los-angeles.jpg

Vliegvelden Los Angeles: 4 airports om uit te kiezen

Welke luchthaven in Los Angeles is de beste keuze voor jou?

Gepubliceerd op 30 september 2020

Los Angeles is een van de best per vliegtuig bereikbare steden in de Verenigde Staten. Er zijn maar liefst namelijk maar liefst 4 vliegvelden in Los Angeles en directe omgeving. Op welke luchthaven in Los Angeles kan jij het beste vliegen? Wij zochten het voor je uit.

 

Mocht je primair willen weten naar welke luchthaven bij Los Angeles je het goedkoopste kunt vliegen dan kunnen we kort zijn: uit ons vliegtickets Los Angeles vergelijk blijkt dat de voordeligste aanbiedingen 9 van de 10 keer naar Los Angeles International Airport (LAX) zijn. 

Ben je ook benieuwd naar de ligging van vliegvelden t.o.v. attracties er de meeste en snelste verbindingen? Lees dan hieronder verder! 

 

Het populairste vliegveld: Los Angeles Airport

In het zuidwesten van de stad vind je de airport LAX, de luchthaven van Los Angeles. Het vliegveld ligt ten zuiden van Hollywood en Beverly Hills, twee zeer populaire toeristische trekpleisters. Op basis van passagiersaantallen in LAX de op een na grootste vliegveld van de VS.


Vanaf Amsterdam naar Los Angeles Airport vliegen kan desgewenst als een non-stop vlucht en daarbij vlieg je ook regelmatig met KLM! Er zijn nog een aantal vliegmaatschappijen die direct naar Los Angeles vliegen zoals bijvoorbeeld Delta en Virgin Atlantic Airways. Ga om de aanbiedingen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen te zien naar dit overzicht: vliegen naar Los Angeles  

  

Vanaf Brussel en Düsseldorf

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vanaf Brussel naar Los Angeles te vliegen. Houd er dan wel rekening mee dat die vluchten meestal niet direct zijn. Brussel vliegt regelmatig met KLM en vaak maak je dan een overstap op Schiphol, waardoor het soms sneller en goedkoper is om direct via Amsterdam te vliegen. 

Ook vanaf Düsseldorf komt een directe vlucht bijna niet voor. Net als bij Brussel maak je regelmatig een tussenstop in Amsterdam en is het dus wederom te overwegen om direct via Amsterdam te vliegen.

 

Andere luchthavens bij Los Angeles 

De meeste mensen zullen ervoor kiezen om op LAX Airport te vliegen. De een vliegt naar Los Angeles als startpunt van een rondreis door Californie en een ander vliegt naar de stad voor een stedentrip. Ga je voor de eerste optie, dan is het aan te raden om op LAX te vliegen. Dit is meestal de goedkoopste en snelste keuze. Vanuit hier reis je naar de volgende bestemmingen.

De tweede optie ligt net iets anders. Ben je bijvoorbeeld van plan naar een bepaalde bestemming te gaan en hier in de buurt te blijven dan is de ene airport net iets beter dan de ander. Naast LAX zijn er nog een aantal vliegvelden rondom Los Angeles die je kunt overwegen: Burbank, Long Beach en Santa Ana. 

 

Noordelijk van Los Angeles: luchthaven Burbank Airport

Het vliegveld van Burbank, Bob Hope Airport, ligt boven L.A. Het vliegveld ligt vooral in de buurt van Hollywood en Universal Studios. Als je graag hiernaartoe wilt vliegen dan is het belangrijk rekening te houden met de reistijd. Je vliegt namelijk vrijwel nooit met een directe vlucht naar Burbank. Vaak maak je twee keer een stop en ben je minimaal langer dan 15 uur onderweg. Soms loopt deze reistijd op tot 54 uur. De prijzen van deze vlucht ligt ook een stuk hoger dan naar Los Angeles Airport.

 

Zuidelijk van Los Angeles: Santa Ana John Wayne Airport

Santa Ana ligt een behoorlijk stuk verder dan Burbank. Het ligt onder L.A. en dichtbij Disneyland. Het vliegveld is iets makkelijker te bereiken dan Burbank. Hoewel een directe vlucht ook hier bijna niet voorkomt heb je wel geregeld een vlucht met een enkele tussenstop en een kortere vluchtduur. Tevens ligt de prijs een stuk lager dan tickets naar Burbank. Toch is het altijd slim om tickets naar Santa Ana te vergelijken met die naar Los Angeles.

 

Long Beach Airport

Long Beach Airport is een stuk moeilijker te bereiken dan voorgaande vliegvelden. Er gaan niet veel vluchten naar de bestemming. Delta, Amerikaanse vliegtuigmaatschappij, vliegt wel naar deze bestemming maar maakt meestal twee keer een tussenstop of overstap. Ook zijn de prijzen een stuk hoger dan bijvoorbeeld naar Los Angeles of Santa Ana.

 

Hieronder een overzicht van de bekendste bestemmingen in L.A. met de dichtstbijzijnde luchthaven in vergelijking met de luchthaven LAX. Let op: de tijden zijn gebaseerd op het rijden met auto.

 

Beverly Hills

LAX - Beverly Hills =  21 km / +/- 18 min

Burbank – Beverly Hills =  20 km / +/- 26 min

 

Venice Beach

LAX - Venice Beach =  10 km / +/- 16 min

Long Beach – Venice Beach = 45 km / +/- 28 min

 

Hollywood

Los Angeles - Hollywood =  20 km /  +/- 29 min

Burbank - Hollywood = 12 km / +/- 17 min

 

Universal Studios Hollywood

LAX - Universal Studios Hollywood = 41 km / +/- 31 min

Burbank - Universal Studios Hollywood =  8 km / +/- 11 min

 

Disneyland Park

LAX - Disneyland Park = 60 km / +/- 41 min

Santa Ana John Wayne - Disneyland Park = 21 km / +/- 18 min

Long Beach Airport - Disneyland Park = 35 km / +/- 24 min 

 

 

Welke vliegveld bij Los Angeles is nu het beste voor jou?

Over het algemeen zullen de meeste mensen op LAX vliegen. Dit is de snelste en vaak de goedkoopste optie. Soms liggen de bestemmingen dichterbij andere luchthavens maar in Los Angeles zul je hoogstwaarschijnlijk niet op één en dezelfde plek blijven. De grootste toeristische trekpleisters liggen vanuit Los Angeles Airport op nog geen uur rijden. Het ligt er natuurlijk ook aan op welke plek je verblijft. De grootste afstand tussen de luchthavens is van Burbank naar Santa Ana met een reistijd van 45 minuten. Verblijf je een week in Burbank is het beter om op Burbank te vliegen dan bijvoorbeeld Santa Ana.

 

Meer airport tips

Hopelijk vond je dit artikel interessant en wellicht ben je benieuwd naar de luchthavens van andere bestemmingen. Maar we hebben ook een overzicht voor je klaar staan over vliegvelden bij New York en luchthavens bij Londen.

 

Goedkope vliegtickets

Wil je vanaf nu voor altijd op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen voor Los Angeles? Schrijf je dan in voor onze Flight Alert Service.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen