Vliegen naar Chili

De beste deals voor tickets Chili? Check de Chili aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Goedkope vliegtickets Chili : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Santiago de Chile
bestemming Santiago de Chile

Santiago de Chile is de hoofdstad van Cihili en het is minimaal zo'n 16 a 17 uur vliegen. Je hebt altijd minimaal één tussenstop v.a. Amsterdam. Vergelijk ook eens vluchten vanaf een andere luchthaven, zoals Brussel of Parijs. Vanuit Parijs gaan er af en toe directe vluchten, deze zijn echter vaak erg duur.

Luchthavens in Chili

Kaart Chili

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Chili

De Republiek Chili, oftewel gewoon Chili is een smal, langgerekt land in Zuid-Amerika en wordt ingeklemd tussen het Andes-gebergte en de Grote Oceaan. De hoofdstad van Chili en tevens de grootste stad is Santiago, daarna komt de stad Concepcion. Ook de Juan Fernandez-archipel en enkele eilanden waaronder het afgelegen en bijzondere Paaseiland horen bij het land. 

Vluchten naar Chili

Ga je reizen naar Chili? Dan kun je vliegen op verschillende bestemmingen, zoals Santiago, Antofagasta, Paaseiland en Punta Arenas. Maar gezien de grens tussen Argentinië en Chili erg lang is, kun je ook een stad in dit land kiezen als eindbestemming. Vliegen naar Santiago inclusief een overstap duurt in het gunstigste geval 16-17 uur. Er gaan geen directe vluchten vanuit Amsterdam. In totaal is Chili ongeveer 4200km lang! Het is dus belangrijk dat je de juiste luchthaven kiest voor je bestemming.

Luchtaven van Chili
Aeropuerto Internacional Comodoro Arturo Merino Benitez is het grootste internationale vliegveld van Chili. Het vliegveld ligt vlakbij de stad Santiago, wat in het midden van het langgerekte Chili ligt. Het vliegveld heeft twee lange landingsbanen van asfalt. Dit is niet het enige vliegveld in Chili, maar wel de grootste internationale luchthaven. Chili heeft ook nog een groot aantal kleinere vliegvelden en binnenlandse vliegvelden. Handige informatie over de vliegvelden in Chili vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Rondreis Chili
Chili is is maar liefst 4000 kilometer lang en slechts 150 kilometer breed. Binnen deze opmerkelijke verhouding vind je genoeg bezienswaardigheden en steden voor jouw rondreis door Chili. Het begint allemaal bij het centrale plein: Plaza de Armas, dit plein vormt het stadshart van de hoofdstad van Chili, Santiago. Hier vind je de kathedraal en het Correo Central, dit was de woning van de oprichter van de hoofdstad. Een andere attractie die het bezoeken waard zal zijn is het Paaseiland. Het eiland is gelegen in de Grote Oceaan en een van de meest geisoleerde eiladen ter wereld. Met een bewoners aantal van maar 5000 mensen. Het Paaseiland zit vol met honderden Moai (paasbeelden). Het eiland is te bereiken via Santiago de Chile, de vlucht duur bedraagt ongeveer 5 uur.  

Verschillende klimaten in Chili
Door de enorme lengte van Chili kent het land meerdere klimaatzones, dit houdt in dat je van noord tot zuid zowel een droog woestijnklimaat treft als een hooggebergte klimaat met heftige sneeuwstormen. De steden Iquique, La Serena, Valparaiso (UNESCO Werelderfgoed) zijn vanuit een toeristisch oogpunt een aanrader. Chili grenst met Peru, Argentinië en Bolivia. Weetje: Er wonen in Chili ongeveer evenveel mensen als in Nederland.

Goedkoop naar Chili vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Chili? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Chili te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Chili? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Chili vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Chili kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Chili vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Chili boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Chili in 2023 / 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Chili Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Chili? 

Naar Santiago de Chile, Antofagasta, Concepcion en Punta Arenas ligt de totale vliegtijd inclusief overstappen tussen de 21 en 24 uur. Voor een bezoek aan het paaseiland dat op 3,5 uur vliegen vanaf Santiago ligt, komt er een extra overstap van ruim 10 uur bij. De vluchtduur naar Paaseiland komt daarom vaak uit op 34 tot 41 uur.

Bijkomende kosten bij vluchten Chili

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
KLM
 € 10,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
Delta Airlines
 € 25,- -  € 39,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Chili aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Veel luchtvaartmaatschappijen berekenen toeslagen voor bagage, zitplaatsreservering en betalen met creditcard. ANVR-leden berekenen daarnaast per boeking € 2,50 voor het calamiteitenfonds. Het totaalbedrag moet duidelijk zijn voor je een boeking bevestigd. Tip: betaal je vliegreis Chili met iDEAL, dat is vrijwel altijd gratis! Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Chili zijn het laatste gecheckt op 09-05-2023