Vliegen naar Soedan

De beste deals voor tickets Soedan? Check de Soedan aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Luchthavens in Soedan

Kaart Soedan

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Soedan

Soedan, ook wel Sudan genoemd, is een land in het noorden van Afrika. De officiële landstaal is Arabisch en de hoofdstad is Khartoem. Het oostelijke deel van Soedan grenst aan de Rode Zee. Het landschap bestaat grotendeels uit moeras, gebergte, savanne en woestijn en is over het algemeen vrij vlak. Net als in Egypte is de Nijl de belangrijkste rivier van het land. In het noorden van het land tref je de Sudd moerassen, een van de meest uitgestrekte moerasgebieden. 

Luchthaven Soedan
Een vlucht van Schiphol naar de internationale luchthaven van Khartoum duurt zo'n 6,5 uur. Deze luchthaven ligt ongeveer 4 kilometer van het centrum vandaan. Het internationale vliegveld van Djoeba (ook wel Juba) bevindt zich nabij de hoofdstad van Zuid-Soedan en ligt op zo'n 8 uur vliegen van Schiphol. De afstand van het vliegveld naar het centrum bedraagt slechts 2,5 kilometer. 


Toeristische informatie over het adembenemende Soedan
Vooral in het zuiden van het land zijn uiteenlopende diersoorten te vinden, zoals nijlpaarden, olifanten, zebra's, giraffen en leeuwen. Soedan kent ook een aantal bedreigde diersoorten, namelijk de mendes-antilope en de spiesbok. De secretarisvogel is de nationale vogel van Soedan. In het land zul je grote temperatuurverschillen ervaren, dit vanwege de verschillende klimaatzones. In het zuiden heerst een tropisch klimaat en in het noorden een woestijnklimaat. In het noorden is het over het algemeen vrij droog en naar het zuiden toe valt er steeds meer neerslag. In de maanden juli en augustus valt de meeste regen. Nabij de hoofdstad Khartoum valt er in vergelijking met het zuiden van het land maar weinig neerslag. Vanwege lagere temperaturen behoren januari en december tot de beste reistijd naar Soedan. 

Goedkoop naar Soedan vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Soedan? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Soedan te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Soedan? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Soedan vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Soedan kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Soedan vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Soedan boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Soedan in 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Soedan Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Soedan? 

De vliegtijd van Amsterdam – Schiphol naar Khartoum International Airport in Soedan bedraagt ongeveer 6 tot 9 uur. Bij een overstap in Abu Dhabi of Nairobi loopt de vluchtduur snel op naar 15 tot 22 uur.

Bijkomende kosten bij vluchten Soedan

Aanbieder
Reserveringskosten

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Soedan aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Veel luchtvaartmaatschappijen berekenen toeslagen voor bagage, zitplaatsreservering en betalen met creditcard. ANVR-leden berekenen daarnaast per boeking € 2,50 voor het calamiteitenfonds. Het totaalbedrag moet duidelijk zijn voor je een boeking bevestigd. Tip: betaal je vliegreis Soedan met iDEAL, dat is vrijwel altijd gratis! Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Soedan zijn het laatste gecheckt op 19-04-2024