Vliegen naar Azerbeidzjan

De beste deals voor tickets Azerbeidzjan? Check de Azerbeidzjan aanbiedingen hieronder en lees onze vliegtips

Goedkope vliegtickets Azerbeidzjan : populaire aanbiedingen

Actuele vliegticket aanbiedingen naar Baku
bestemming Baku

De hoofdstad van Azerbeidzjan is Bakoe, ook wel Baku genoemd, een belangrijke havenstad aan de Kaspische Zee. Het kost circa 7 uur om vanaf Amsterdam naar Heydar Aliyev International Airport, de luchthaven van Bakoe, te vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol gaan helaas geen directe vluchten.

Last minute vliegtickets Azerbeidzjan

Luchthavens in Azerbeidzjan

Kaart Azerbeidzjan

Lees meer over reizen en vliegtickets naar Azerbeidzjan

Sinds Azerbeidzjan in 2012 het Eurovisie Songfestival organiseerde is het interesse van Nederlandse toeristen in dit land sterk toegenomen. Maar wie goedkope vliegtickets Azerbeidzjan wil boeken moet nog steeds wel wat moeite doen. De beste deals zijn vaak voor vluchten Düsseldorf  - Azerbeidzjan. Bij KLM kan je vliegtickets naar de hoofdstad boeken met vertrek vanaf Amsterdam Schiphol. Deze KLM vluchten worden wel in de praktijk meestal uitgevoerd door Air France of Aeroflot en zijn nog niet rechtstreeks. 

Vliegen naar Azerbeidzjan
Er vertrekken vanuit Nederland luchthavens helaas geen directe vluchten. De vlucht naar Azerbeidzjan duurt vanaf Schiphol al snel minimaal 8 uur. Maar let op: de vluchtduur kan soms bij goedkope aanbiedingen voor vliegen naar Azerbeidzjan oplopen tot meer dan een etmaal per vlucht!

Luchthavens Azerbeidzjan
Indien je naar de hoofdstad van Azerbeidzjan wilt vliegen kies dan voor vliegtickets naar de luchthaven Bakoe International Airport. Het vliegveld ligt ongeveer op 25 km vanaf de stad. Mits je van te voren een afspraak maakt over de prijs van een rit kan je in Azerbeidzjan een transfer per taxi van de luchthaven naar je hotel meestal wel voor 10,- maken!

Als je naar Azerbeidzjan vliegt vanuit Nederland dan zal je waarschijnlijk landen op de luchthaven van de hoofdstad. De volledige naam van dit vliegveld is Heydar Aliyev International Airport, maar Azerbeidzjan heeft nog circa 26 andere luchthavens. De meeste van deze vliegvelden worden in de komende jaren geschikt gemaakt voor internationaal vliegverkeer. Handige informatie over de vliegvelden in Azerbeidzjan vindt u op Vliegveldinfo.nl.

Reizen naar Azerbeidzjanhoogtepunten
Azerbeidzjan ligt op de grens van Oost-Europa en West Azië, aan de Kaspische Zee. Hoewel het land officieel bij Zuidwest Azië hoort heeft het de uitstraling van een Oost-Europees land.

Er zijn Arabische invloeden maar de sporen van de Russische overheersing zijn het duidelijkst zichtbaar. Een rijke mix en een land van tegenstellingen. Hoofdstad Bakoe is een belangrijke havenstad aan zee waar moderne gebouwen, luxe auto’s en een diversiteit aan winkels toeristen en zakenreizigers aantrekken. Dieper in het binnenland tref je kleine bergdorpjes waar mensen leven van landbouw en veeteelt. De belangrijkste export producten van het land zijn olie en gas. Azerbeidzjan staat dankzij de vele olievelden dan ook bekend als het land van de vlammen. 

In de hoofdstad waar veel te zien en te doen is, zijn met name de vele prachtige oude monumenten en gebouwen bezienswaardig. Maar de mooiste plek van Azerbeidzjan is zonder enige twijfel Nationale Park Gobustan aan de Oostkust. In dit prachtige natuurgebied tref je  indrukwekkende rotsformaties waarvan vele voorzien zijn van eeuwenoude tekeningen. Het is dan ook geen wonder dat dit natuurpark staat zelfs op de Unesco werelderfgoed lijst prijkt.

Eten in Azerbeidzjan
Tot de favoriete hoofdgerechten van de bevolking behoort soep. In vrijwel alle restaurants staan meerdere variaties op de kaart. Daarnaast tref je regelmatig pilav, lokaal plovs genoemd op de kaart (rijst met saffraan) en kebab. De lokale keuken is fris van smaak en maakt veel gebruik van veel verse kruiden als munt, koriander, dille en peterselie.  

Beste reistijd Azerbeidzjan
Het klimaat van Azerbeidzjan is vrij extreem met hete zomers en zeer koude winters. De beste periodes voor een bezoek zijn daarom het  voorjaar en najaar.

Goedkoop naar Azerbeidzjan vliegen? 2 Tips:

  • Geef je op voor de Azerbeidzjan flight alert service om de goedkoopste vlucht Azerbeidzjan te vinden. Alle nieuwe Azerbeidzjan vliegticket aanbiedingen ontvang je dan in je mailbox!
  • Lastminute vliegen naar Azerbeidzjan kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Voordelig naar Azerbeidzjan in een schoolvakantie vliegen? Dan is vroeg boeken ons advies!

De beste Azerbeidzjan Deals als 1e ontvangen?


Hoe lang is het vliegen naar Azerbeidzjan? 

Van Schiphol naar Heydar Aliyev International Airport bij Baku is de vluchtduur op zijn best 6,5 tot 9 uur omdat er geen directe vluchten zijn. Houdt rekening met een overstap in Moskou of Istanboel.

Bijkomende kosten bij vluchten Azerbeidzjan

Aanbieder
Reserveringskosten
Tix
 € 30,-
Cheaptickets.nl
 € 29,-
LOT Polish Airlines
 € 25,- -  € 39,-

Vliegennaar.nl vergelijkt vliegticket Azerbeidzjan aanbiedingen o.b.v. vanaf prijzen voor retourvluchten in euro's, inclusief luchthavenbelastingen. Vliegennaar.nl verkoopt zelf geen tickets of reizen. Wij verwijzen je naar de website van bovengenoemde aanbieders voor gedetailleerde informatie over de betaling en voorwaarden.

Deze toeslagen voor vliegtickets Azerbeidzjan zijn het laatste gecheckt op 12-05-2024