De beste Bosnie en Herzegovina Deals als 1e ontvangen?


Hoelang is het vliegen naar Bosnie Herzegovina? 

Wat is de gemiddelde vliegtijd naar Bosnie? Vanaf Amsterdam gaan er geen rechtstreekse vluchten naar het adembenemende Bosnie Herzegovina. Eindhoven heeft wel directe vluchten en daarom kan het soms tijd en geld schelen om via deze luchthavens te vliegen. Normaal gesproken kun je uitgaan van een vluchtduur van circa twee uur.

Bijkomende kosten bij vluchten Bosnie en Herzegovina

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
KLM
 € 10,-
Lufthansa
 € 25,- -  € 39,-
Swiss International Air Lines
 € 25,- -  € 39,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Bosnie en Herzegovina aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Bosnie en Herzegovina zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024