Terug naar nieuwsoverzicht
uitslag-vliegen-naar-de-verkiezingen.jpg

Vliegen naar de Verkiezingen: Nederland kiest massaal voor Hillary Clinton

Ook in ons land zijn de mensen en masse in de greep geraakt van de spanning, opwinding en toch ook de consequenties van de uitkomsten van de Amerikaanse verkiezingen. De vraag rest; wie zou Nederland kiezen als het de mogelijkheid had? De redactie van vliegticket vergelijker Vliegennaar.nl wilde proberen erachter te komen waar de voorkeur van de Nederlandse kiezer zou liggen. Met de actie "Vliegen naar de verkiezingen" verzamelde de site over een periode van twee weken meer dan 2000 stemmen.

 

De uitslag: 79% stemt op Hillary als volgende president
Presidentskandidaten kunnen eigenlijk niet verder uit elkaar liggen dan de twee opponenten van de Democratische en Republikeinse partijen. De overweldigende voorkeur voor Nederlanders om Clinton te kiezen bij de “Vliegen naar de Verkiezingen” poll,  met een uitkomst van 79% voor Hillary versus een 21% stemmen voor Donald, zou een historische winst opleveren als het uit zou komen. "In  de realiteit zal de uitkomst van de verkiezingen in Amerika waarschijnlijk toch dichter bij elkaar liggen. Nederland blijft immers een totaal ander land dan de Verenigde Staten" aldus sitemanager Timothy Koppers van Vliegennaar.nl.

 

Winnaars vliegen naar New York
Onder alle deelnemers aan de poll zijn twee winnaars getrokken, die een vliegticket New York aangeboden krijgen, om in de Verenigde Staten de verkiezingen "live' mee te maken. De winnaar van het Democratic ticket en de winnaar van het Republican ticket vliegen samen naar New York op 6 en retour op 9 november 2016.