Vliegen naar België

toelichting België

België is onderverdeeld in de regio’s Vlaanderen en Wallonië en heeft als buurland en voormalig onderdeel sinds jaar en dag een intense relatie met Nederland. Vaak beschouwden de buren elkaar als kameraden, echter tijdens een kortstondige oorlog in de 19e eeuw stonden ze lijnrecht tegenover elkaar als vijanden. Hierna werd België onafhankelijk van Nederland. De hoofdstad is het Franstalige Brussel, ook wel gezien als het hart van de EU. Mede vanwege latere Franse invloeden is België aanzienlijk anders dan Nederland.

Lees meer over reizen en vliegtickets naar België

Vliegtickets België

België kent meerdere luchthavens, waarvan Charleroi nabij Brussel (CRL), Brussel Zaventem (BRU) en Deurne/Antwerpen Airport (ANR) tot de voornaamste behoren. Charleroi Airport is een belangrijke luchthaven voor lowcostcarriers (zoals Ryanair, EasyJet en Wizzair). In plaats van het vliegtuig te pakken is het voor de meeste mensen veelal nog sneller om gebruik te maken van een van de hoge snelheidstreinen trajecten. Naar en vanaf België reizen met de trein is een voordelig handige wijze van op vakantie gaan in België.. Vaak is de trein naar België zelfs sneller dan het vliegtuig, omdat het inchecken met vliegen minimaal een uur in beslag neemt.

Vakantie België

Zodra je de grens over gaat zie je bijna meteen het verschil in de architectuur. Ook het landschap is heuvelachtiger, je proeft een andere keuken en de taal, hoewel vaak Nederlands, klinkt toch net anders. Het land kent naast Brussel prachtige steden als Antwerpen, Gent en het zoete Brugge. In deze steden tref je het tijdens een culturele reis, want aan bezienswaardigheden niet te kort! Bekijk het futuristische Atomium in Brussel, de Sint-Baafskathedraal met werken van Jan van Eyck in Gent en de diverse musea en architectuur in Antwerpen en Brugge. België wordt ook geroemd vanwege zijn indrukwekkend mooie natuur. Zo liggen de Ardennen ‘s winters vaak onder een pak sneeuw en is het zomers aan de kust bij Oostende heerlijk vertoeven.

 

Vliegen naar België in de prijsklasse v.a. € 18,- tot € 64,-

Goedkoop naar België? 5 Tips:

  1. 1 Geef je op voor de België Flight-Alert service (bovenaan deze pagina) en wij houden je op de hoogte van alle nieuwe België vliegticket aanbiedingen!
  2. 2 Hoe meer lege stoelen op een vlucht, hoe voordeliger: speel met je vluchtdagen om de goedkoopste vlucht België te vinden!
  3. 3 Lastminute vliegen naar België kan goedkoop zijn in het laagseizoen. Goedkope aanbiedingen voor vliegen naar België in een schoolvakantie moet je echter juist vroeg boeken!
  4. 4 Goedkope vliegtickets België boeken? We verzamelen voor jou ook alle kortingscodes. Zie je een euroteken achter een prijs? Klik erop om te zien wat de actiecode of promotie is.
  5. 5 Goedkope vlucht Amsterdam België in 2016? Blijf een nachtje extra & bespaar: Zoek uit wat de goedkoopste vluchtdag is en kies die heen en retour!
Vluchten Brussel
bestemmings afbeelding

Vliegen naar de hoofdstad van België? De vluchtduur naar Brussel bedraagt ongeveer een uurtje. Kijk ook eens naar een alternatieve methode van reizen zoals met de(hoge snelheid) trein of met de bus. Dit is vaak door de korte afstand zelfs nog sneller dan met vliegtuig! Jammer genoeg valt Brussel onder de Franstalige regio in Belgie dus spreken in het Nederlands kan helaas niet.


Vluchten Antwerpen
bestemmings afbeelding

Met de trein naar Antwerpen is een uitstekend alternatief voor vliegen naar Antwerpen door de relatief korte reistijd van maar 2 uur, komende van Amsterdam centraal, de vluchtduur bedraagt nog geen uur. Antwerpen is als stedentrip een echte aanrader door de heerlijke restaurants, vele bezienswaardigheden en geweldige winkelstraten, en je kan er ook nog eens gewoon Nederlands praten!


Deel dit met je vrienden :

Gratis Flight Alert

Stuur mij een mail alert als er een aanbieding naar

met een prijs lager dan

beschikbaar komt.

afmelden
Hoe werkt Vliegennaar.nl?

Wij vergelijken vliegtickets aanbiedingen van zowel vliegticket vergelijkers als airlines. Tevens krijg je goedkope alternatieven voor vliegen naar je bestemming, zoals de trein.