Vliegen naar Ethiopie

Goedkope vliegtickets naar Ethiopie? Ontdek hier de beste deals voor vliegen naar Ethiopie!

Goedkope vliegtickets Ethiopie : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Addis Ababa
bestemming Addis Ababa

Addis Abeba is de hoofdstad van het noordoost Afrikaanse land Ethiopie.  Addis Abeba is tevens de hoofdstad van de Afrikaanse Unie, en wordt door vele ook tot "hoofdstad" van Afrika genoemd door de rijke culturele bijdrage aan Afrika.

Last minute vliegtickets Ethiopie

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Ethiopie

Als je gaat reizen door Ethiopië zal je een ding zeker bij blijven: de kleurrijke bevolking met haar bijzondere cultuur. Daarnaast ontdek je het prachtige landschap van Ethiopië: tafelbergen, savannes, canyons en steile rotsen. Ethiopië is een land in het oosten van Afrika, net ten noorden van de evenaar.

Ethiopië ligt in in de regio genaamd de Hoorn van Afrika, dezelfde regio waar men de oudste resten van de Homo Sapiens heeft gevonden, mede hierdoor wordt het de kribbe van de mens genoemd. 

Reizen naar Ethiopië?
Het grootste vliegveld van Ethiopië ligt in Addis Ababa, de hoofdstad van Ethiopië. Het is één van de grootste luchthavens van heel Afrika. Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Bole International Airport, zoals het vliegveld van Addis Abeba formeel heet. Het kan nog altijd onrustig zijn in Ethiopië. Ga je op reis naar dit prachtige land? Hou dan altijd goed de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten, zeker vlak voor je vertrek.

Vakantie Ethiopië? Addis Ababa is the place to be!
Addis Ababa telt ruim 3 miljoen inwoners. Het is geen grote toeristische stad, maar heeft wegens zijn culturele verleden wel een aantal mooie bezienswaardigheden. Het is de plek in Afrika waar grote bedrijven, ambassades en internationale instituten zich ophouden, zoals het hoofdkwartier van de African Union en de UN Economic Commission for Africa. Addis Ababa wordt daarom ook wel omschreven als diplomaten stad.

Verbinding naar het centrum van de hoofdstad
Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Addis Ababa en er vertrekken ook geen lijnbussen. Wel kun je een blauwe minibus aanhouden aan de hoofdweg van het vliegveld, die rijden regelmatig. Een ritje naar het centrum duurt een half uur (8 kilometer). Bij de aankomsthal staan ook veel taxi’s, maar zorg ervoor dat je van te voren een prijsafspraak maakt.


Het klimaat in Ethiopië
Het klimaat van Ethiopië wordt gekenmerkt door grote verschillen per streek. In de lagere gedeeltes is het tropisch warm met een jaargemiddelde van 30 graden Celsius. In de hoger gelegen gebieden is het iets koeler, zo'n 25 graden Celsius. 


Handige informatie over de vliegvelden in Ethiopië vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Goedkoop naar Ethiopie vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Ethiopie? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Ethiopie te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Ethiopie? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Ethiopie vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Ethiopie kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Ethiopie vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Ethiopie boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Ethiopie in 2023 / 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Ethiopie Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Ethiopie 

Hoe lang is het vliegen naar Ethiopie? De vluchtduur is circa 10 uur. Bij een vliegreis naar Ethiopie met overstap kan je al snel een uur of 2 a 3 optellen.

Bijkomende kosten bij vluchten Ethiopie

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
KLM
 € 10,-
Turkish Airlines
 € 27,- -  € 30,-
Egyptair
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Ethiopie aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Veel luchtvaartmaatschappijen berekenen toeslagen voor bagage, zitplaatsreservering en betalen met creditcard. ANVR-leden berekenen daarnaast per boeking € 2,50 voor het calamiteitenfonds. Het totaalbedrag moet duidelijk zijn voor je een boeking bevestigd. Tip: betaal je vliegreis Ethiopie met iDEAL, dat is vrijwel altijd gratis! Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Ethiopie zijn het laatste gecheckt op 09-05-2023