Vliegen naar Honduras

De beste deals voor vliegtickets Amsterdam Honduras vergelijken? De beste Honduras aanbiedingen:

Goedkope vliegtickets Honduras : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Tegucigalpa Honduras
bestemming Tegucigalpa Honduras

Als hoofdstad van Honduras vervult Tegucigalpa een belangrijke economische en culturele positie binnen het land.

Vliegtickets Honduras : populaire aanbiedingen
Actuele vliegticket aanbiedingen naar San Pedro Sula
bestemming San Pedro Sula

San Pedro Sula is de tweede stad van het Midden-Amerikaanse land Honduras met een inwoneraantal van 850.000.

Luchthavens in Honduras

Kaart Honduras

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Honduras

Honduras is nog een vrij onbekend land in Centraal-Amerika gelegen tussen Nicaragua, El Salvador en Guatemala. Door haar onbekendheid en afstand tot Nederland zijn directe vluchten nog niet beschikbaar. De vluchtduur is hierdoor ook sterk afhankelijk van de overstap(en) die je moet maken. 

Welke airlines vliegen naar Honduras?
Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten Honduras aan vanuit Amsterdam. De bekendere hiervan zijn KLM, Lufthansa en Air France, maar ook United Airlines en Delta Airlines vliegen naar Honduras.

KLM Honduras vluchten
De rechtstreekse Honduras vluchten van KLM zijn na corona helaas niet hervat. Er zijn nu dus geen directe vluchten naar San Pedro Sula en Tegucigalpa meer. Meestal gaat het eerste deel van de vlucht naar Panama.

Opzoek naar goedkope vliegtickets Honduras? Schrijf je in voor de gratis Flight Alert, dan krijg je van ons een mail wanneer er aanbiedingen zijn voor goedkope vluchten Honduras!

De luchthavens van Honduras
De belangrijkste en grootste luchthaven van Honduras bevindt zich nabij Tegucigalpa op een korte afstand van het centrum van de hoofdstad vandaan. Het vliegveld heet Toncotin airport (TGU).

Andere vliegvelden in Honduras waarnaar gevlogen kan worden zijn Aeropuerto Internacional Ramón Villeda Morales (SAP) bij San Pedro Sula, Golosón International Airport (LCE) bij La Ceiba en Juan Manuel Gálvez International Airport (RTB) bij Roatan. 

Vliegen naar Roatan airport Honduras
Roatán is een prachtig eiland met schitterende zandstranden en een azuurblauwe zee. Het behoort tot een van de belangrijkste duikstekken en een van de meeste bezochte plekken in Honduras door toeristen.  Hoewel Roatan over een luchthaven beschikt zijn er geen vluchten vanuit Europa. Gunstiger is meestal een vliegticket San Pedro Sula te boeken en vanaf daar de bus en ferry te nemen. 

Beste reistijd Honduras
Honduras heeft een tropisch savanne klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur het hele jaar rond de 30 graden ligt. De drukste periode voor Honduras is in de maanden februari en maart, maar ook rond de feestdagen in december en januari is Honduras een populaire bestemming. Goedkope vluchten Honduras zullen in deze periode moeilijker te vinden zijn. Honduras kent ook een regenseizoen, dat als je geen regen wilt je beter kan vermijden. Het regenseizoen loopt van mei tot november in het binnenland en van september tot januari aan de noordelijke kust. Ondanks de regen heb je wel de meeste kans om goedkope vliegtickets te bemachtigen in deze periodes. De beste reistijd is net voor of aan het einde van het regenseizoen, wanneer de ticketprijzen laag zijn en de regen ook is afgenomen.

Bezienswaardigheden en tips
Honduras werd rond de 500 jaar geleden ontdekt door beroemde Christoffel Columbus en stond tot 1821 onder leiding van Spanje. De overblijfselen van de oorspronkelijke bewoners vind je terug in de grootse Maya tempels en ruïnes die op diverse plaatsen in het land te vinden zijn. De hoofdstad van de Republiek Honduras is Tegucigalpa en heeft een aantal prachtige monumentale gebouwen uit de koloniale tijd. Voorbeelden van deze pracht zijn de kathedraal van Sint Michaël en de Basiliek van Suyapa.

Nabij Honduras bevinden zich de Baai-eilanden, bestaande uit de drie eilanden Utila, Roatan en Guanaja. De eilanden vormen een aparte status binnen Honduras, hier wonen de nakomelingen van Engelsen overheersers. De spreektaal is dan ook Engels op deze eilanden, wat aangekaart wordt als één van de redenen dat dit een rijker gedeelte van Honduras is.

De Baai eilanden staan bekend om het heerlijke klimaat en vooral op het eiland Roatan is een prachtige zandkust gevestigd. Roatan is inmiddels vanwege de Engelse voertaal en onwaarschijnlijk mooie flora en fauna iets bekender geworden bij toeristen.

Goedkoop naar Honduras vliegen? 5 Tips:

  • Cheap tickets Honduras? Hoe meer lege stoelen in een vliegtuig, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vliegtuigtickets Honduras te vinden!
  • Goedkoop vliegen naar Honduras? Geef je op voor de Flight-Alert service van onze website en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe Honduras vliegticket aanbiedingen!
  • Lastminute vliegen naar Honduras kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Maar voor een last minute Honduras vlucht in een vakantie moet je juist vroeg boeken!
  • Goedkoop retourtje Honduras boeken? We verzamelen niet alleen vliegtarieven maar ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  • Goedkope vlucht Honduras in 2024? Zoek de goedkoopste vluchtdag van de week en kies die heen en retour!

De beste Honduras Deals als 1e ontvangen?


Vliegtijd Honduras 

Er zijn verschillende manieren om naar Honduras te reizen. De meeste bekende en grootste luchthaven van Honduras is Toncontin airport. Hoe lang is het vliegen naar Honduras? Afhankelijk van de overstap die je moet maken, bedraagt de reis ongeveer 12 uur.

Bijkomende kosten bij vluchten Honduras

Aanbieder
Reserveringskosten
KLM
 € 10,-
KLM
 € 10,-
Tix
 € 30,-
United Airlines
- *

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Honduras aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Honduras zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024